BERITS OSTEKAKE MED BRINGEBÆRSAUS

Berits ostekake med rørte bringebær

Denne syrlige ostekaken introduserte min studievenninne Berit under en kollokvie på 5. avdeling juss, og kaken serveres fortsatt av og til når vi ”jussjentene” møtes. Riktignok uten Berit tilstede, for hun har flyttet nordover igjen, men kaken hennes lever altså sitt eget liv her på Østlandet. Dette er en ”stekt” ostekake som lages i tre omganger. Jeg har imidlertid gjort noen justeringer i oppskriften, og har for anledningen toppet ostekaken med rørte bringebær. Dette er en ypperlig kake til små og store anledninger, og den kan gjerne lages et par dager før den skal serveres. Finn frem en rund springform, ca. 22 cm i diameter, og:

KAKEBUNN

 • 150 g havrekjeks, knust
 • 50 g smør, smeltet

OSTEKREM

 • 300 g kremost (naturell)
 • 2 ts sukker
 • ½ vaniljestang, frøene
 • 2 små egg

RØMMETOPPING

 • 600 g lettrømme
 • 100-125 g sukker
 • 1/2 vaniljestang, frøene

RØRTE BRINGEBÆR

 • 200 g bringebær
 • syltesukker
 • eventuelt noen friske bær til dekor

Knus kjeksene og rør dem sammen med det smeltede smøret. Dersom du benytter usøtede havrekjeks kan du eventuelt tilsette litt sukker. Fordel massen i bunnen av en springform som er ca. 22 cm i diameter.

Rør sammen kremost, sukker og vaniljefrø til du har en jevn masse. Tilsett eggene og rør godt sammen. Fordel ostekremen oppå kjeksbunnen og stek kaken (på rist midt i ovnen) ved 190 grader (over- og undervarme) i 10 minutter.

Rør sammen ingrediensene til rømmetoppingen. Smak til med sukker til du får ønsket sødme. Fordel blandingen over ostekremen og stek kaken i ytterligere 10-15 minutter. Den skal fortsatt være litt ”skjelven” i midten. Avkjøl kaken på rist, og sett den deretter i kjøleskapet i minst 3 timer før servering.

Ha friske eller frosne (opptinte) bringebær i en bolle og tilsett syltesukker (eventuelt sukker tilsatt litt pektin), og rør det godt sammen med en gaffel eller lignende. Smak deg frem i forhold til sukkermengden, til du får ønsket sødme på syltetøyet ditt.

Berits ostekake med rørte bringebær

Server ostekaken med de rørte bringebærene som tilbehør, og pynt gjerne med noen friske bær hvis du har.

VELBEKOMME!

Oppskriften er hentet fra kokeboken min Trines mat 2. Kjøp den gjerne til halv pris, se HER (tilbudet gjelder ut mai). 


, ,

6 Kommentarer

 1. Berit Hultgren Myrvold 9. mai 2016 at 07:50 #

  Heia Trine. Denne kaka vekker gode minner fra en flott studietid i lage med deg og resten av jussjentene. Hilsen Berit

  • Trine ;) 9. mai 2016 at 08:01 #

   Det gjør den! Du får si fra når du er på Oslotur igjen, slik at vi kan treffes igjen hele gjengen, med eller uten den deilige ostekaken din. 🙂

 2. Rebekka 9. mai 2016 at 20:37 #

  Går det greit å pynte kaka med bær, eller blir den «vassen» da?

 3. Charlotte Johannessen 16. mai 2016 at 21:12 #

  Hei, midt i baking, på 16 mai, og har kun ett beger med rømme. Kan jeg bruke 300 g Creme Fraiche i tilleg til rømmen, eller blir det rart? Rekker ikke Kiwi som stenger om 3 minutter..

  Takk for svar! 🙂 🙂

 4. Torunn 31. august 2016 at 11:16 #

  Hei,
  Kan denne kaka fryses? Eller lages noen dager i forveien?

 5. Merete 28. desember 2016 at 11:17 #

  Hei! Lagde kaken i går, men stekte den for lite ser jeg nå.. er det mulig å ettersteke den i dag, eller er det for sent?

Legg igjen en kommentar