CRISPY DUCK MED PANNEKAKER OG HOISINSAUS

Crispy duck

En av mine asiatiske favoritter er crispy duck (Pekingand), som er en tradisjonell rett fra Beijing. Å lage crispy duck, mandarin pancakes og hoisinsaus høres umiddelbart ganske komplisert ut, men det er det egentlig ikke. Det krever imidlertid litt planlegging siden anden helst bør marineres dagen i forveien og deretter stekes på lav varme i 2-4 timer (avhengig av om du bruker andelår eller hel and). Og ikke minst krever det litt tålmodighet når pannekakene skal kjevles løvtynne og stekes.

Hvis du synes det høres avskrekkende ut, eller hvis du ikke har tid til denslags, kan du gjøre som jeg har gjort her – jukse litt. Det må jo være lov en gang iblant, vel? Denne varianten er klar på en halvtimes tid, hvis du er litt effektiv. Slik gjør jeg det, finn frem:

  • 2 konfiterte andelår (jeg brukte Andeconfit fra Gårdsand)
  • 4-5 vårløk, i tynne strimler
  • 3/4 agurk, i tynne staver
  • 1 pære, i tynne staver (kan sløyfes)
  • hoisinsaus + vann + lime (kan sløyfes)
  • kinesiske pannekaker

Crispy duck

Stek andelårene som angitt på emballasjen, og grill dem noen minutter mot slutten, til skinnet er gyllent og sprøtt. Dra deretter kjøttet fra hverandre med to gafler eller bruk fingrene.

Mens andelårene koser seg i stekeovnen skjærer du opp grønnsakene som angitt ovenfor. Del agurken i to på langs og skrap ut den bløte kjernen (bruk gjerne en teskje), før du skjærer den i tynne staver.

Hvis du synes hoisinsausen (puré av soyabønner) virker litt tykk kan du tilsette litt vann (jeg brukte 1-2 ss til ca. 2 dl saus) og eventuelt smake den til med litt limesaft.

Crispy duck

Finn frem en wok eller en gryte som du kan sette bambusdamperen på, uten at den kommer i direkte kontakt med vannet. Hell litt vann i woken og kok opp. Sett bambusdamperen oppi woken, legg et lite stykke bakepapir eller lignende i bunnen (av det øverste nivået) og legg en liten bunke (10-12) av de frosne kinesiske pannekakene oppå. Sett på lokket og la pannekakene få dampe i 3-5 minutter (se på emballasjen), til de er varme. Server pannekakene direkte fra bambusbeholderen, og varm opp en ny runde når det er tomt for pannekaker.

Crispy duck

Sånn, nå er herlighetene klar for (umiddelbar) servering. Begynn med en pannekake, ha på litt hoisinsaus og topp det hele med grønnsaker og andekjøtt etter ønske. Rull sammen pannekaken og nyyyt!

TIPS

  • Bambus dampkoker får du kjøpt i velassorterte asiatiske dagligvareforretninger og for eksempel på Claes Olsson.
  • Har du dampovn, benytt den perforerte risten og damp i 6-7 minutter. Alternativt kan du benytte en damprist i en kjele.
  • Kinesiske pannekaker finner du i frysedisken i asiatiske dagligvareforretninger. Hoisinsaus får du kjøpt på samme sted, eller i velassorterte dagligvareforretninger.
  • Denne oppskriften rekker som forrett til 4-6 eller som hovedrett til 2.

Crispy duck

ENJOY!


, , , , ,

22 Kommentarer

  1. Berit Molumby 4. mars 2016 at 16:54 #

    Og hva hvis jeg har en hel and? Crispy duck er favorittmat når vi er i utlandet 🙂

    • Trine ;) 5. mars 2016 at 01:08 #

      Det kommer jeg tilbake til i et eget innlegg senere. Alt for omfattende å ta i kommentarfeltet.

  2. Karina 4. mars 2016 at 17:18 #

    Dette skal jeg ‘lett’ lage. Det er min favorittrett på Nodee, men jeg har aldri tenkt på å lage den selv.

    Tusen takk for oppskrift Trine 🙂

  3. Maria 4. mars 2016 at 17:27 #

    Hei, Trine. Dette så nydelig ut! Hvordan kan man varme de kinesiske pannekakene hvis man ikke har bambus demperen?

    • Trine ;) 5. mars 2016 at 01:07 #

      Det står i innlegget, hvis du leser hele… 🙂

    • bjørg 7. mars 2016 at 12:26 #

      kan også varmes forsiktig i microen

    • Frank Johnsen 20. januar 2017 at 15:04 #

      Eller bruke et dørslag oppå en kjele. Sett på lokket.

  4. julie 5. mars 2016 at 21:28 #

    Hvor kjøpe kinesk pannekaker? 🙂

    • Trine ;) 5. mars 2016 at 23:34 #

      Det står helt nederst i innlegget…

  5. Siv Kulstad 6. mars 2016 at 13:08 #

    Andebryst er veldig bra å bruke. Lager da en marinade av krydderblanding til crispy duck (kjøpes på innvandrerforretning), hoisinsaus, presset hvitløk og eddik. Dette smøres på andebrystene før de legges på rist i stekeovnen. Det blir en fantastisk smak på kjøttet av det.

  6. Ingrid 7. mars 2016 at 18:21 #

    Supergodt og ganske enkelt egentlig!

  7. Espen 10. mars 2016 at 22:01 #

    Fantastisk godt og funker både med egenmarinerte andelår og andeconfit. Godt moden pære har aldri vært tradisjonen her, men etter at jeg prøvde det sist er det uunnværlig! Lårene ligger i marinade nå og godgjør seg til fredagsmiddagen😃

  8. Berit 17. mars 2016 at 23:06 #

    Hei igjen Trine,
    Nå venter jeg med spenning på oppskrifta til helstekt and, kunne vært fint å prøvd den t i påsken 😉
    På forhånd takk 🙂

    • Trine ;) 17. mars 2016 at 23:12 #

      Jeg rekker dessverre ikke å lage den og publisere før påske. 🙂

  9. Monica 18. mars 2016 at 15:09 #

    Er det riktig at de konfiterte lårene ikke skal marineres på noe vis ??

  10. Julie 20. mars 2016 at 15:54 #

    Tusen takk for fantastisk oppskrift! Har helt cravings på crispy duck, men alltid bare fått det hos svigers.. Så godt å få laget selv 🙂 Det smakte alldeles herlig, og restene av anda ble brukt i salat i dag 🙂

    Jeg er kjempe fornøyd med oppskriftene dine! Takk for inspirasjon i en ellers kjedelig mathverdag!

  11. Tanja 7. april 2016 at 21:04 #

    Er sausen varm eller kald?

  12. Lisa 2. mai 2016 at 15:42 #

    I oppskriften står det at noen minutter med grill skal gi crispy skinn – jeg grillet I 15 min, men skinnet var like seigt… har du noen tips? Eller var oppskriftensuper-nam, nam.

  13. Mari movold 11. august 2016 at 20:14 #

    Hei Trine
    Jeg leter etter andeconfit.. Vet du hvor man får kjøp det..?

    Hilsen Mari

  14. Sonja 10. oktober 2016 at 23:40 #

    Hei hei. Må bare spørre, da jeg skal teste ut dette imorgen. Hva er konfiterte andelår? Er det noe man for kjøpt ferdig? Mvh Sonja

    • Trine ;) 11. oktober 2016 at 00:29 #

      Ja, det er andelår som er stekt i andefett. Du kjøper det i velassorterte dagligvarebutikker, og varmer det opp etter anvisningen på pakken. Lykke til!

      • Sonja ulrichsen 11. oktober 2016 at 07:54 #

        Tusen masse takk:-) Vet du hvor på Lørenskog/ nærheten de har noe sånt? Mvh Sonja

Legg igjen en kommentar