Chimichurri er en kald urtesaus fra Sør- og Mellom-Amerika som passer ypperlig som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. Prøv den gjerne til sommerens grillmat!

Annonse

Ingredienser

4 ss persille , hakket
2 ss oregano eller basilikum, hakket
2 ss koriander , hakket
1 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
1 1/2 dl extra virgin olivenolje
3 ss rødvinseddik
1/2 lime , saften
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Hakk urtene som angitt og ha dem i en liten bolle sammen med hvitløk, sjalottløk, olivenolje og rødvinseddik. Rør godt sammen og smak til med chili, limesaft, salt og pepper. La chimichurrien stå å trekke i romtemperatur i minst en halvtime, slik at de gode smakene får satt seg.

Serveres som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.

chimichurri

Alle grillmatoppskriftene (med tilbehør) finner du samlet her.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.