
Chimichurri er en kald urtesaus fra Sør- og Mellom-Amerika som passer ypperlig som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. Prøv den gjerne til sommerens grillmat!
Annonse
Ingredienser
4 ss | persille , hakket |
2 ss | oregano eller basilikum, hakket |
2 ss | koriander , hakket |
1 | sjalottløk , finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2-1 | rød chili , finhakket |
1 1/2 dl | extra virgin olivenolje |
3 ss | rødvinseddik |
1/2 | lime , saften |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Hakk urtene som angitt og ha dem i en liten bolle sammen med hvitløk, sjalottløk, olivenolje og rødvinseddik. Rør godt sammen og smak til med chili, limesaft, salt og pepper. La chimichurrien stå å trekke i romtemperatur i minst en halvtime, slik at de gode smakene får satt seg.
Serveres som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.
Alle grillmatoppskriftene (med tilbehør) finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Publisert 27. 7. 2020
Hei! Lurte på to ting: er det bladpersille du har brukt, og hvor lenge holder den seg i lufttett boks i kjøleskapet? 🙂
På forhånd takk!
Hei. Jeg lurer på det samme som Julie over her har spurt om! 🙂
Jeg bruker det jeg har, enten det er kruspersille eller flatbladet persille. Husker ikke hva jeg har brukt i akkurat denne oppskriften. Har ingen erfaring ift lagring, men vil tro at den er holdbar 2-7 dager tildekket i kjøleskapet.