Chimichurri er en kald urtesaus fra Sør- og Mellom-Amerika som passer ypperlig som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. Prøv den gjerne til sommerens grillmat!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4 ss persille , hakket
2 ss oregano eller basilikum, hakket
2 ss koriander , hakket
1 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
1 1/2 dl extra virgin olivenolje
3 ss rødvinseddik
1/2 lime , saften
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Hakk urtene som angitt og ha dem i en liten bolle sammen med hvitløk, sjalottløk, olivenolje og rødvinseddik. Rør godt sammen og smak til med chili, limesaft, salt og pepper. La chimichurrien stå å trekke i romtemperatur i minst en halvtime, slik at de gode smakene får satt seg.

Serveres som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.

chimichurri

Alle grillmatoppskriftene (med tilbehør) finner du samlet her.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Lurte på to ting: er det bladpersille du har brukt, og hvor lenge holder den seg i lufttett boks i kjøleskapet? 🙂

  På forhånd takk!

  1. Jeg bruker det jeg har, enten det er kruspersille eller flatbladet persille. Husker ikke hva jeg har brukt i akkurat denne oppskriften. Har ingen erfaring ift lagring, men vil tro at den er holdbar 2-7 dager tildekket i kjøleskapet.

 2. Hei, et tips er å sette bladpersillen i vann, gjerne i et norgesglass, og la den stå i kjøleskapet. Da holder den lenge. Må skifte vann av og til så den holder seg frisk.

 3. Hei Trine

  Chimichurri lages over hele Sør-Amerika (ikke bare mellom Amerika) hvert land med egen vrid. I Argentina lages den på mange måter. Jeg lager min dagen før, men har noen laurbærblad oppi. Jeg bytter lime med sitron og chili med finhakket paprika noen ganger, for de som ikke er så glad i sterk mat, men er glad i masse gode smaker likevel. Ta utgpkt i de urtene man har. Dog tenker jeg at persille alltid må være med (min personlige preferanse).Har jeg koriander, vel så bruker jeg det. Vil avslutningsvis si at chimichurri passer også utmerket til kylling. Da lager jeg chimichurri og krydrer kyllingen med det før jeg ovensteker den. Passer utmerket til ovnsbakt laks og ovnsbakte poteter også

  Hilsen en Sør-Amerikaner

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste