I dag kan jeg friste med grillet svinefilet med grillede poteter - og grillet paprika fylt med lune, søte cherrytomater, hvitløk, basilikum og olivenolje. Det hele toppes med chimichurri som er en kald saus fra Sør- og Mellom-Amerika, og som passer ypperlig som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GRILLET SVINEFILET

600-700 g svinefilet
2 ss nøytral olje
salt og pepper

GRILLEDE POTETER

4 porsjoner småpoteter
nøytral olje
flaksalt

FYLT PAPRIKA

2 paprika , gjerne ulik farge
300 g cherrytomater , gjerne ulike farger
1 fedd hvitløk , finhakket
2 ss extra virgin olivenolje
basilikumblader , finsnittet
flaksalt

CHIMICHURRI

4 ss persille , hakket
2 ss oregano eller basilikum, hakket
2 ss koriander , hakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 sjalottløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
1 1/2 dl extra virgin olivenolje
3 ss rødvinseddik
1/2 lime , saften
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Fylt paprika

POTETENE

Vask potetene, og del dem eventuelt i to dersom de er store. Kokes i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Hell av kokevannet og tre eventuelt potetene på spyd (se tips nedenfor). Pensles med nøytral olje og grilles på indirekte varme til de er gylne og møre. Snu potetene av og til. Alternativt kan du legge potetene i en aluminiumsform som du setter på grillen.

SVINEFILETEN

Fjern eventuelle sener på kjøttet og pensle det med nøytral olje. Krydre med salt og pepper og grill på direkte varme til du har en fin stekeskorpe over hele kjøttstykket. Skru ned varmen og legg kjøttet over på indirekte varme (les mer om det her), og grill videre til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 65 grader. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du skjærer det opp i skiver (rett før servering).

FYLT PAPRIKA

Del paprikaene i to på langs og fjern alle frø og hinner. Skjær tomatene i 4 biter og bland sammen med basilikum og hvitløk. Smak til med olivenolje og litt salt. Grill paprikaen med snittsiden ned i noen minutter, til du får grillriller på paprikaen. Snu paprikaen og fordel tomatene oppi. La paprikaene grille på indirekte varme i 5-10 minutter, til tomatene er gjennomvarme og paprikaen er mør.

Chimichurri

CHIMICHURRI

Hakk opp urtene som angitt og ha dem i en bolle sammen med hvitløk, sjalottløk, chili, olivenolje og rødvinseddik.  Rør godt sammen og smak til med limesaft, salt og pepper. La chimichurrien stå å trekke i romtemperatur i minst en halvtime, slik at de gode smakene får satt seg.

SERVERING

Server svinefileten med litt chimichurri oppå, og server fylt paprika og grillede poteter som tilbehør.

Grillet svinefilet med chimichurri

TIPS

  • Dersom du benytter trespyd bør de legges i vann i ca. 30 minutter før du skal grille, slik at de ikke tar fyr.
  • Varier gjerne med annet grillmattilbehør, som for eksempel brokkolisalat. Alle oppskriftene på grillmat (og tilbehør) finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste