En av mine asiatiske favoritter er crispy duck (Pekingand), som er en tradisjonell rett fra Beijing. Å lage crispy duck, mandarin pancakes og hoisinsaus høres umiddelbart ganske komplisert ut, men det er det egentlig ikke. Det krever imidlertid litt planlegging siden anden helst bør marineres dagen i forveien og deretter stekes på lav varme i 2-4 timer (avhengig av om du bruker andelår eller hel and). Og ikke minst krever det litt tålmodighet når pannekakene skal kjevles løvtynne og stekes.

Hvis du synes det høres avskrekkende ut, eller hvis du ikke har tid til denslags, kan du gjøre som jeg har gjort her - jukse litt. Det må jo være lov en gang iblant, vel? Denne varianten er klar på en halvtimes tid, hvis du er litt effektiv.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

2 konfiterte andelår (jeg brukte Andeconfit fra Gårdsand)
4-5 vårløk , i tynne strimler
3/4 agurk , i tynne staver
1 pære , i tynne staver(kan sløyfes)
hoisinsaus + vann + lime (kan sløyfes)
kinesiske pannekaker

SLIK GJØR DU

Stek andelårene som angitt på emballasjen, og grill dem noen minutter mot slutten, til skinnet er gyllent og sprøtt. Dra deretter kjøttet fra hverandre med to gafler eller bruk fingrene.

Mens andelårene koser seg i stekeovnen skjærer du opp grønnsakene som angitt ovenfor. Del agurken i to på langs og skrap ut den bløte kjernen (bruk gjerne en teskje), før du skjærer den i tynne staver.

Hvis du synes hoisinsausen (puré av soyabønner) virker litt tykk kan du tilsette litt vann (jeg brukte 1-2 ss til ca. 2 dl saus) og eventuelt smake den til med litt limesaft.

Crispy duck

Finn frem en wok eller en gryte som du kan sette bambusdamperen på, uten at den kommer i direkte kontakt med vannet. Hell litt vann i woken og kok opp. Sett bambusdamperen oppi woken, legg et lite stykke bakepapir eller lignende i bunnen (av det øverste nivået) og legg en liten bunke (10-12) av de frosne kinesiske pannekakene oppå. Sett på lokket og la pannekakene få dampe i 3-5 minutter (se på emballasjen), til de er varme. Server pannekakene direkte fra bambusbeholderen, og varm opp en ny runde når det er tomt for pannekaker.

Sånn, nå er herlighetene klar for (umiddelbar) servering. Begynn med en pannekake, ha på litt hoisinsaus og topp det hele med grønnsaker og andekjøtt etter ønske. Rull sammen pannekaken og nyyyt!

TIPS

 • Bambus dampkoker får du kjøpt i velassorterte asiatiske dagligvareforretninger og for eksempel på Claes Olsson.
 • Har du dampovn, benytt den perforerte risten og damp i 6-7 minutter. Alternativt kan du benytte en damprist i en kjele.
 • Kinesiske pannekaker finner du i frysedisken i asiatiske dagligvareforretninger. Hoisinsaus får du kjøpt på samme sted, eller i velassorterte dagligvareforretninger.
 • Denne oppskriften rekker som forrett til 4-6 eller som hovedrett til 2.

Crispy duck

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Og hva hvis jeg har en hel and? Crispy duck er favorittmat når vi er i utlandet 🙂

  1. Det kommer jeg tilbake til i et eget innlegg senere. Alt for omfattende å ta i kommentarfeltet.

 2. Dette skal jeg ‘lett’ lage. Det er min favorittrett på Nodee, men jeg har aldri tenkt på å lage den selv.

  Tusen takk for oppskrift Trine 🙂

 3. Hei, Trine. Dette så nydelig ut! Hvordan kan man varme de kinesiske pannekakene hvis man ikke har bambus demperen?

 4. Andebryst er veldig bra å bruke. Lager da en marinade av krydderblanding til crispy duck (kjøpes på innvandrerforretning), hoisinsaus, presset hvitløk og eddik. Dette smøres på andebrystene før de legges på rist i stekeovnen. Det blir en fantastisk smak på kjøttet av det.

 5. Fantastisk godt og funker både med egenmarinerte andelår og andeconfit. Godt moden pære har aldri vært tradisjonen her, men etter at jeg prøvde det sist er det uunnværlig! Lårene ligger i marinade nå og godgjør seg til fredagsmiddagen?

 6. Hei igjen Trine,
  Nå venter jeg med spenning på oppskrifta til helstekt and, kunne vært fint å prøvd den t i påsken 😉
  På forhånd takk 🙂

 7. Tusen takk for fantastisk oppskrift! Har helt cravings på crispy duck, men alltid bare fått det hos svigers.. Så godt å få laget selv 🙂 Det smakte alldeles herlig, og restene av anda ble brukt i salat i dag 🙂

  Jeg er kjempe fornøyd med oppskriftene dine! Takk for inspirasjon i en ellers kjedelig mathverdag!

 8. I oppskriften står det at noen minutter med grill skal gi crispy skinn – jeg grillet I 15 min, men skinnet var like seigt… har du noen tips? Eller var oppskriftensuper-nam, nam.

 9. Hei hei. Må bare spørre, da jeg skal teste ut dette imorgen. Hva er konfiterte andelår? Er det noe man for kjøpt ferdig? Mvh Sonja

  1. Ja, det er andelår som er stekt i andefett. Du kjøper det i velassorterte dagligvarebutikker, og varmer det opp etter anvisningen på pakken. Lykke til!

 10. Hei Trine! Jeg elsker oppskriften din på Crispy Duck! Jeg skal ha et stort selskap og ønsker gjerne servere crispy duck, problemet er at det er til 20 personer og folk rundt meg er usikre om det går ann å tilberede så mye and og pannekaker til så mange?

  Jeg lurer bare på om du har noen få tips til om det er mulig å lage dette til det antallet mennesker, og isåfall hvordan jeg kan få laget all anden samtidig uten at det går utover smaken.

  På forhånd takk!

  Mvh Agnes

 11. Hei!

  Kan du bruke pinnekjøtt i stede for and i denne retten? Tenker nå når deg nærmer seg jul.

 12. Hi, I used to love crispy duck before going vegetarian. Any suggestions to sub the duck for something? Thank you!

 13. Jeg skal serverer denne retten i en konfirmasjon. Vi er 40 personer. Har du noen tips til hvordan vi enklest holder lompene varme til så mange?

  Jeg ønsker også å servere noe enkelt sammen til crispy duck, I tilfelle noen ikke liker dette. Har du noe tips på hva som kan passe?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste