Basilikumolje er deilig tilbehør til så mangt, som for eksempel pizza, supper, pasta, som dip til ferskt brød, for å nevne noe. Du lager den enkelt selv, slik gjør jeg det:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1/2 potte basilikum (ca.)
1 ss pinjekjerner , ristet
3 ss parmesan ,finrevet
1 fedd hvitløk , hakket
1 1/2 dl extra virgin olivenolje (ca.)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er lett gylne. La dem avkjøles noe. Plukk bladene av basilikumplanten og ha dem i en dyp bolle/kjøkkenmaskin sammen med pinjekjerner, parmesan, hvitløk og ca. 1 dl olivenolje. Kjør blandingen med stavmikser/kjøkkenmaskin med kniver til du får en jevn blanding. Spe med mer olivenolje til du får ønsket konsistens på basilikumoljen. Smak til med salt og pepper.

Pizza med breasola og basilikumolje

Oppbevar basilikumoljen i en tett beholder i kjøleskapet. Den er holdbar i ca. 1 uke.

ENJOY!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste