Når det går mot sommer (?) og lysere dager øker også lysten etter salater av ymse slag. I tillegg til å være rask, enkel og sunn lunsj eller middagsmat, er salat også veldig egnet til å ta med ut på tur. Salater får ofte være med oss på båttur eller for eksempel på sommerfest i barnehagen, som var anledningen for denne deilige tunfisksalaten. Målene nedenfor er temmelig omtrentlige, sånn er det jo ofte når en lager salat. Jeg benyttet omtrent:

Ingredienser

Marinert tunfisk

1 boks tunfisk i olje
6 soltørkede tomater , hakket
1-2 ss kapers
1 neve basilikum , finhakket
1 dl olivenolje
salt og pepper

Pastasalaten

pasta , kokt etter anvisningen på pakken
1 liten rødløk , i tynne ringer
1 neve cherrytomater , delt i to
1 neve babyspinat
1 neve sorte oliven
1 neve pinjekjerner , ristet

SLIK GJØR DU

Ha soltørket tomat, kapers, basilikum, salt og pepper i en bolle og bland sammen. Tilsett tunfisken og olivenolje og vend det forsiktig sammen. La tunfisken marinere i kjøleskapet så lenge du har tid, gjerne i flere timer.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken og avkjøl. Tunfisken og pastaen kan eventuelt tilberedes kvelden før dersom du for eksempel skal ha med salaten på en sommeravslutning rett etter jobb. Tilsett spinat, tomat, rødløk og oliven, og bland godt sammen. Ved servering tilsettes pinjekjernene og den marinerte tunfisken og marinaden.

Serveres med godt brød, for eksempel eltefritt olivenbrød.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nydelig! Ble servert for barselgruppa igår med stor suksess! Restene gikk ned på høykant da husbonden kom heim! Diska opp med egenkomponert focaccia, rykende varm fra steikovnen.
    Ønsker meg flere oppskrifter med tunfisk!

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Flere tunfiskoppskrifter kommer kanskje (skal prøve ut en ny oppskrift til uka som kanskje kommer på bloggen om den blir bra).

  2. Prøvde akkurat denne oppskriften for første gang. Absolutt en helt fantastisk salat med masse smak! Denne anbefales på det varmeste!

  3. Svært vellykket. Jeg hadde ikke mulighet til å vente mer enn ca en halvtime, så lagde den med soltørket tomat på glass (som allerede var marinert). Trodde og jeg hadde pinjekjerner men en miks av valnøtter og pistasjnøtter gjorde susen. Skal definitivt gjentas!

  4. Til den marinerte tunfisken finhakket jeg to fileter med ansjos. Hadde i tillegg i litt balsamico. Kjempegod salat dette.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste