Til julens buffeter er god, norsk spekemat et selvskrevent innslag. Lag en liten anretning med pølser med ulik smak, deilig skinke og gjerne et speket lammelår. I år serverer jeg blant annet syltede eplebåter, Rørosrømme, flatbrød og focaccia som tilbehør.
Ingredienser
SPEKEMAT & TILBEHØR
spekeskinke og/eller speket lammelår | |
speket pølse , ulike sorter | |
Edamer , vellagret type | |
focaccia eller annet godt brød | |
cherrytomater | |
rømme | |
smør |
SYLTEDE EPLEBÅTER (1 glass)
1 | syrlig eple , i tynne båter |
1 dl | vann |
1/2 dl | hvitvinseddik (smak til) |
4 ss | sukker (smak til) |
SLIK GJØR DU
På spekefatet har jeg ulike typer hele spekepølser. En godt modnet spekeskinke hører også med. Ost er også godt tilbehør, jeg har her valgt en vellagret Edamer.
Spekematen serveres med blant annet focaccia, flatbrød (Røros)rømme, ost og syltede epler som tilbehør.
Ha vann, eddik og sukker i en liten gryte og gi laken et lite oppkok. Skjær eplet (jeg brukte Granny Smith) i tynne skiver og ha i. La det koke på middels varme i 4-5 minutter, til eplene er møre, men ikke så lenge at de blir most. Hell av laken og sett eplene til avkjøling.
Klikk deg gjerne også inn på mine tidligere innlegg, for flere ideer om hva du kan lage som tilbehør til spekemat, for eksempel speket lammelår med eple- og potetsalat og spekefat med ost, konfiterte tomater og ramsløkmajones.
VELBEKOMME!
Hei,
kan eplebåtene lages en tid på forhånd?
Er de holdbare?
Flott blogg du har?