Spinat og fetaost er en kjær og hyppig brukt kombinasjon her i huset, og sammen med laks er det en skikkelig innertier. En enkel og velsmakende rett som lager seg selv mens du gjør noe helt annet.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

OVNSRETTEN

600-700 g laksefilet , i biter (ca. 4 x 4 cm)
nøytral olje til steking
1 rødløk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
200 g spinat , renset og skylt
2 dl matfløte eller kremfløte
1 ts maisenna
150 g feta , i terninger
salt og pepper

TILBEHØR

4 porsjoner pasta , poteter eller ris
1 neve pinjekjerner , ristet
150-200 g cherrytomater
8-10 basilikumblader , hvis du har
2 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Laks med kremet spinat og feta

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Skjær laksen i jevnstore stykker og krydre med salt og pepper. Stek laksen i litt nøytral olje et par minutter på hver side, og legg den deretter i et ildfast fat.

Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken frese med de siste minuttene, men pass på at den ikke blir brent. Tilsett spinaten og la den surre med til spinaten så vidt faller sammen. Tilsett litt mer olje om nødvendig. Ha i fløten og gi det hele et forsiktig oppkok. Rør ut maisenna i et par spiseskjeer fløte, og tilsett. Ha deretter i fetaosten og smak til med salt og pepper. Hell spinatblandingen over laksen. Stekes ved 180 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter, til fisken er passe stekt.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og strø dem over retten rett før servering.

Ha tomater og basilikum i en liten bolle og drypp over litt av din beste olivenolje (og eventuelt litt balsamicoeddik). Krydre med salt og pepper og vend forsiktig sammen.

Jeg serverte denne fiskeformen med pasta som tilbehør, men du kan selvsagt velge tilbehør etter smak og behag, for eksempel poteter eller (vill)ris.

Laks med kremet spinat og feta

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei
  Hvordan vil det fungere med parmesan i stedet for fetaost? Hvilken mengde vil du anbefale og bør jeg rive den eller ha den i terninger?

  1. Fetaosten kan selvsagt fint erstattes med parmesan, blir kjempegodt det også! Vanskelig å si noe om mengden, 50-100 gram kanskje? Bruk finrevet parmesan og smak deg frem! Lykke til! 🙂

 2. Mmmm, denne er bare utrulig god! Har hatt han fleire dagar på rad!

  Har du eit vintips til denne retten?

  Mvh.
  helene

 3. Dette er tredje retten på 5 dager fra din matblogg som jeg har laget. Namnam! D var kjempegodt og ungene på 6 og 9 likte det veldig! Skikkelig fin blogg du har, Trine!!!

 4. Elsker denne oppskriften!!! Enkel og så utrolig deilig! Er litt rausere med osten og bruker den marinerte til apetina, men ellers følger jeg den slavisk. Tusen takk for flott blogg – gleder meg til boka kommer ut :).

 5. Nydelig rett:-) Har lagd den mange ganger
  Hvorfor steker du fisken i panna før du steker den i ovnen med det andre?
  Bare nyskjerrig
  klem inger

  1. Jeg foretrekker ofte at det er en stekeskorpe på laksen, men du kan også droppe forstekingen. Du må da legge til litt lengre steketid i ovnen.

 6. Dette er noe av det beste vi har smakt på lenge 🙂 Denne skal jeg reklamere for ja………

 7. Jeg har laget denne mange ganger til stor begeistring.
  Det er også godt å bruke kylling i stedet for laks, da tilsetter jeg også soltørkete tomater.

 8. Fy søren, dette var godt! Har hatt planer om å prøve dene retten mange ganger, men alltid endt opp med noe annet fra bloggen din. Som vi også har vært veldig fornøyde med selvfølgelig, men denne var bare så uventet, hvis det går an å si det

 9. Veldig god rett. Valgte heller å steke laksen i ovnen for seg selv og servere spinatstuingen ved siden av. Neste gang vil jeg heller prøve å ta halvparten melk og halvparten fløte i stuingen, så blir ikke den så mektig

 10. Prøvde meg på denna jeg! Er ikke så veldig flink til å lage mat. Ble ett veldig nydelig måltid! Tusen takk for fin oppskrift! ^^

 11. Kjempegod rett! Også veldig godt å tilsette litt sitronsaft og litt revet sitronskall – da blir retten litt friskere. Synes ofte fløtebaserte pastaretter kan bli litt tunge/mektige ellers.

 12. Takk for maten Trine! Dette ble supergodtJeg droppa maisenna og brukte både laks og torsk i. Nammm

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste