Etter inspirasjon fra oppskriften på Brune pinner har jeg laget disse sjokoladepinnene. Gode ble de også - nydelige til kaffen!

Ingredienser

175 g sukker
200 g smør
1 eggeplomme
2 ss lys sirup
375 g hvetemel (ca.)
3 ss bakekakao
1 ts natron
1 eggehvite
perlesukker

SLIK GJØR DU

Ha sukker og smør i en kjøkkenmaskin (gjerne med k-spade) og kjør det «hvitt». Tilsett eggeplommen og deretter sirup, og rør godt sammen. Rør sammen det tørre og tilsett i deigen, og tilsett til deigen får en fin konsistens. Kjøres på middels hastighet til alt er godt blandet. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Del deigen i 4 emner og rull dem til pølser. Finn frem to bakepapirkledde stekebrett og legg to pølser på hvert brett. Trykk pølsene flate (1/2-1 cm avhengig av hvor myke/harde du vil ha dem). Pensle med eggehvite og strø over litt perlesukker. Jeg har her brukt hvitt perlesukker som jeg kjøper i Sverige.

Sjokoladepinner

Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter, til kakene er ferdig stekt. Følg med mot slutten av steketiden slik at kakene ikke blir brent. La kakene hvile 1-2 minutter og skjær dem deretter umiddelbart opp i skiver på skrå. Jeg fikk ca. 60 småkjeks av denne oppskriften, men det vil selvsagt variere etter hvor brede du lager dem. La kjeksene avkjøles noen minutter på stekebrettet før de forsiktig løftes over på en rist og får avkjøles helt der.

Sjokoladepinnene oppbevares i tett kakeboks og er holdbare i flere uker.

Sjokoladepinner

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg tror kanskje du vil miste den litt seige konsistensen hvis du ikke benytter sirup. Men, vanskelig for meg å si, jeg har ikke prøvd det selv…

 1. Disse skal definitivt lages. Er det mulig å lage deigen i dag og ha den i kjøleskapet til i morgen tro?

 2. Til tross for at jeg fulgte oppskriften nøye, ble deigen veldig tørr og smuldret seg opp når den skulle trilles i pølser. Endret seg heller ikke i bredde når de ble stekt. For lite sirup? 2 ss kan være variabelt i forhold til str på spiseskje. Bruk måleskje!

  1. Uansett hva man baker må man ta melmengden som veiledende. Det kan derfor hende at det ble tilsatt for mye mel. Jeg benytter alltid måleskjeer i mine oppskrifter.

   1. Prøvde oppskriften..men deigen ble som en fast glasur..så gikk jo ikke å trille/kjeve dem ut..spedde på med mel men da ble den bare smuldrete..
    Tips til hva jeg kunne ha gjort feil?

 3. Skal de være sprø? Mine ble myke… Brukte vanlig perlesukker, det smelter jo bare og blir helt usynlig…

 4. Hei Trine! Jeg lurer på om det er “vanlig” perlesukker du har brukt på disse sjokoladestengene? Det blir mye hvitere og finere enn mitt “vanlige” perlesukker som blir blankt når jeg steker kakene. Veldig takknemlig for tilbakemelding:) Hilsen Astrid

 5. Mine vart bakt m glutefri lys melblanding..Vart veldig sprøe,men gode.Eg tok perlesukker på umiddelbart etter steikinga..

 6. Hei – jeg hadde dessverre det samme problemet! Kjeksene ble fryktelig tørr, og var helt umulig å lage pølser ut av dem. Var en god smak på dem, men tror 375g var for mye mel!

 7. Skal prøve sjokoladebiter nå, har bakt brune pinner med flott resultat. Dine oppskrifter er som vanlig gode.

  1. Jeg har svart på dette i en tidligere kommentar “Jeg tror kanskje du vil miste den litt seige konsistensen hvis du ikke benytter sirup. Men, vanskelig for meg å si, jeg har ikke prøvd det selv”.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste