Her kommer en kjapp, enkel kyllingrett med kremede nudler og mange gode smaker.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLING & MARINADE

600 g kyllingfilet (gjerne lårfilet)
2 ss soyasaus
1 ss flytende honning
1 fedd hvitløk , most
1 ts ingefær , finrevet

NUDLER & PEANØTTSAUS

200 g eggnudler
2 ss peanøttsmør
1-2 ts ingefær , finrevet
1 fedd hvitløk , most
2 ss soyasaus
2 ss vann
1-2 ss sesamolje
1 ss riseddik
2 ts flytende honning
1-2 ts Sriracha

TILBEHØR

1/2 agurk , i tynne staver
2-3 vårløk , finsnittet
1 neve usaltede peanøtter , grovt hakket
2 ss sesamfrø
Sriracha (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Honningmarinert kylling og kremede nudler

Skjær kyllingen i jevnstore biter og ha dem i en plastpose. Rør sammen ingrediensene til marinaden og tilsett i posen. Klem på posen slik at marinaden fordeler seg på alle kyllingbitene.

Kjør ingrediensene til peanøttsausen med en stavmikser eller lignende, til du har en jevn saus. Smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene, og sett sausen til side.

Skjær opp grønnsakene som angitt. Rist gjerne peanøttene i en tørr stekepanne.

Finn frem en stekepanne med høye kanter og stek kyllingen på sterk varme (i litt nøytral olje), til kyllingen har stekeskorpe og er gjennomstekt.

Kok nudlene etter anvisningen på pakken, og hell av vannet. Tilsett peanøttsausen og vend forsiktig sammen. Server nudlene umiddelbart sammen med kyllingen, agurk, vårløk, peanøtter og sesamfrø. Drypp gjerne litt sriracha over dersom du ønsker litt ekstra smak på retten.

Honningmarinert kylling og kremede nudler

TIPS

 • Server gjerne mer grønnsaker til denne retten, for eksempel brokkoli.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Peanøtter er et ganske sentralt element i denne retten, da det (i form av peanøttsmør) benyttes både til å smaksette sausen + at hele peanøtter skal tilføre litt krønsj og smak som topping. Jeg har derfor ikke noe forslag til hva du kan erstatte det med i akkurat denne retten. Kanskje du heller skal finne en oppskrift uten peanøtter som smaksetter i sausen. Peanøtter som krønsj kan erstattes med for eksempel andre nøtter, pinjekjerner eller solsikkekjerner.

   1. Prøvde denne med Tahini istedet for peanøtter pga nøtteallergi, det smakte helt fortreffelig

 1. Helt fantastisk godt!! Du leverer som alltid akkurat passe spicy, og grønnsakene passet så godt!

 2. Dette lagde vi i går og det var skikkelig godt. Oppskriften ble riktignok tilpasset det vi hadde i huset, men vi holdt oss til hovedtrekkene. Vi hadde ikke agurk, men serverte strimlet salat og paprika til. Hadde litt for lite ingefær i hus også, så jeg brukte litt chili i tillegg for å få litt sting i det.

 3. Denne retten er fantastisk god! Jeg bytter ut agurk med fersk og sprø paprika, og lurer på om jeg neste gang skal driste meg til å ha litt hoisinsaus over ved servering.

 4. Dette smakte veldig godt! Hadde litt kyllingbiter igjen som jeg puttet i pitabrød med et tynt lag peanøttsmør (tom for saus), ruccola, vårløk, sesamfrø og et lite dryss salt. Tips til lunsjrett som passer i matpakken.

 5. Helt nydelig og rask hverdagsfavoritt! Erstattet peanøtter med cashew-nøtter (både -smør og -topping), ble supergodt!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste