KYLLING OG PAPRIKA MED HOT MANGOSAUS

Kylling med hot mangosaus og paprika

Kombinasjonen mango, appelsin og rød curry er magisk, og setter en veldig god smak på denne kyllingretten. Til ca. fire porsjoner trenger du:

  • 4 store kyllingfileter, delt i to (eller kyllinglår)
  • salt og pepper
  • 1 stor rødløk, i båter
  • 1 rød paprika, i grove biter
  • 1 gul paprika, i grove biter
  • 1 stor mango, i biter
  • ca. 3 ts rød (thai)karripasta
  • 1 appelsin, saften
  • frisk koriander
  • 1 agurk, i tynne skiver på langs
  • 4 porsjoner basmatiris, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • nan

Kylling med hot mangosaus og paprika

Del kyllingfiletene i to, krydre dem med salt og pepper, og stek dem gyllen på begge sider i litt nøytral olje. Legg kyllingen i en passende ildfast form.

Fres løk og paprika i litt olje til løken er blank og myk og paprikaen er nesten mør. Fordel grønnsaksblandingen over kyllingen.

Kylling med hot mangosaus og paprika

Rens mangoen og kjør fruktkjøttet til en glatt saus med en stavmikser eller lignende. Tilsett appelsinsaften og smak til med rød curry til du får ønsket styrke på sausen (lag den gjerne litt sterk). Kjør sausen litt til og fordel den over kylling- og grønnsaksblandingen.

Stekes ved 180 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, i ca. 20 minutter (avhengig av størrelsen på kyllingstykkene dine), til kyllingen er gjennomstekt. La retten hvile i minst 5 minutter før servering.

Del agurken i to på langs og skrap ut de bløte frøene i midten med en skje eller lignende. Bruk en ostehøvel eller skarp kniv og lag tynne strimler av agurken.

Server kyllingretten med kokt ris, agurkstrimlene og nan som tilbehør, og gi gjerne retten et dryss med hakket frisk koriander og noen skiver rød chili.

Kylling med hot mangosaus og paprika

ENJOY!


,

33 Kommentarer

  1. Lillian 25. august 2015 at 21:46 #

    Denne ser knallgod ut og skal testes ut i løpet av uken 🙂

  2. nina Hesselberg 25. august 2015 at 21:50 #

    Dette så kjempe godt ut:-) må prøves!
    På bildet av ingrediensene ser jeg en kinesisk hvitløk, men finner ikke det i oppskriften. . .??

    • Trine ;) 25. august 2015 at 21:53 #

      Det stemmer, men hvitløken skal ikke være med i oppskriften. Oppskriftene blir til mens jeg kokkelerer og smaker, og når jeg kom så langt så syntes jeg at det likevel ikke var nødvendig med hvitløken…

  3. Ingrid 25. august 2015 at 23:02 #

    Hei!
    Har du tips til noe man kan bytte ut kyllingen med? Er vegeterianer, eller rettere sagt pescetarianer i og med at jeg spiser sjømat. Ser veldig godt ut!

    • Inger Anne 26. august 2015 at 14:06 #

      Ingrid: Faste fisketyper som breiflabb og steinbit tror jeg du skulle kunne bruke med hell. Brun de bare lett, og bruk litt tykke biter, så blir steketid omtrent som kyllingen 🙂

    • Sander 27. august 2015 at 00:07 #

      Kyllingen kan fint byttes ut med stekt blomkål 🙂

  4. Elise 26. august 2015 at 22:24 #

    Den oppskriften så helt fantastisk ut. Gleder meg masse til å prøve den. Kjøpte den nye boken din for et par dager siden jeg gleder meg masse til å få tid til å sette meg ned å bla i den 🙂

  5. Mari Ann W. Vestøl 26. august 2015 at 22:26 #

    Valgte denne til middag i dag. Som mannen sa: Ikke verst dette på en onsdag. Nydelig og passe spicy. Vi to spiste opp rubbel og bit.

  6. Harriet Nilsson 27. august 2015 at 10:30 #

    Denne retten lagde jeg igår og den var helt fantastisk.
    Kuttet ut risen og hadde pitabrød til da Nan ikke var å få tak i i vår butikk.
    Toppen!

  7. Nina Lunde 27. august 2015 at 12:18 #

    Kostet 200 kroner i ingredienser. Tok ti minutter å lage middagen, mens risen putret sitt eget liv. Trengte fire ts red curry paste for en rik og god smak. Sausen ble ufattelig nydelig! Fantastisk god hverdagsmiddag. Mannen min, Torkel, ble utrolig begeistret – og lykkelig. Mat er veien til hverdagskjærlighet! Mer av slike retter, Trine!

  8. Arne Berge 27. august 2015 at 17:25 #

    Min datter og jeg syntes dette var fantastisk godt. Og så enkelt å lage, da. Vi endte opp med 5 ts curry.

  9. Lajla 28. august 2015 at 09:52 #

    Ser supergod ut ☺ser en chilli på bildet men finner den ikke i oppskriften?

    • Trine ;) 28. august 2015 at 09:56 #

      Som jeg har nevnt ovenfor blir oppskriftene til mens jeg kokkelerer og smaker, og når jeg kom så langt så syntes jeg at det likevel ikke var nødvendig med hvitløken og chilien… Her gir curryen nok smak, og den inneholder jo både hvitløk og chili.

  10. Synnøve 28. august 2015 at 22:15 #

    Denne var skikkelig snadder!!!! Nam! Ny favoritt!!

  11. Bjørg M. 30. august 2015 at 16:43 #

    Dette ble lørdagsmiddagen i går! Så godt og enkelt! Ny kyllingfavoritt😊

  12. Trude 31. august 2015 at 17:36 #

    Vi brukte 3 ts red curry – og det var sterkt nok. Retten var grei nok, men ble ingen favoritt her.

  13. Anine 31. august 2015 at 19:10 #

    Kan man bruke gul karripasta??:-)

    • Astrid 16. juni 2016 at 20:23 #

      Det gjorde jeg, gikk helt fint. Men vil anbefale 4ts for litt mer fyldig smak 😉

    • Astrid 16. juni 2016 at 20:26 #

      Anine ja gillingsrud karripasta går helt fint 👌😊anbefaler 4ts.

  14. Jane 1. september 2015 at 23:26 #

    Den var knall god😍👍Serverte den på symøte ikveld hvor alle ville ha oppskriften😃

  15. Maren 2. september 2015 at 19:13 #

    Laget dette med steinbit istedenfor kylling. Det var fantastisk deilig og anbefales!

  16. Berit 4. september 2015 at 11:59 #

    Kjempegod – anbefales:-)

  17. Kjersti 16. oktober 2015 at 22:19 #

    Leitet lenge etter rød currypaste som ikke var å oppdrive (bor i Spania… ;-)) men brukte sambal olek og vanlig curry-krydder istedet. Drysset godt med frisk koriander på toppen og retten ble himmelsk! Tusen takk for flott oppskrift!

  18. Ane 19. oktober 2015 at 18:05 #

    Nydelig og passe enkelt på en hverdag 🙂

  19. Marte 21. oktober 2015 at 11:46 #

    Ble helt ok. Skulle gjerne hatt den litt sterkere (brukte 4 ts. curry), så tar nok litt chilli og evt. spisskummin oppi neste gang. Ellers lett å lage 🙂

  20. Charlotte 9. juni 2016 at 19:46 #

    Vi lagde denne retten i kveld, når vi hadde middags gjester. God og saftig kylling, med god smak. Den kan klart anbefales, spesielt hvis man har travelt i hverdagen. Det tar jo ingen tid å lage..

  21. Ida 29. november 2016 at 19:27 #

    Jeg hadde lyst på en mer kremete saus så jeg tilsatte noen spiseskjeer crème fraîche. Det ble veldig godt!

  22. Susanne 6. desember 2016 at 22:41 #

    Hjertelig takk for en helt nydelig middag. Mannen min, som er allergisk for å lage komplisert hverdagsmiddag, fikset denne og var totalt begeistret!

    • Trine ;) 6. desember 2016 at 23:48 #

      Så hyggelig å høre! 🙂

  23. Line 3. mars 2017 at 12:12 #

    Denne skal jeg lage i helgen, ser kjempegodt ut!

  24. kjetil 8. mars 2017 at 20:44 #

    denne var nydelig,lagde den i går,fantastisk god saus.

  25. Tove 18. mars 2017 at 10:08 #

    Det ser herlig ut! Vi får to vennerpar til middag til helga, så ueg lager den da. Har du tips til en forrett som kan passe?

  26. Marianne Berle 23. mars 2017 at 20:01 #

    Hvis man ikke tåler curry, hva ville du anbefalt som erstatning til karripasta?

Legg igjen en kommentar