Kombinasjonen mango, appelsin og rød curry er magisk, og setter en veldig god smak på denne kyllingretten.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4 store kyllingfileter , delt i to (eller kyllinglår)
salt og pepper
1 stor rødløk, , i båter
1 rød paprika , i grove biter
1 gul paprika , i grove biter
1 stor mango , i biter
3 ts rød thai karripasta (smak til)
1 appelsin , saften
frisk koriander
1 agurk , i tynne skiver på langs
4 porsjoner basmatiris
nan

SLIK GJØR DU

Kylling med hot mangosaus og paprika

Del kyllingfiletene i to, krydre dem med salt og pepper, og stek dem gyllen på begge sider i litt nøytral olje. Legg kyllingen i en passende ildfast form.

Fres løk og paprika i litt olje til løken er blank og myk og paprikaen er nesten mør. Fordel grønnsaksblandingen over kyllingen.

Rens mangoen og kjør fruktkjøttet til en glatt saus med en stavmikser eller lignende. Tilsett appelsinsaften og smak til med rød curry til du får ønsket styrke på sausen (lag den gjerne litt sterk). Kjør sausen litt til og fordel den over kylling- og grønnsaksblandingen.

Stekes ved 180 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, i ca. 20 minutter (avhengig av størrelsen på kyllingstykkene dine), til kyllingen er gjennomstekt. La retten hvile i minst 5 minutter før servering.

Del agurken i to på langs og skrap ut de bløte frøene i midten med en skje eller lignende. Bruk en ostehøvel eller skarp kniv og lag tynne strimler av agurken.

Server kyllingretten med kokt ris, agurkstrimlene og nan som tilbehør, og gi gjerne retten et dryss med hakket frisk koriander og noen skiver rød chili.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det stemmer, men hvitløken skal ikke være med i oppskriften. Oppskriftene blir til mens jeg kokkelerer og smaker, og når jeg kom så langt så syntes jeg at det likevel ikke var nødvendig med hvitløken…

 1. Hei!
  Har du tips til noe man kan bytte ut kyllingen med? Er vegeterianer, eller rettere sagt pescetarianer i og med at jeg spiser sjømat. Ser veldig godt ut!

  1. Ingrid: Faste fisketyper som breiflabb og steinbit tror jeg du skulle kunne bruke med hell. Brun de bare lett, og bruk litt tykke biter, så blir steketid omtrent som kyllingen 🙂

 2. Den oppskriften så helt fantastisk ut. Gleder meg masse til å prøve den. Kjøpte den nye boken din for et par dager siden jeg gleder meg masse til å få tid til å sette meg ned å bla i den 🙂

 3. Valgte denne til middag i dag. Som mannen sa: Ikke verst dette på en onsdag. Nydelig og passe spicy. Vi to spiste opp rubbel og bit.

 4. Denne retten lagde jeg igår og den var helt fantastisk.
  Kuttet ut risen og hadde pitabrød til da Nan ikke var å få tak i i vår butikk.
  Toppen!

 5. Kostet 200 kroner i ingredienser. Tok ti minutter å lage middagen, mens risen putret sitt eget liv. Trengte fire ts red curry paste for en rik og god smak. Sausen ble ufattelig nydelig! Fantastisk god hverdagsmiddag. Mannen min, Torkel, ble utrolig begeistret – og lykkelig. Mat er veien til hverdagskjærlighet! Mer av slike retter, Trine!

 6. Min datter og jeg syntes dette var fantastisk godt. Og så enkelt å lage, da. Vi endte opp med 5 ts curry.

  1. Som jeg har nevnt ovenfor blir oppskriftene til mens jeg kokkelerer og smaker, og når jeg kom så langt så syntes jeg at det likevel ikke var nødvendig med hvitløken og chilien… Her gir curryen nok smak, og den inneholder jo både hvitløk og chili.

 7. Vi brukte 3 ts red curry – og det var sterkt nok. Retten var grei nok, men ble ingen favoritt her.

 8. Leitet lenge etter rød currypaste som ikke var å oppdrive (bor i Spania… ;-)) men brukte sambal olek og vanlig curry-krydder istedet. Drysset godt med frisk koriander på toppen og retten ble himmelsk! Tusen takk for flott oppskrift!

 9. Ble helt ok. Skulle gjerne hatt den litt sterkere (brukte 4 ts. curry), så tar nok litt chilli og evt. spisskummin oppi neste gang. Ellers lett å lage 🙂

 10. Vi lagde denne retten i kveld, når vi hadde middags gjester. God og saftig kylling, med god smak. Den kan klart anbefales, spesielt hvis man har travelt i hverdagen. Det tar jo ingen tid å lage..

 11. Jeg hadde lyst på en mer kremete saus så jeg tilsatte noen spiseskjeer crème fraîche. Det ble veldig godt!

 12. Hjertelig takk for en helt nydelig middag. Mannen min, som er allergisk for å lage komplisert hverdagsmiddag, fikset denne og var totalt begeistret!

 13. Har du endret noe på oppskriften? Var det tidligere slik at man la kyllingfiletene rå i forma uten å brune de først?
  Går det isåfall an? Hva da med steketid?
  Veldig takknemlig for svar!

  1. Her er det ikke gjort noen endringer. Jeg pleier å steke filetene først.

   Synes det er vanskelig å si noe om steketid uten bruning først. Anbefaler deg evt. å benytte steketermometer og en kjernetemperatur på rundt 67 grader.

   1. Takk for svar! Da husker jeg feil rett og slett. Men kan denne lages klar tidligere på dagen? slik at alt ligger klart i forma, og den bare trengs å inn i steikeovnen før gjestene kommer?

 14. Jeg lagde denne til familien i dag og alle likte det kjempegodt. Inkludert en kresen 4 åring takk for enkel og god oppskrift!

 15. Denne lagde vi til middag i dag og det falt virkelig i smak. Jeg hadde oppi 4 ts curry paste og en god del tørka chili i tillegg, og kunne sikkert hatt mer. Deilig med curryrett som ikke inneholder fløte/creme fraiche eller kokosmelk.

 16. Er det noen som har prøvd uten appelsin? Jeg er allergisk mot lukta av appelsin og kan derfor ikke bruke det i mat, tror du det går greit å prøve uten?

 17. Fantastisk god rett. Hadde barn (10 – 14 år) som også skulle spise så reduserte red curry paste andelen til 1/4. Fungerte kjempebra. Gjorde noen små endringer/tillegg med å ha i et presset hvitløkfed og blancherte sammen med løken og paprikaen (brukte søtpaprika pga. av barn) samt en squash kuttet i litt store biter, men tilsatte det litt senere for at noe tyggefasthet skulle opprettholdes. Det ble velsmakende det også.

  1. Det er karripastaen som er «krydderet» i denne retten og dersom du ikke liker det så kan du for eksempel prøve med litt rød chili, hvitløk, salt og pepper – og smake deg frem. Lykke til!

 18. Hei, vi blir åtte til middag på lørdag og jeg lurer på jeg skal bruke samme varme og tid hvis jeg lager retten et par timer før den skal i ovnen?

 19. Denne smakte utrolig godt☺️Mine barn på 12 og 16 år var litt skeptiske, men syntes dette var skikkelig digg lørdsgsmiddag. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men var for forsiktig med karripastaen. Som Trine skriver, lag den gjerne litt sterk da smaken av mango og appelsin åpenbart trer enda mer frem under tilberedningen.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste