FERSKE VÅRRULLER MED REKER, MANGO OG HOT CHILISAUS

Myke vårruller

Det er nå i underkant av fire uker til den nye kokeboken min, TRINES MAT 2, lanseres. Jeg gleder meg så uendelig til å få det aller første eksemplaret i hendene. I mellomtiden vil jeg gjerne dele en smakebit fra den nye boken, nemlig ferske vårruller med reker, mango og andre crispy grønnsaker. Dette er en ypperlig rett å servere på fine sommerdager, enten som forrett eller hovedrett.

Ferske vårruller (eller sommerruller som det også kalles) har sitt opphav fra Vietnam og smaker friskere enn de frityrstekte, som vi kanskje kjenner best til i Norge. Selv om de ikke blir frityrstekt, beholder de likevel sprøheten av ferske urter og grønnsaker. Vårrullene kan fylles etter smak og behag, og dyppes gjerne i en saus med litt sting. Oppskriften gir ca. 12 vårruller (hovedrett til 3-4 eller forrett til 8). Du trenger:

VÅRRULLER

  • 12 ark med rispapir (20-22 cm i diameter)
  • 400 g rensede reker
  • 1 isbergsalat eller annen salat
  • 1 agurk, i staver
  • 1 mango, i staver
  • 6 vårløk, i staver
  • frisk koriander og mynte

HOT CHILISAUS

  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 1 lime, saften
  • 2 ss lys soyasaus
  • 1 ss vann
  • 1-2 ss brunt sukker
  • litt salt
  • frisk koriander, hakket

vårruller

Begynn med chilisausen, slik at alle de gode smakene får satt seg. Bland sammen alle ingrediensene med unntak av koriander, og kjør dem med stavmikser, til du får en jevn saus. Smak til med sukker og eventuelt litt salt. Tilsett finhakket koriander helt til slutt.

Rens rekene. Det er her viktig at du benytter helt nyrensede reker, for reker på boks duger ikke! Del agurken på langs og skrap ut den bløte kjernen med en skje eller lignende. Skjær agurk, mango og vårløk opp i tynne staver. Riv av blader av salaten og vask dem godt. Kjør dem i en salatslynge eller lignende slik at de er helt tørre.

Finn frem et rent kjøkkenhåndkle som du fukter lett og legger på benken foran deg. Finn frem en rund bolle/dyp tallerken som er litt større en rispapiret, og fyll den med lunkent vann. Ta et rispapir og dypp det i vannet mellom 10 og 15 sekunder og legg det deretter forsiktig oppå kjøkkenhåndkleet. Legg et salatblad ca. 2 ½ cm fra kanten på rispapiret, og fordel reker, mango, agurk, vårløk, mynte og koriander (1-2 blader av hver) over. Pass på at du ikke har på for mye fyll. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet, brett inn sidene og rull det hele sammen. Legg vårrullene på et fat og dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle. Oppbevar vårrullene i kjøleskapet dersom du ikke skal servere dem umiddelbart.

Myke vårruller

Nyt vårrullene sammen med chilisausen. ENJOY!

TRINES MAT 2 lanseres onsdag 19. august. Du kan forhåndsbestille den HER og få den til maksimal rabatt og fraktfritt sendt hjem til deg. Du kan lese mer om den nye kokeboken min HER.


, , ,

18 Kommentarer

  1. foodbycamilla 24. juli 2015 at 00:25 #

    Høres ut som kjempegod sommermat! Jeg gleder meg til å prøve!

  2. Trine olsen 24. juli 2015 at 18:08 #

    Gleder meg til ny kokebok! Vi har stor glede av den forrige og matbloggen din!

  3. svenskaresebloggen. 25. juli 2015 at 20:50 #

    Wow jag är i Marseille och tänker försöka mig på denna läckra rätt. Tack för tipset ☺

  4. Nora 28. juli 2015 at 17:50 #

    Hei Trine. Jeg lagde disse til middag i dag, og de var suuuperdigge ! takk for tips 🙂

  5. Åse 1. august 2015 at 15:09 #

    Hei! Skal lage denne retten i dag til mannen min og meg. Dessverre leste jeg ikke gjennom fremgangsmåten da jeg handlet, og fikk ikke med meg at ferdigrensede reker ikke kan brukes. Jeg er jo nødt til å prøve likevel. Hva er grunnen til at det ikke fungerer? Kanskje lurt å få med slike opplysninger i selve ingredienslisten?! Håper uansett det vil smake! 😊

    • Trine ;) 1. august 2015 at 19:23 #

      Du kan fint benytte ferdigrensede reker, men det smaker aller best med nyrensede reker, synes jeg. Håper det likevel faller i smak! 🙂

  6. Inghild 5. august 2015 at 13:05 #

    Disse er fantastisk gode, fine å ha på bordet ein jentekveld. Eg bruker også å ha i selleri og evnt. litt rødløk.

    Takk Trine for ein fantastisk inspirerande blogg. Er eg usikker på kva eg skal ha på middagsbordet, så er du ein sikker vinner.

  7. Kristin 7. august 2015 at 17:02 #

    Veldig gode vårruller. Nam…man. Men synes ikke at vårløken fungerte helt i staver, tror jeg skjærer de i små bite neste gang for da er de lettere å spise tror jeg

  8. Wyldrayn 28. august 2015 at 11:23 #

    Hvor kjøper man rispapirene?

  9. Marthe 28. august 2015 at 17:46 #

    Dette ser godt ut. Ligner veldig på sommerruller.

  10. Janne 16. oktober 2015 at 10:33 #

    Utrolig godt!!!!! Sausen er helt fantastisk!
    Jeg hakket cashewnøtter og strødde over helt på slutten for litt ekstra «krønsj» – nam!
    Anbefaler virkelig denne retten!

  11. Hilde 17. april 2016 at 13:09 #

    Det er kanskje enda enklere å legge rispapiret på en stor tallerken og la varmt vann fra springen renne over i et par sekunder. Hold tallerkenen på skakke og la vannet renne av.

    Hoisin-saus er forresten veldig god som dip til.

  12. Linda 17. april 2016 at 16:48 #

    Alle ingrediensene sammen er knall gode og sausen passer kjempe godt til, men rispapirvårrullene hadde en ekkel konsistens syns jeg og mine venninner, litt som å spise et kondom…

  13. Vibeke 11. mai 2016 at 20:32 #

    Ferske vårruller er så godt! og disse så ekstra gode ut 🙂

    Hvor lenge kan man oppbevare ferdiglagde ruller i kjøleskapet med fuktig kjøkkenhåndkle før de serveres?
    Tenkte å lage dette som forrett til 17.mai middag, men hadde vært så flott om jeg kunne laget disse på morgenen?
    Evt. hvilke av ingrediensene kan kuttes opp på morgenen og kan ligge uten at de mister smak og konsistent?

    Håper på raskt svar 🙂

  14. Julie 29. august 2016 at 15:16 #

    Kan disse lages dagen før de skal serveres? 🙂

    • Trine ;) 29. august 2016 at 15:22 #

      Nei.

  15. May Kristin Bergum 11. september 2016 at 08:43 #

    Sommer-ruller er kjempehyggelig mat med mange rundt bordet som ruller sine egne😀

  16. Beate 2. februar 2017 at 13:03 #

    Disse lagde vi i forening i forigårs – de var aldeles nydelige! 🙂

Legg igjen en kommentar