MINITERTER MED VANILJEKREM OG JORDBÆR

Jordbærterte med vaniljekrem

Jordbærsesongen er rett rundt hjørnet, og da er kunsten å nyte bærene mens de er på sitt aller beste. Her serveres jordbærene sammen med en deilig, sprø tertebunn og en silkemyk vaniljekrem. En skikkelig godbit er det, sånn i all beskjedenhet! Til 4 små terter, eller en stor, trenger du omtrent:

TERTEBUNNENE

 • 300 g hvetemel
 • 200 g smør, i terninger
 • 50-75 g sukker
 • ca. 2 ss kaldt vann

FYLL OG DEKOR

 • 1 kurv friske jordbær, i skiver
 • ca. 5 dl vaniljekrem
 • melisdryss
 • frisk mynte (kan sløyfes)

Ha hvetemel og sukker i en kjøkkenmaskin og tilsett smøret. Kjør til det akkurat er godt blandet, og tilsett deretter kaldt vann til deigen samler seg. Ikke kjør deigen mer enn det som er strengt nødvendig. Pakk deigen inn i litt plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en time. I mellomtiden kan du lage vaniljekremen, hvis du vil satse på den hjemmelagede versjonen. Jeg kan imidlertid først som sist bryte sammen og innrømme at jeg i denne oppskriften har jukset bittelitt ved å benytte ferdigkjøpt vaniljekrem i stedet for å lage den selv. Det må jo være lov av og til i en hektisk hverdag, men det er ikke til å komme fra at tertene blir aller best dersom du ikke jukser og lager vaniljekremen fra bunnen av.

Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme). Ta deigen på melet bakebord og del den i 4 like store emner. Kjevle hvert av emnene til 10-12 cm i diameter. Legg tertebunnene på bakepapirkledd stekebrett. (Dersom du ønsker det kan du heller lage en stor terte. Det kan da være en fordel å kjevle ut deigen direkte på bakepapiret.)

Fordel 2-3 ss vaniljekrem på hver av tertebunnene, men la det være igjen en kant på ca. 2 cm ytterst. Fordel jordbærene oppå kremen, og brett deigkanten godt innover slik at den så vidt dekker de ytterste bærene. Du kan gjerne bytte ut jordbærene med for eksempel bringebær, dersom du heller foretrekker det.

Stek tertene midt i ovnen (over- og undervarme) ved 200 grader i ca. 25 minutter, til tertebunnen er gyldenbrun. (Dersom du lager en stor terte må du beregne noe lengre steketid, ca. 30-40 minutter.)

Miniterte med jordbær og vaniljekrem

Server tertene lunkne med et lite melisdryss og gjerne med litt frisk mynte, hvis du har.

VELBEKOMME!


, , ,

5 Kommentarer

 1. Tone 17. juni 2015 at 19:13 #

  Har du prøvd noen av tertene dine med glutenfritt mel? Evt mandel/ris/kokos?

 2. Cathrine 22. juli 2015 at 21:10 #

  Laget denne i går, og underveis stusset jeg over at terten skulle stekes med fyllet oppi. Jeg syns jordbærene ble vasne og bunnen veldig tung. Jeg tror denne faktisk er mye bedre hvis man steker bunnen i en paiform, avkjøler den og så legger kremen og jordbærene oppi etterpå.

 3. Marthe 26. juli 2015 at 14:11 #

  Min ble skikkelig våt. Deigen ligger å bader i jorbærsaft etter 40 min ovnen. Kanskje lurere å legge fyllet/bæra på etter steking? Eller er det noe jeg gjør feil??

  • Trine ;) 26. juli 2015 at 17:51 #

   Det er vanskelig for meg å si hva du har gjort galt, hvis du har fulgt oppskriften. Bærene vil naturlig nok avgi litt væske under steking. En annen variant er selvsagt å steke tertedeigen og deretter tilsette vaniljekrem og jordbær, men da blir det også en annen type kake.

 4. Ranveig 2. august 2017 at 22:24 #

  Ta litt maisenna over jordbærene før steking da blir det ikke så bløtt.

Legg igjen en kommentar