PASTA MED SMAKFULL TOMATSAUS

pasta med tomatsaus

En smakfull tomatsaus kan brukes til så mye, som for eksempel til pasta, pizza, lasagne eller i en suppe. En god tomatsaus lages av gode tomater, og smaken på sausen din blir ikke bedre enn kvaliteten på tomatene du benytter. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

 • 1 liten løk, finhakket
 • 3 hvitløksfedd, finhakket
 • 1/2 dl olivenolje
 • 800 g hermetiske tomater av god kvalitet
 • 1/2 ts sukker
 • salt og pepper
 • frisk basilikum, grovt hakket
 • 4 porsjoner pasta, kokt etter anvisningen på pakken
 • 1-2 dl av pastavannet
 • parmesan

Fres løken i olivenoljen på middels varme, til løken er blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden, og la den surre med. Tilsett de hermetiske tomatene og la sausen stå å småkoke uten lokk i 15-30 minutter. Smak til med sukker, frisk basilikum, salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av kokevannet, men ta vare på 1-2 dl. Bland sammen sausen og den ferdigkokte pastaen, og spe med pastavannet til du får en fin konsistens på pastaretten din. Topp retten med flaket parmesan og noen friske basilikumblader og server umiddelbart.

pasta med tomatsaus

Og når du først er i gang så kan det lønne seg å lage dobbel porsjon, og spare restene til fredagspizzaen, eller til en lasagne. Dersom du blander sausen med litt kraft/buljong får du tomatsuppe. Tomatsausen er holdbar i kjøleskapet i flere dager, eller så kan du putte den i fryseboksen.

pasta med tomatsaus

VELBEKOMME!


,

11 Kommentarer

 1. siri 11. mars 2015 at 11:48 #

  Økologiske tomater er knallbra.
  MEN har du tenkt på at hermetikkboksene er satt inn med diverse materialer for ikke å ruste…giftstoffer som kommer ut i tomatene. Kjøp heller økologiske tomater i fleng og lag saus av de. Det blir litt hakking og kutting men det er verdt det.

  • Trine ;) 11. mars 2015 at 12:46 #

   Jeg har fra importøren fått opplyst: «Boksene har en innvendig lakkering som gjør at emigrering (overføring) fra metall til produkt er minimal. Hermetikkbokser er pr nå beste emballasje for langtidsholdbare tomater.»

   Når det er sagt er jeg enig med deg i at ferske råvarer av god kvalitet selvsagt er å foretrekke, men i en hektisk hverdag har jeg som regel verken tid eller ork til å skålde tomater. Da er det kjappere og enklere å ty til hermetiske tomater, og da er disse et godt alternativ.

 2. Karianne 11. mars 2015 at 13:21 #

  Hei! Jeg vil bare takke deg for å ha blitt introdusert for Mutti tomater på boks. Jeg har flere ganger slitt med å få til en god tomatsaus med de hermetiske som de førte på min tidligere faste butikk. Kjørte på med krydder og stasj, men det ble liksom aldri godt nok. Inntil jeg byttet merke (og butikk). Har blitt helt frelst og kjøper nå bare kvalitetstomater på boks. Tomatpureen er også kjempegod og praktisk i tubepakning. Ellers er jeg en stor fan, sønnen min mumser frokostblandingen din flere ganger i uken, fisk med soyasmør og pinjekjerner fremkaller hurrarop fra barna, og jeg omtaler deg som «min store heltinne Trine» når jeg henter frem boken din. Ha en fin dag, gleder meg til neste kokebok kommer. 🙂

 3. Anne 11. mars 2015 at 13:25 #

  Hvor kjøper du disse tomatboksene? (Mutti hermetiske tomater i terninger – økologiske)

  • Trine ;) 11. mars 2015 at 18:05 #

   Dette er et nytt produkt, så pr. nå finnes de i Kiwi, Meny og Eurospar.

 4. Mau 11. mars 2015 at 17:12 #

  Hei! Vil bare si at jeg eelsker oppskriftene dine! Jeg er hybelboer og student på videregående, så de kommer godt med 🙂

 5. Cecilie 12. mars 2015 at 11:40 #

  De gangene jeg har kjøpt Mutti (hele) har tomatene vært mugne/råtne/svarte inni :/
  De som koster 3-4,- på Kiwi derimot er alltid fine…

 6. Tina 18. mars 2015 at 15:44 #

  Hvor får man taki den pastaen?

 7. Lene 18. mars 2015 at 20:12 #

  Hva slags pasta har du brukt her? Så spennende ut

 8. Hanne 27. juli 2017 at 22:44 #

  Dette ser knallgodt ut! Men lurte på ein ting. Er da mulig å sløyfe løken, er blir sausen heilt feil då?
  Hilsen ei som ikkje er så glad i løk 🙂

  • Trine ;) 31. juli 2017 at 18:33 #

   Du kan sløyfe løken (eller redusere mengden). Dersom du liker hvitløk kan du eventuelt øke hvitløksmengden noe.

Legg igjen en kommentar