En smakfull tomatsaus kan brukes til så mye, som for eksempel til pasta, pizza, lasagne eller i en suppe. En god tomatsaus lages av gode tomater, og smaken på sausen din blir ikke bedre enn kvaliteten på tomatene du benytter.

Ingredienser

1 liten løk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2 dl olivenolje
800 g hermetiske tomater
1/2 ts sukker
salt og pepper
frisk basilikum , grovt hakket
4 porsjoner pasta
1-2 dl pastavann
parmesan

SLIK GJØR DU

Fres løken i olivenoljen på middels varme, til løken er blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden, og la den surre med. Tilsett de hermetiske tomatene og la sausen stå å småkoke uten lokk i 15-30 minutter. Smak til med sukker, frisk basilikum, salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av kokevannet, men ta vare på 1-2 dl. Bland sammen sausen og den ferdigkokte pastaen, og spe med pastavannet til du får en fin konsistens på pastaretten din. Topp retten med flaket parmesan og noen friske basilikumblader og server umiddelbart.

pasta med tomatsaus

Og når du først er i gang så kan det lønne seg å lage dobbel porsjon, og spare restene til fredagspizzaen, eller til en lasagne. Dersom du blander sausen med litt kraft/buljong får du tomatsuppe. Tomatsausen er holdbar i kjøleskapet i flere dager, eller så kan du putte den i fryseboksen.

pasta med tomatsaus

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Økologiske tomater er knallbra.
    MEN har du tenkt på at hermetikkboksene er satt inn med diverse materialer for ikke å ruste…giftstoffer som kommer ut i tomatene. Kjøp heller økologiske tomater i fleng og lag saus av de. Det blir litt hakking og kutting men det er verdt det.

    1. Jeg har fra importøren fått opplyst: “Boksene har en innvendig lakkering som gjør at emigrering (overføring) fra metall til produkt er minimal. Hermetikkbokser er pr nå beste emballasje for langtidsholdbare tomater.”

      Når det er sagt er jeg enig med deg i at ferske råvarer av god kvalitet selvsagt er å foretrekke, men i en hektisk hverdag har jeg som regel verken tid eller ork til å skålde tomater. Da er det kjappere og enklere å ty til hermetiske tomater, og da er disse et godt alternativ.

  2. Hei! Jeg vil bare takke deg for å ha blitt introdusert for Mutti tomater på boks. Jeg har flere ganger slitt med å få til en god tomatsaus med de hermetiske som de førte på min tidligere faste butikk. Kjørte på med krydder og stasj, men det ble liksom aldri godt nok. Inntil jeg byttet merke (og butikk). Har blitt helt frelst og kjøper nå bare kvalitetstomater på boks. Tomatpureen er også kjempegod og praktisk i tubepakning. Ellers er jeg en stor fan, sønnen min mumser frokostblandingen din flere ganger i uken, fisk med soyasmør og pinjekjerner fremkaller hurrarop fra barna, og jeg omtaler deg som “min store heltinne Trine” når jeg henter frem boken din. Ha en fin dag, gleder meg til neste kokebok kommer. 🙂

  3. Hei! Vil bare si at jeg eelsker oppskriftene dine! Jeg er hybelboer og student på videregående, så de kommer godt med 🙂

  4. De gangene jeg har kjøpt Mutti (hele) har tomatene vært mugne/råtne/svarte inni :/
    De som koster 3-4,- på Kiwi derimot er alltid fine…

  5. Hei jeg ville bare si at jeg elsker denne oppskriften
    Jeg lager ikke så ofte mat men når jeg gjør det er det dette jeg lager

  6. Hei

    Testet ut denne i går, uten sukker og med ferske tomater istedenfor boks. Sausen var helt sinnsykt god! Rester blir til tomatsuppe i dag.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste