Lasagne er populær mat for store og små, og med litt laks og andre gode smaker mellom pastaplatene er det duket for en liten smaksopplevelse på en ellers ordinær dag. Denne lasagnen er også fylt med godsaker som asparges, sitron og parmesan. Prøv den da vel! Til ca. 4 porsjoner trenger du:

Ingredienser

Laks og grønnsaker

700 g laks (ca.), i biter
salt og pepper og litt sitronsaft
2 rødløk , i tynne båter
4 fedd hvitløk , grovt hakket
1 bunt asparges , i biter
1 squash , i biter

Parmesansaus

4 ss smør
3 ss hvetemel
6 dl melk varm
1 ss creme fraiche (ca.)
50 g parmesan , revet
salt og pepper
10-12 plater lasagne

Tomatsala

200 g cherrytomater , delt i båter
salatblader (noen)
2-3 ss gresskarkjerner , ristet
olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

lakselasagne

Fres løken i litt smør eller olje et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, squash og asparges. La det surre med et par minutter. Krydre med pepper og litt salt, og sett til side.

Smelt smøret i en gryte på lav varme, tilsett mel og rør godt sammen. La blandingen putre ca. ett minutt, men uten at den tar farge. Ta gryten vekk fra kokeplaten. Øs ca. en øse av den varme melken oppi gryten og rør raskt. Gjenta dette, men du kan øke på med litt mere melk av gangen etterhvert som smør- og melblandingen blir jevn. Når sausen er jevn kan du sette gryten tilbake på platen på lav varme. Smak til med crème fraîche, salt og pepper og la den koke et par minutter under omrøring. Tilsett parmesan og rør til sausen er jevn.

Finn frem en ildfast form (ca. 24×24 cm) og ha litt saus i bunnen og legg lasagneplater over. Ha deretter et lag med halvparten av laksen, som dryppes med litt sitronsaft og krydres med salt og pepper. Ha deretter over litt saus, et nytt lag med lasagneplater, halvparten av grønnsakene, litt saus – og gjenta deretter den samme prosedyren en gang til. Avslutt med lasagneplater og fordel resten av sausen over, og strø gjerne over litt ekstra med revet parmesan.

 

Stekes ved 225 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter. La retten hvile i noen minutter før den serveres sammen med tomatsalaten og gjerne godt brød.

TIPS: Bytt gjerne ut aspargesen med litt spinat.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne fikk ikke plass i en 30*20 – form som er større enn 24*24, laks er jo ganske plasskrevende av natur

  2. Hei! Kan jeg bruke laks fra frysedisken som jeg har latt tine i kjøleskapet over natten? Eller har den blitt for bløt for lasagnen? På forhånd tusen takk for svar.

  3. Dette var virkelig godt! Jeg byttet ut asparges med brokkoli og spinat, og serverte med en enkel salat til. Stor lykke rundt bordet, så denne blir bokmerket til senere. Mannen min tok med seg restene i matpakka og kan melde om at den var like god kald dagen derpå. Takk for nok en deilig fiskerett!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste