LASAGNE MED LAKS, ASPARGES OG PARMESANSAUS

lakselasagne

Lasagne er populær mat for store og små, og med litt laks og andre gode smaker mellom pastaplatene er det duket for en liten smaksopplevelse på en ellers ordinær dag. Denne lasagnen er også fylt med godsaker som asparges, sitron og parmesan. Prøv den da vel! Til ca. 4 porsjoner trenger du:

Laks og grønnsaker

  • ca. 700 g laks, i biter
  • salt, pepper og litt sitronsaft
  • 2 rødløk, i tynne båter
  • 4 fedd hvitløk, grovt hakket
  • en bunt asparges, i biter
  • 1 squash, i biter

Parmesansaus

  • 4 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl varm melk
  • ca. 1 ss crème fraîche
  • 50 g parmesan, revet
  • salt og pepper
  • 10-12 lasagneplater

Tomatsalat

  • 200 g cherrytomater, delt i båter
  • noen salatblader
  • 2-3 ss gresskarkjerner, ristet
  • olivenolje, salt og pepper

Fres løken i litt smør eller olje et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, squash og asparges. La det surre med et par minutter. Krydre med pepper og litt salt, og sett til side.

Smelt smøret i en gryte på lav varme, tilsett mel og rør godt sammen. La blandingen putre ca. ett minutt, men uten at den tar farge. Ta gryten vekk fra kokeplaten. Øs ca. en øse av den varme melken oppi gryten og rør raskt. Gjenta dette, men du kan øke på med litt mere melk av gangen etterhvert som smør- og melblandingen blir jevn. Når sausen er jevn kan du sette gryten tilbake på platen på lav varme. Smak til med crème fraîche, salt og pepper og la den koke et par minutter under omrøring. Tilsett parmesan og rør til sausen er jevn.

Finn frem en ildfast form (ca. 24×24 cm) og ha litt saus i bunnen og legg lasagneplater over. Ha deretter et lag med halvparten av laksen, som dryppes med litt sitronsaft og krydres med salt og pepper. Ha deretter over litt saus, et nytt lag med lasagneplater, halvparten av grønnsakene, litt saus – og gjenta deretter den samme prosedyren en gang til. Avslutt med lasagneplater og fordel resten av sausen over, og strø gjerne over litt ekstra med revet parmesan.

Lakselasagne

Stekes ved 225 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter. La retten hvile i noen minutter før den serveres sammen med tomatsalaten og gjerne godt brød.

TIPS: Bytt gjerne ut aspargesen med litt spinat.

VELBEKOMME!


, ,

4 Kommentarer

  1. Ingrid E 15. februar 2015 at 19:53 #

    Denne ble søndagsmiddag i dag, så godt! Glad jeg laget ekstra stor porsjon, deilige rester 🙂

  2. Christopher 5. november 2015 at 16:40 #

    Denne fikk ikke plass i en 30*20 – form som er større enn 24*24, laks er jo ganske plasskrevende av natur

  3. Karina 13. juli 2016 at 06:43 #

    Hei! Kan jeg bruke laks fra frysedisken som jeg har latt tine i kjøleskapet over natten? Eller har den blitt for bløt for lasagnen? På forhånd tusen takk for svar.

    • Trine ;) 13. juli 2016 at 09:24 #

      Det går fint 🙂

Legg igjen en kommentar