KYLLINGNUGGETS MED DIP OG POTETSTAVER

Kyllingnuggets med dip og potetstaver

Mange forbinder kanskje helst kyllingnuggets med sjapper med store konsonanter på taket, men den aller beste kyllingnuggetsen lager du enkelt selv. Du trenger bare kylling, egg og litt krønsj. Til ca. to porsjoner trenger du omtrent:

KYLLINGNUGGETS

  • 400 g kyllingfilet, i jevnstore biter
  • 2 egg, sammenvispet
  • ca. 40 g finrevet parmesan
  • ca. 50 g brødrasp/panko
  • salt og pepper
  • ca. 1/2 dl olje til steking (feks. solsikke-, raps- eller druekjerneolje)

SPICY TOMATDIP

  • 6 ss ketchup
  • 1/2-1 ts flytende honning
  • 1/2 ts Worcestersaus
  • 1/2 ts soyasaus
  • 5-6 dråper Tabasco (smak til)

Kyllingnuggets med dip og potetstaver

DIP MED SENNEP OG HONNING

  • 5 ss majones
  • 2-3 ts sennep
  • 1/2-1 ts honning
  • pepper

OVNSSTEKTE POTETSTAVER

  • 4 store poteter, i staver
  • olivenolje
  • salt og pepper

Begynn med potetene. Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme. Skrell eller vask potetene og del dem opp i staver (av omtrent lik tykkelse). Fordel dem på en bakepapirkledd stekeplate, ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes i 20-30 minutter, til de er møre og fine og har en gyllen farge. Bruk eventuelt litt varmluft mot slutten av steketiden.

Potetstaver

Rør sammen ingrediensene til de to dipsausene. Smak deg frem til du finner en god balanse mellom de ulike smakene.

Del opp kyllingen i jevnstore biter. Rør sammen eggene i en dyp tallerken. På en annen tallerken blander du brødrasp/panko, finrevet parmesan, salt og pepper. Du kan eventuelt droppe parmesan og heller erstatte den med litt mer brødrasp/panko. Bruk gjerne to gafler eller stekepinsett og dypp en kyllingbit først i eggene og deretter i brød-/pankoblandingen – til hele kyllingbiten er dekket. Legg til side og gjør det samme med resten av kyllingbitene.

kyllingnuggets

Ha oljen i en stekepanne og stek ca. halvparten av de panerte kyllingbitene av gangen. Stekes på litt over middels varme 2-3 minutter på hver side, til kyllingbitene er gylne og sprø over det hele. La kyllingnuggetsen hvile et par minutter på matpapir eller lignende, og server deretter umiddelbart.

Kyllingnuggets med dip og potetstaver x

Server kyllingnuggetsene med potetstavene og de to dipsausene som tilbehør. Server gjerne også en grønn salat til.

ENJOY!


, ,

29 Kommentarer

  1. Linda 16. oktober 2014 at 20:31 #

    Sundare nuggets – så bra! Måste prövas. Tack för info om panko och var man får köpt det!

  2. Elahe 16. oktober 2014 at 22:19 #

    Hei Trine. Hvor får man kjøpt saitaku brødrasp? Veldig glad i bloggen din 🙂

  3. Reidun Beate 18. oktober 2014 at 04:44 #

    NAM! Dette så rågodt ut! Skal absolutt prøve dette. Tror treåringen min kommer til å elske disse 😀

    God helg 😀

  4. Mette Westbø 19. oktober 2014 at 13:25 #

    Dette skal jeg prøve, så kjempegodt ut. Du har en super blogg og det er flott at du informerer om hvor man får kjøpt spesielle ingredienser til oppskriftene 🙂

  5. Kenneth 19. oktober 2014 at 19:22 #

    Hvor kjøpte du de tallerkene?

    • Trine ;) 22. oktober 2014 at 15:46 #

      De er kjøpt på Kitchn eller TilBords, Menu. Tror ikke de selges lengre.

  6. Lene 22. oktober 2014 at 14:44 #

    Hvor får man kjøpt brødraspen? 🙂

    • Trine ;) 22. oktober 2014 at 15:45 #

      Det står i innlegget, helt til slutt 😉

  7. Lill Wenche 1. november 2014 at 19:31 #

    Hei Trine 🙂
    Har testa ut denne oppskriften og den var super! Hele familien likte kyllingnuggetsene veldig godt. Den yngre garde var svært begeistret.
    Vi hadde vår variant av aioli og ketchup som tilbehør sammen med chipsen.

    Jeg fant Panko på Meny.

  8. Laila 21. januar 2015 at 17:39 #

    Dette må prøves! Det finnes jo så mange sennepstyper der ute, og smaken varierer jo enormt, så hvilken sennep bruker du til denne?

    • Trine ;) 21. januar 2015 at 17:43 #

      Det varierer, her er det bare å smake seg frem! Jeg har feks benyttet Dijonsennep ved et par anledninger.

  9. Lise 25. januar 2015 at 20:00 #

    Vi har akkurat hatt dine kylling nuggets til middag, og for å sitere 12-åringen her i huset: «mamma, dette var himmelsk! Det må vi ha flere ganger!» Skikkelig snadder mat

  10. Katerina 25. februar 2015 at 13:59 #

    Hei! Denne oppskriften ser god ut! Tenker å servere den i en barnebursdag (er så lei av pølser). En av gjestene er ekstremt allergisk mot egg. Vet du hvordan det ville vært å droppe egg? Er det evt. noe annet man kan bruke istedet? På forhånd, takk!

  11. Marte 26. februar 2015 at 23:25 #

    Vi hadde ikke egg for hånden når vi lagde sist, så vi brukte olje, funket det 🙂

  12. Inger 10. mars 2015 at 19:33 #

    Hei, jeg vil først takke for en fantastisk blogg der det bugner over av gode oppskrifter.
    I dag testa jeg ut kylling nuggets til middag, og de falt i smak hos store og små.
    Men da jeg sjekka ingredienslisten til saitaku brødrasp mista denne stjerner hos meg tiltross for at alle likte maten. Det stod det at den inneholder blant annet palmeolje, noe som ikke er særlig sunt og blir fjernet fra flere og flere matvarer. Trine, har du en sunnere «hjemmelaget» panering som heller kan brukes?

    • Trine ;) 11. mars 2015 at 11:29 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding!

      Jeg ble, etter at jeg publiserte innlegget, selv oppmerksom på at pankoen inneholdt palmeolje og rettet en henvendelse til importøren. Jeg har i dag fått opplyst følgende: «Leverandør har nå fjernet palmeoljen i Saitaku panko, men i en overgangsperiode der de ønsker å bruke opp eksisterende emballasje vil det nok fortsatt stå at den inneholder palmeolje.»

  13. Trude 19. mars 2015 at 13:48 #

    Hei,
    om ein ikkje får tak I panko, kva kan ein nytte då?

  14. Jan Reinert Hay 27. mars 2015 at 16:33 #

    Lagde sånne nuggets idag, kjempegode! Fant ikke panko på butikken, så jeg prøvde med coop rasp/strøkavring. Fungerte fint det. Forøvrig uten palmeolje. 😉

  15. Stine 16. april 2015 at 16:40 #

    Dette gleder jeg meg til å prøve å lage i kveld!

  16. Kathinka 27. juli 2015 at 18:17 #

    Hei! Dette ser helt nydelig ut. Skal prøve å lage det i dag, men prøver en annen vri ettersom mannen i huset både er lei av kylling og potet om dagen. Så da prøver jeg på torsk og søtpotet i stedet. Får nok helt sikkert ikke samme smak, men jeg prøver! 🙂

  17. Ingvild 10. august 2015 at 13:49 #

    Hei! Går det an å bruke Kikkoman soyasaus i stedet for Saitaku i tomatdipen? Det har vi nemlig fra før, så det hadde vært billigere. 🙂

    • Trine ;) 10. august 2015 at 23:03 #

      Ja, det går fint.

  18. Marita 1. februar 2016 at 19:51 #

    Dette var ordentlig snadder! 😄 Tusen takk for nok en super oppskrift!

  19. Yvonne 28. september 2016 at 17:33 #

    Jeg har skjekket gjennom innlegget mange ganger nå og ser ikke at det står hvor jeg kan få kjøpe panko. Du skriver det står nederst på oppskriften men finner det ikke:(

    • Trine ;) 29. september 2016 at 00:31 #

      Prøv på Meny. 🙂

  20. Laila U 11. mars 2017 at 21:40 #

    Tips: Helt unødvendig å kjøpe brødrasp hvis man har et par tørre brødskiver, et par knekkebrød eller lignende, og en blender. Jeg legger ofte et par skalker til tørk på benken, og bRRRRR med stavmikseren – ferdig. Koster ingenting og blir grovere enn vanlig brødrasp. 🙂

  21. May Linda 19. mars 2017 at 21:00 #

    Kva honning brukar du i denne oppskrifta?

  22. Trude 19. mai 2017 at 18:00 #

    Ser det er mange som spør om man kan bruke noe annet en panko, jeg bruker vanlig griljermel, og det funker kjempefint. Det finnes i alle butikker. Super oppskrift, kjempegodt! 😊😊

  23. Kristin 28. september 2017 at 17:42 #

    Nuggetsene er helt nydelige!!! Ungene elsker dem også! Jeg bruker dog cornflakes.

Legg igjen en kommentar