Mange forbinder kanskje helst kyllingnuggets med sjapper med store konsonanter på taket, men den aller beste kyllingnuggetsen lager du enkelt selv. Du trenger bare kylling, egg og litt krønsj.

Ingredienser

400 g kyllingfilet , i jevnstore biter
2 egg , sammenvispet
40 g parmesan finrevet (ca.)
50 g brødrasp/panko (ca.)
salt og pepper
1/2 dl olje til steking (ca.) feks. solsikke-, raps- eller druekjerneolje

SPICY TOMATDIP

6 ss ketchup
1/2-1 ts flytende honning
1/2 ts Worcestersaus
1/2 ts soyasaus
5-6 dråper tabasco (smak til)

DIP MED SENNEP OG HONNING

5 ss majones
2-3 ts sennep
1/2-1 ts honning
pepper

OVNSSTEKTE POTETSTAVER

4 store poteter , i staver
olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kyllingnuggets med dip og potetstaver

Begynn med potetene. Sett ovnen på 225 grader over- og undervarme. Skrell eller vask potetene og del dem opp i staver (av omtrent lik tykkelse). Fordel dem på en bakepapirkledd stekeplate, ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes i 20-30 minutter, til de er møre og fine og har en gyllen farge. Bruk eventuelt litt varmluft mot slutten av steketiden.

Potetstaver

Rør sammen ingrediensene til de to dipsausene. Smak deg frem til du finner en god balanse mellom de ulike smakene.

Del opp kyllingen i jevnstore biter. Rør sammen eggene i en dyp tallerken. På en annen tallerken blander du brødrasp/panko, finrevet parmesan, salt og pepper. Du kan eventuelt droppe parmesan og heller erstatte den med litt mer brødrasp/panko. Bruk gjerne to gafler eller stekepinsett og dypp en kyllingbit først i eggene og deretter i brød-/pankoblandingen – til hele kyllingbiten er dekket. Legg til side og gjør det samme med resten av kyllingbitene.

kyllingnuggets

Ha oljen i en stekepanne og stek ca. halvparten av de panerte kyllingbitene av gangen. Stekes på litt over middels varme 2-3 minutter på hver side, til kyllingbitene er gylne og sprø over det hele. La kyllingnuggetsen hvile et par minutter på matpapir eller lignende, og server deretter umiddelbart.

Kyllingnuggets med dip og potetstaver x

Server kyllingnuggetsene med potetstavene og de to dipsausene som tilbehør. Server gjerne også en grønn salat til.

ENJOY!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette skal jeg prøve, så kjempegodt ut. Du har en super blogg og det er flott at du informerer om hvor man får kjøpt spesielle ingredienser til oppskriftene 🙂

 2. Hei Trine 🙂
  Har testa ut denne oppskriften og den var super! Hele familien likte kyllingnuggetsene veldig godt. Den yngre garde var svært begeistret.
  Vi hadde vår variant av aioli og ketchup som tilbehør sammen med chipsen.

  Jeg fant Panko på Meny.

 3. Dette må prøves! Det finnes jo så mange sennepstyper der ute, og smaken varierer jo enormt, så hvilken sennep bruker du til denne?

  1. Det varierer, her er det bare å smake seg frem! Jeg har feks benyttet Dijonsennep ved et par anledninger.

 4. Vi har akkurat hatt dine kylling nuggets til middag, og for å sitere 12-åringen her i huset: «mamma, dette var himmelsk! Det må vi ha flere ganger!» Skikkelig snadder mat

 5. Hei! Denne oppskriften ser god ut! Tenker å servere den i en barnebursdag (er så lei av pølser). En av gjestene er ekstremt allergisk mot egg. Vet du hvordan det ville vært å droppe egg? Er det evt. noe annet man kan bruke istedet? På forhånd, takk!

 6. Hei, jeg vil først takke for en fantastisk blogg der det bugner over av gode oppskrifter.
  I dag testa jeg ut kylling nuggets til middag, og de falt i smak hos store og små.
  Men da jeg sjekka ingredienslisten til saitaku brødrasp mista denne stjerner hos meg tiltross for at alle likte maten. Det stod det at den inneholder blant annet palmeolje, noe som ikke er særlig sunt og blir fjernet fra flere og flere matvarer. Trine, har du en sunnere «hjemmelaget» panering som heller kan brukes?

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding!

   Jeg ble, etter at jeg publiserte innlegget, selv oppmerksom på at pankoen inneholdt palmeolje og rettet en henvendelse til importøren. Jeg har i dag fått opplyst følgende: «Leverandør har nå fjernet palmeoljen i Saitaku panko, men i en overgangsperiode der de ønsker å bruke opp eksisterende emballasje vil det nok fortsatt stå at den inneholder palmeolje.»

 7. Lagde sånne nuggets idag, kjempegode! Fant ikke panko på butikken, så jeg prøvde med coop rasp/strøkavring. Fungerte fint det. Forøvrig uten palmeolje. 😉

  1. Jeg laget retten idag og for meg var det helt naturlig å bruke rasp fra eget brød, funket som bare det,- kanskje det aller enkleste og har man vakt brødet selv, vet man nøyaktig hva det inneholder også:-)

 8. Hei! Dette ser helt nydelig ut. Skal prøve å lage det i dag, men prøver en annen vri ettersom mannen i huset både er lei av kylling og potet om dagen. Så da prøver jeg på torsk og søtpotet i stedet. Får nok helt sikkert ikke samme smak, men jeg prøver! 🙂

 9. Hei! Går det an å bruke Kikkoman soyasaus i stedet for Saitaku i tomatdipen? Det har vi nemlig fra før, så det hadde vært billigere. 🙂

 10. Jeg har skjekket gjennom innlegget mange ganger nå og ser ikke at det står hvor jeg kan få kjøpe panko. Du skriver det står nederst på oppskriften men finner det ikke:(

 11. En liten detalje kanskje –men Worcestersaus er en etterlikning av den originale Worcestershiresaus. Førstnevnte, som jeg har kommet i skade å kjøpe av merket Heinz falt meg ikke like godt i smak som den originale som produseres av Lea & Perrins. Men igjen; en smaksak.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste