LINSESUPPE MED KYLLING, GULROT OG CHILI

Linsesuppe med kylling og gulrot

I forbindelse med at jeg ble kåret til Årets matblogger ble jeg mandag morgen invitert til God Morgen Norge og Wenches kjøkken. Det var mitt fjerde besøk hos Wenche, som for anledningen hadde funnet frem ulike rester fra kjøleskapet som vi skulle lage suppe av. På sitt kjøkken hadde hun også TRINES MAT og hun hadde plukket ut denne deilige suppeoppskriften, som for øvrig er en av mine favoritter. Denne oppskriften er et ypperlig utgangspunkt for en «rydde-i-kjøleskapet-suppe», hvor en får ryddet bort litt løk, rotgrønnsaker og eventuelt noen kjøttrester. Med en boks linser (eller bønner) og hermetiske tomater på lur, er du langt på vei til en skikkelig smaksopplevelse på en helt vanlig hverdag. I originaloppskriften benytter jeg kylling, men det kan du erstatte med andre kjøttrester, som for eksempel lammekjøtt, som vi benyttet under sendingen. Ta gjerne utgangspunkt i min oppskrift, bruk det du har tilgjengelig og smak deg frem! Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 3 kyllingfileter, i biter
  • 1 løk, i terninger
  • 3 gulrøtter, i terninger (eller andre rotgrønnsaker)
  • 3 hvitløkfedd, finhakket
  • ca. 1/2 rød chili, finhakket
  • ca. 1 ts revet ingefær
  • 1 boks hermetiske tomater, hakket
  • 8 dl kyllingkraft/buljong
  • ca. 3 dl kokte linser
  • 6 soltørkede tomater, i biter
  • salt og nykvernet sort pepper
  • finhakket koriander til pynt
  • eventuelt litt créme fraîche

Fres løk og gulrøtter i litt olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili, og la det surre et par minutter. Ha deretter i kyllingkraft, hermetiske tomater og soltørkede tomater, og gi det hele et oppkok. Smak til med ingefær. La det stå og putre i ca. 10 minutter, til gulrøttene er møre og fine. Tilsett linsene mot slutten av koketiden. Mens suppen putrer steker du opp kyllingbitene i litt smør eller olje.

Linsesuppe med kylling og gulrot

Tilsett kyllingen og smak deretter til suppen med salt og pepper. La suppen stå å trekke noen minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Strø over litt finhakket koriander og server med en liten klatt créme fraîche og godt brød til, for eksempel focaccia med nigellafrø.

VELBEKOMME!


, ,

18 Kommentarer

  1. Ingvild 30. oktober 2014 at 22:42 #

    Laget denne idag

  2. Kaja 30. oktober 2014 at 22:47 #

    Denne suppen er fantastisk god! Jeg fikk så mye skryt når jeg serverte den ikveld 🙂 takk for så mye gode oppskrifter og inspirasjon Trine !

    • Trine ;) 2. november 2014 at 09:44 #

      Så gøy å høre at den falt i smak.

  3. Anne 1. november 2014 at 19:35 #

    Høres godt ut, er det røde linser som brukes i oppskriften?

    • Trine ;) 2. november 2014 at 09:29 #

      Ja, jeg har brukt røde linser, men dersom du benytter ferdigkokte linser kan du også benytte feks. grønne linser. Du kan evt. også benytte tørre røde linser og koke dem sammen med gulrøttene.

  4. Lise Mathisen 5. november 2014 at 21:19 #

    Denne suppa er veldig god! Det synes til og med mannen min som «aldri» blir mett når vi har suppe. Men denne har falt i smak hos han også.

  5. Therese 6. april 2015 at 19:04 #

    Er denne sterk? Skal ha kyllingsuppe i familiebesøk i helgen og ønsker ikke å ha den veldig sterk slik at den passer for alle. 🙂

    • Trine ;) 7. april 2015 at 01:08 #

      Du bestemmer selv hvor sterk den skal bli. Smak deg frem til du får ønsket mengde chili. Lykke til!

  6. Linda 18. august 2015 at 19:18 #

    Dette ble en favoritt hos oss. En fantastisk blogg du har. Vi bruker stort sett bare dine oppskrifter og er super fornøyd med maten 🙂

  7. Oddmar 27. august 2015 at 15:42 #

    Digger denne suppen. Anbefaler å tilsette søtpotet sammen med gulroten og hive i litt mer chili – en favoritt hjemme.

  8. Elisabet Melbø 8. januar 2016 at 17:38 #

    Fantastisk god suppe! Den falt virkelig i smak her hjemme! 🙂

  9. Silje 19. januar 2016 at 19:45 #

    Denne var virkelig god! Klem fra en fornøyd student

  10. Magdalena 11. februar 2016 at 16:36 #

    Hvor stor mengde tørre røde linser?

  11. mette 31. januar 2017 at 17:35 #

    Hvor mange personer er denne oppskriften til?

  12. Lise 22. mars 2017 at 18:59 #

    Hei Trine:)
    Bruker du vannet som er i gogreen sine linsebokser, eller heller du det av?

  13. Therese 19. august 2017 at 21:34 #

    Fantastisk suppe 😊. Kan den kjøres i blender/ eller med stavmikser?

  14. Marit Torill Friskop Bjørnerud 20. august 2017 at 15:45 #

    Kjempegod👍😄

    • Trine ;) 22. august 2017 at 15:02 #

      Så hyggelig å høre!

Legg igjen en kommentar