KYLLING I FORM MED PAPRIKA OG HOT MANGOSAUS

KYLLING I FORM MED PAPRIKA OG HOT MANGOSAUS

I denne oppskriften tilberedes kylling og grønnsaker i en og samme form, og får selskap av «hotte» og søte smaker i form av blant annet mangochutney. Spennende og gode kombinasjoner! Til ca. fire porsjoner trenger du:

KYLLINGFORMEN

  • 4 store kyllingfileter
  • salt og pepper
  • 1 stor rødløk, i båter
  • 1 rød paprika, i grove biter
  • 1 gul paprika, i grove biter
  • 2 ts rød karripasta
  • 300 g (hot) mangochutney
  • 1/2 appelsin, saften
  • 1 dl matyoghurt (+ evt. 1 ts hvetemel)
  • frisk koriander

TILBEHØR

  • 4 porsjoner basmatiris, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • nan
  • eventuelt litt hakket agurk og frisk chili til dekor

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem gyllen på begge sider i litt nøytral olje. Legg kyllingen i en passende ildfast form.

Fres løk og paprika i litt olje noen minutter. Tilsett karripastaen og la det surre et par minutter til. Fordel grønnsaksblandingen over kyllingfiletene.

Bland sammen mangochutney og appelsinjuice i en liten bolle, bland godt sammen og tilsett deretter matyoghurten (og eventuelt litt hvetemel, se tipset nedenfor). Bland det hele godt sammen, og smak eventuelt til med salt og pepper. Fordel deretter blandingen over formen.

Stekes ved 180 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, i ca. 25 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La retten stå å hvile i minst 5 minutter før servering. Serveres med kokt ris og nan som tilbehør, og gi gjerne retten et dryss med hakket frisk koriander ved servering. Pynt også gjerne med litt frisk chili og hakket agurk.

KYLLING I FORM MED PAPRIKA OG HOT MANGOSAUS

TIPS

  • For å sikre at matyoghurten ikke skiller seg og blir kornete under stekingen kan du røre inn ca 1 ts hvetemel før du blander den sammen med mangochutneyen.
  • Jeg foretrekker å benytte en sterk mangochutney i denne retten, da den etter min mening blir bedre med litt «trøkk». Skal du servere små barn eller andre som ikke liker så sterk mat kan du benytte en mildere type chutney, eventuelt benytte frisk mango.
  • Har du ikke karripasta kan du eventuelt benytte karri istedet. Smak deg frem til ønsket styrke.
  • Dersom vi har sterk mat hjemme hos oss pleier jeg ofte å blande ut femåringens mat med litt ekstra yoghurt eller rømme, slik at den blir litt mildere.

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet her, men har gjort noen mindre endringer og har i tillegg tilsatt løk og paprika, slik at man får det meste i en og samme form.

Lykke til!


,

22 Kommentarer

  1. Wenche 28. januar 2014 at 11:37 #

    Hei. Har tenkt å lage landkylling i leirgryte og lurer på om du har noen tips, steketid, grader, og hva en skal steke i gryta sammen med kyllingen, av grønnsaker osv? Takk:-)

  2. Hege 28. januar 2014 at 11:51 #

    Dette så godt ut! Det ser ut som du har brukt rød karripasta her, men tror du det vil bli like godt å bruke grønn?

  3. Tove 28. januar 2014 at 14:27 #

    Karripasta eller karripulver?? Er ikke karri et gult krydder, mens karripasta er knuste chili til en slags grøt?

    • Trine ;) 1. februar 2014 at 14:08 #

      Jeg brukte karripasta (som består av ulike moste friske krydder ja), men i originaloppskriften står det at en kan benytte samme mengde karripulver (som er en krydderblanding). Jeg har ikke prøvd sistnevnte selv, og anbefaler deg evt å smake deg frem. Lykke til!

  4. Bjørg 28. januar 2014 at 18:33 #

    Laget denne i dag, med mild mango chutney ,men med thai rød curry paste. Smakte kjempegodt og rask å lage.

  5. Anita @ Landlig livsstil 29. januar 2014 at 06:45 #

    Så deilig! Ser ut til at dette er en oppskrift som gir god smak på kyllingen.
    Er det Le Creuset form du har brukt?

    • Trine ;) 1. februar 2014 at 14:10 #

      Ja, det er Le Creuset 🙂

  6. Anita 29. januar 2014 at 13:59 #

    Jeg lagde denne til middag i går og brukte også thai rød curry paste. Jeg brukte bare et par gode spiseskjeer med chutney, da hovedingrediensen var sukker og synes det ble litt mye med et helt glass. Veldig godt, jeg lager det igjen. I tillegg, tok bare noen få minutter å lage.

  7. Jorunn 31. januar 2014 at 10:07 #

    En enkel og smakfull middagsrett! Ellers, takk for all inspirasjon til å briljere på kjøkkenet!

  8. Laila 31. januar 2014 at 18:45 #

    Jeg lager denne retten nå, men sausen skiller seg. Noen gode råd?

    • Bjørg 1. februar 2014 at 09:25 #

      I hvilken rekkefølge blandet du ingrediensene? Jeg tror at appesinjuice i yoghurt kan skille seg,men dersom du blander appelsinjuicen i mangochutney først og deretter tilsetter yoghurt. Jeg laget denne tidl. i uken og hadde ikke det problemet. Syre og melkeprodukter kan jo lett skille seg.
      Ps. Laila fra Kina turen?

    • Trine ;) 1. februar 2014 at 14:13 #

      Jeg gjorde det samme som Bjørg, og blandet appelsinjuicen sammen med chutneyen, før jeg rørte det hele sammen med matyoghurten, og opplevde ikke at sausen skilte seg. Jeg har nå presisert dette nærmere i oppskriften. Jeg har også oppdatert oppskriften med tips om hva man kan gjøre for å sikre at sauser med matyoghurt ikke skiller seg, se tipsene avslutningsvis i innlegget. Lykke til neste gang!

  9. Ina G. 2. februar 2014 at 17:57 #

    Fantastisk god oppskrift, som vanlig! Her i huset lages det nesten utelukkende «Trinemat», og jeg har til gode å oppleve at dine oppskrifter feiler! Tommel opp! Dette skal lages igjen!

  10. Henriette H 3. februar 2014 at 19:54 #

    Hei, er det greit å gjøre alt klart dagen før og la det stå kaldt? Greit med alt som er gjort klart dagen før….

  11. Hanne 3. februar 2014 at 21:31 #

    Godt, men litt for søtt etter min smak. Litt mindre mangochutney neste gang 🙂

    • Trine ;) 3. februar 2014 at 23:25 #

      Noen av mangochutneyene har høyere sukkerinnhold enn andre, så det kan også være verdt å sjekke det. Og ellers smake seg frem til ønsket sødme. 🙂

  12. Nina Greger 29. mars 2014 at 19:18 #

    Deilig rett, passe hot. Takk for mange velsmakende oppskrifter 🙂

  13. Bente 26. april 2015 at 15:53 #

    Hei, kan yoghurten erstattes med creme fraiche?
    Har ikke yoghurt tilgjengelig i dag søndag.

  14. Bente 26. april 2015 at 21:05 #

    Hei igjen, det gikk fint å erstatte yoghurten med creme fraiche! Nydelig rett!

  15. Evy 22. april 2016 at 21:10 #

    Nyyydelig! Ikke siste gang jeg kommer til å lage denne ❤

Legg igjen en kommentar