I denne oppskriften tilberedes kylling og grønnsaker i en og samme form, og får selskap av "hotte" og søte smaker i form av blant annet mangochutney. Spennende og gode kombinasjoner! Til ca. fire porsjoner trenger du:

Ingredienser

KYLLINGFORMEN

4 store kyllingfileter
salt og pepper
1 stor rødløk , i båter
1 rød paprika , i grove biter
1 gul paprika , i grove biter
2 ts rød karripasta
300 g (hot) mangochutney
1/2 appelsin , saften
1 dl matyoghurt (+ evt. 1 ts hvetemel)
frisk koriander

TILBEHØR

4 porsjoner basmatiris , tilberedt etter anvisningen på pakken
nan
hakket agurk og frisk chili til dekor,

SLIK GJØR DU

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem gyllen på begge sider i litt nøytral olje. Legg kyllingen i en passende ildfast form.

Fres løk og paprika i litt olje noen minutter. Tilsett karripastaen og la det surre et par minutter til. Fordel grønnsaksblandingen over kyllingfiletene.

Bland sammen mangochutney og appelsinjuice i en liten bolle, bland godt sammen og tilsett deretter matyoghurten (og eventuelt litt hvetemel, se tipset nedenfor). Bland det hele godt sammen, og smak eventuelt til med salt og pepper. Fordel deretter blandingen over formen.

Stekes ved 180 grader (over- og undervarme), midt i ovnen, i ca. 25 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. La retten stå å hvile i minst 5 minutter før servering. Serveres med kokt ris og nan som tilbehør, og gi gjerne retten et dryss med hakket frisk koriander ved servering. Pynt også gjerne med litt frisk chili og hakket agurk.

KYLLING I FORM MED PAPRIKA OG HOT MANGOSAUS

TIPS

 • For å sikre at matyoghurten ikke skiller seg og blir kornete under stekingen kan du røre inn ca 1 ts hvetemel før du blander den sammen med mangochutneyen.
 • Jeg foretrekker å benytte en sterk mangochutney i denne retten, da den etter min mening blir bedre med litt «trøkk». Skal du servere små barn eller andre som ikke liker så sterk mat kan du benytte en mildere type chutney, eventuelt benytte frisk mango.
 • Har du ikke karripasta kan du eventuelt benytte karri istedet. Smak deg frem til ønsket styrke.
 • Dersom vi har sterk mat hjemme hos oss pleier jeg ofte å blande ut femåringens mat med litt ekstra yoghurt eller rømme, slik at den blir litt mildere.

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet her, men har gjort noen mindre endringer og har i tillegg tilsatt løk og paprika, slik at man får det meste i en og samme form.

Lykke til!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei. Har tenkt å lage landkylling i leirgryte og lurer på om du har noen tips, steketid, grader, og hva en skal steke i gryta sammen med kyllingen, av grønnsaker osv? Takk:-)

  1. Hei Wenche. Vi har laget denne og det ble godt. Neste gang vil jeg kanskje også tilføye noe fløte/creme fraiche slik at det blir en kremet saus. Tror vi hadde poteter eller ris til også.

 2. Dette så godt ut! Det ser ut som du har brukt rød karripasta her, men tror du det vil bli like godt å bruke grønn?

 3. Karripasta eller karripulver?? Er ikke karri et gult krydder, mens karripasta er knuste chili til en slags grøt?

  1. Jeg brukte karripasta (som består av ulike moste friske krydder ja), men i originaloppskriften står det at en kan benytte samme mengde karripulver (som er en krydderblanding). Jeg har ikke prøvd sistnevnte selv, og anbefaler deg evt å smake deg frem. Lykke til!

 4. Laget denne i dag, med mild mango chutney ,men med thai rød curry paste. Smakte kjempegodt og rask å lage.

 5. Jeg lagde denne til middag i går og brukte også thai rød curry paste. Jeg brukte bare et par gode spiseskjeer med chutney, da hovedingrediensen var sukker og synes det ble litt mye med et helt glass. Veldig godt, jeg lager det igjen. I tillegg, tok bare noen få minutter å lage.

  1. I hvilken rekkefølge blandet du ingrediensene? Jeg tror at appesinjuice i yoghurt kan skille seg,men dersom du blander appelsinjuicen i mangochutney først og deretter tilsetter yoghurt. Jeg laget denne tidl. i uken og hadde ikke det problemet. Syre og melkeprodukter kan jo lett skille seg.
   Ps. Laila fra Kina turen?

  2. Jeg gjorde det samme som Bjørg, og blandet appelsinjuicen sammen med chutneyen, før jeg rørte det hele sammen med matyoghurten, og opplevde ikke at sausen skilte seg. Jeg har nå presisert dette nærmere i oppskriften. Jeg har også oppdatert oppskriften med tips om hva man kan gjøre for å sikre at sauser med matyoghurt ikke skiller seg, se tipsene avslutningsvis i innlegget. Lykke til neste gang!

 6. Fantastisk god oppskrift, som vanlig! Her i huset lages det nesten utelukkende «Trinemat», og jeg har til gode å oppleve at dine oppskrifter feiler! Tommel opp! Dette skal lages igjen!

 7. Hei, er det greit å gjøre alt klart dagen før og la det stå kaldt? Greit med alt som er gjort klart dagen før….

  1. Noen av mangochutneyene har høyere sukkerinnhold enn andre, så det kan også være verdt å sjekke det. Og ellers smake seg frem til ønsket sødme. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste