I dag kan jeg friste med en deilig vegetarrett med gode smaker. Jeg elsker kombinasjonen spinat, soltørket tomat og feta (som du for eksempel finner i denne paien). Her har trioen fått selskap med spaghetti og sprøstekt hvitløk. Kjapt, enkelt og veldig godt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4 porsjoner spagetti (gjerne fullkorn)
1/2 dl olivenolje
1 hvitløk , i tynne skiver på langs
1 rødløk , i tynne båter
10 soltørkede tomater , i biter
250 g spinat , renset og vasket
1-1,5 dl vann , av pastavannet
maldonsalt
nykvernet sort pepper
100 g fetaost

SLIK GJØR DU

Rens hvitløken og del hvert fedd i 2-3 skiver på langs. Ha olivenoljen i en liten panne eller kjele og la hvitløken kose seg i oljen til den blir lett gylden og sprø, etter ca 4 minutter. Pass på at oljen ikke blir for varm for da blir hvitløken raskt svidd. Ha hvitløken på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

Kok spaghettien etter anvisningen på pakken. Ta vare på 1,5 dl av pastavannet og hell av resten.

Mens pastaen koker freser du rødløken på middels varme til den er blank og myk. Tilsett soltørket tomat og spinaten, og rør det hele godt sammen. Spinaten er ferdig når den såvidt faller samme, etter et par minutter.

Tilsett pastaen, rør det hele forsiktig sammen og spe med pastavannet du har tatt vare på. Smak til med salt og pepper.

Smuldre fetaost over retten og server umiddelbart, gjerne med godt brød til.

Enjoy!

 

Skriv ut
  1. Super oppskrift! Vi er ikkje vegetarianera, men tenkte å legge inn fast en vegetarmiddag i veka.
    Eg lure på om det er mulig å bruke frossen spinat istaden for fersk i enkelte av spinatoppskriftene. Har vel knapt nok brukt det før sjøl om eg elska det. Dei gonga eg har kjøpt fersk enda den opp med å rotne i kjøleskapet før eg får somla meg til å bruke den.

    1. I mange tilfeller kan du benytte frossen spinat istedet for fersk, men denne pastaretten vil neppe se særlig delikat ut dersom du benytter frossen spinat…

  2. Hei 🙂
    Muligens et dumt spørsmål, men… Disse soltørkede tomatene – skal de legges i bløt på noe vis før bruk? De er jo så veldig tørre og salte de man får i butikken…

    1. Det finnes ikke dumme spørsmål. Jeg benytter vanligvis tomater i olje, og som kan benyttes som de er. Andre typer må trolig bløtlegges først. Sjekk pakningen og smak deg ellers frem. 🙂

  3. Hei. Dette var den første retten jeg har laget fra oppskriftene dine, og jeg er kjempeimponert!!! Enkel og lage, men for en fantastisk smak!! Min samboer ville først ikke ha, for det manglet kjøtt, men etter en smakebit måtte jeg lage til han også. Som han sa:» Dette er en rett man fin kunne fått på en god restaurant» 🙂 Gleder meg til og lage mer av maten din!

  4. Spagetti står på ukeplannen vår i morgen, tror jeg skal ha i litt av det som hører til denne retten i «min» rett, tror det kan bli en god kombo 🙂

  5. Denne retten er kjempegod! Men jeg måtte bytte ut hvitløkschipsen med rundstykker og hvitløkssmør for at alle skulle bli fornøyde. Til og med mannen, som er av typen «må-ha-kjøtt», likte denne 🙂

  6. Ser meget godt ut! Jeg har prøvd kombinasjon pasta, soltørka tomat og cottage cheese. Kan også anbefales! Rema 1000 oppskrift. Utrolig enkelt, og godt! 🙂

  7. Hei 🙂
    Supert med vegetarretter. Har vært vegetarianer selv i over fire år, og trives med det. Fint med nye tips. Elsker matbloggen din, jeg titter stadig innom, og oppskriftene dine blir alltid vellykkede, det være seg pizzaer, middager eller bakst. Takk! 🙂

  8. Hei! Prøvde denne retten og den var utrolig god men må lage den uten fetaost fordi jeg er gravid. Har du et forslag til en alternativ ost/ingrediens? På forhånd mange takk:-)

  9. Jeg hadde ikke trodd denne retten skulle falle i smak hos min mann, som trodde dette var tilbehøret til middagen, haha. Men retten gikk ned på høykant, masse smak – dette blir en gjenganger :):)

  10. Hei!
    Ville bare sei at denne retten har eg laga fleire ganger til meg og sambo, og begge elsker den! På grunn av at sambo trenger meir proteiner til middag, så laga eg kyllingbiter som eg krydra med chicken & steak krydder, og blanda dette inn saman med det andre. Utruleg godt om ein vil ha noko kjøt i tillegg!

    Har kjøpt boka di, og me har prøvd ut fleire av oppskriftene! Alle har vore knallgode, så tusen takk for tips til ein litt meir variert kvardag i middagsvegen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste