Honning- og urtemarinert kylling med grillede nypoteter og hvitløkskrem

Kylling er veldig godt egnet på grillen. Med deilig tilbehør til blir det et aldri så lite sommerfestmåltid! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

HONNING- OG URTEMARINERT KYLLING

 • 4 kyllingfileter (eller kyllinglår)
 • ca 1/2 dl BBQ-saus (eller kjøp ferdig)
 • 3 ss olivenolje
 • 1 ss flytende honning
 • 1/2-1 sitron, skall og saft
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • friske krydderurter, hakket (feks timian eller rosmarin)
 • salt og pepper

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kyllingen i en tett plastpose og hell marinaden over. Klem lett på posen slik at marinaden fordeler seg over det hele. La kyllingen marinere i minst en time, men gjerne lengre. Marinerer du kjøttet i mer enn en time, eller er det varmt på kjøkkenet ditt bør du oppbevare kyllingen i kjøleskapet.

Legg kyllingen på en sone som gir direkte varme. Ta vare på marinaden og tilsett ytterligere 1-2 ss olivenolje. La kyllingen grille noen minutter til du har en fin stekeskorpe, før du snur og griller like lenge på den andre siden.

Legg deretter kyllingen på en sone som gir indirekte varme og pensle med marinaden. Snu kyllingen med 5 minutters mellomrom og pensle godt mellom hver vending. Det er viktig at hele kyllingen er dekket med marinaden og at du jevnlig påfører et nytt lag, det er jo her mye av den gode smaken ligger. Videre er det viktig at du snur den ofte, slik at den ikke blir svidd. Kyllingen er gjennomstekt når du kan stikke en skarp kniv inn i den tykkeste delen av fileten eller kyllinglåret – og det siver ut klar kyllingkraft.

La kyllingen hvile i 5-10 minutter før servering.

GRILLEDE NYPOTETER

 • 12 små nypoteter
 • olivenolje
 • maldonsalt
 • 4 grillspyd

Kok potetene i lettsaltet vann, til de er nesten ferdige. Hell av vannet og tre potetene på grillspyd. Benytter du trespyd må du bløtlegge dem i minst 15 minutter før du skal benytte dem. Pensle potetene med olivenolje og strø over maldonsalt.

Grill potetene sammen med kyllingen, til potetene har fått en fin farge over det hele, og er passe møre inni.

HVITLØKSKREM

 • 4-5 ss creme fraiche, stivpisket
 • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
 • salt og pepper
 • gressløk, finsnittet

Enklere kan det knapt gjøres: Pisk creme fraice til den blir kremete. Smak til med hakket hvitløk, salt og pepper. Klipp over litt gressløk og server.

Server gjerne kyllingen sammen med en god salat eller to, for eksempel tomatsalsa med eple og basilikum og agurksalat med mynte og lime.

Enjoy!


, ,

8 Kommentarer

 1. Emma 20. juli 2012 at 13:47 #

  Gillar också att grilla kyckling – känns fräschare på något sätt.
  Ha det gott
  /Emma

 2. Liv Kari 28. juli 2012 at 22:48 #

  Kjempegode smakskombinasjoner!

 3. Mona Helen Gjerstad 20. september 2012 at 19:54 #

  Hei, prøver meg en gang til her jeg. Mener jeg fant en kyllingfile` oppskrift for lenge siden (ca.1 år) med tzatsiki salat til. Kan ikke huske hva ennet som var til, men hunsker at det var kjempegodt. Kan det stemme at det er her hos deg jeg fant den, og er det mulig at den kan bli lagt ut igjen ?
  Mvh. Mona.

 4. Mona Helen Gjerstad 20. september 2012 at 20:38 #

  Og den som leter, den finner, og nå fant jeg den oppskriften jeg spurte etter.
  Den er kjempegod, tusen takk til deg.

  • Trine ;) 20. september 2012 at 20:44 #

   Fint at du likte oppskriften. Jeg har forøvrig svart deg forrige gang du spurte om denne oppskriften…

 5. Tom Christian Sætrang Olsen 8. mai 2013 at 13:05 #

  Hei Trine! Jeg har vært inne på siden din flere ganger i det siste for å få inspirasjon. Dette i forbindelse med min nystartede matblogg http://hobbykokkentom.blogspot.no/

  Er imponert å se hvordan du klarer å holde oppskriftene dine gående hver dag. Og ikke minst hvor høyt på blogglisten du ligger sammen med alt annet en mat som topper listen.

  Tar gjerne imot tips.

 6. Hanne Østvik 11. juni 2014 at 18:42 #

  Hei! Du har noen fantastiske oppskrifter og har bidratt til at jeg har blitt veldig interessert i matlaging! Tusen takk!!
  Jeg har et spørsmål til denne retten og andre retter der det står at man skal bruke friske urter i maten. Hvis man ikke har akkurat disse friske urtene tilgjengelig, i dette tilfellet timian/rosmarin, fungerer det bra å bruke tørkede urter i krydderform?

 7. Ania 4. november 2015 at 09:47 #

  Heisann..
  Lurer bare på om bbq sausen skal være med i marinaden..

Legg igjen en kommentar