Kylling er veldig godt egnet på grillen. Med deilig tilbehør til blir det et aldri så lite sommerfestmåltid!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

HONNING- OG URTEMARINERT KYLLING

4 kyllingfileter eller kyllinglår
1/2 dl BBQ saus
3 ss olivenolje
1 ss flytende honning
1/1-2 sitron , skall og saft
1 fedd hvitløk , finhakket
friske krydderurter (feks timian eller rosmarin), hakket
salt og pepper , smak til

GRILLEDE NYPOTETER

12 nypoteter, eller andre små poteter
olivenolje
maldonsalt
4 grillspyd

HVITLØKSKREM

4-5 ss crème fraîche , stivpisket
1-2 fedd hvitløk , finhakket
salt og pepper , smak til
gressløk , finsnittet

SLIK GJØR DU

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kyllingen i en plastpose og hell marinaden over. Klem lett på posen slik at marinaden fordeler seg over det hele. La kyllingen marinere i minst en time, men gjerne lengre. Marinerer du kjøttet i mer enn en time, eller er det varmt på kjøkkenet ditt, bør du oppbevare kyllingen i kjøleskapet.

Legg kyllingen på en sone som gir direkte varme. Ta vare på marinaden og tilsett ytterligere 1-2 ss olivenolje. La kyllingen grille noen minutter til du har en fin stekeskorpe, før du snur og griller like lenge på den andre siden.

Legg deretter kyllingen på en sone som gir indirekte varme og pensle med marinaden. Snu kyllingen med 5 minutters mellomrom og pensle godt mellom hver vending. Det er viktig at hele kyllingen er dekket med marinaden og at du jevnlig påfører et nytt lag, det er jo her mye av den gode smaken ligger. Videre er det viktig at du snur den ofte, slik at den ikke blir svidd. Kyllingen er gjennomstekt når du kan stikke en skarp kniv inn i den tykkeste delen av fileten eller kyllinglåret – og det siver ut klar kyllingkraft.

La kyllingen hvile i 5-10 minutter før servering.

Kok potetene i lettsaltet vann, til de er nesten ferdige. Hell av vannet og tre potetene på grillspyd. Benytter du trespyd må du bløtlegge dem i minst 15 minutter før du skal benytte dem. Pensle potetene med olivenolje og strø over maldonsalt.

Grill potetene sammen med kyllingen, til potetene har fått en fin farge over det hele, og er passe møre inni.

Pisk crème fraîche til den blir kremete. Smak til med hakket hvitløk, salt og pepper. Klipp over litt gressløk rett før servering.

Server gjerne kyllingen sammen med en god salat eller to, for eksempel tomatsalsa med eple og basilikum og agurksalat med mynte og lime.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, prøver meg en gang til her jeg. Mener jeg fant en kyllingfile` oppskrift for lenge siden (ca.1 år) med tzatsiki salat til. Kan ikke huske hva ennet som var til, men hunsker at det var kjempegodt. Kan det stemme at det er her hos deg jeg fant den, og er det mulig at den kan bli lagt ut igjen ?
  Mvh. Mona.

 2. Hei Trine! Jeg har vært inne på siden din flere ganger i det siste for å få inspirasjon. Dette i forbindelse med min nystartede matblogg http://hobbykokkentom.blogspot.no/

  Er imponert å se hvordan du klarer å holde oppskriftene dine gående hver dag. Og ikke minst hvor høyt på blogglisten du ligger sammen med alt annet en mat som topper listen.

  Tar gjerne imot tips.

 3. Hei! Du har noen fantastiske oppskrifter og har bidratt til at jeg har blitt veldig interessert i matlaging! Tusen takk!!
  Jeg har et spørsmål til denne retten og andre retter der det står at man skal bruke friske urter i maten. Hvis man ikke har akkurat disse friske urtene tilgjengelig, i dette tilfellet timian/rosmarin, fungerer det bra å bruke tørkede urter i krydderform?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste