ANNONSE - HOFF POTETMEL

Galette er en fransk rustikk terte som lages rett på bakebrettet. Galetten fylles med frukt og/eller bær etter smak og hva som er i sesong. Her har jeg fylt galetten med friske bringebær og blåbær. Før jeg fordeler bærene utover tertedeigen rører jeg inn en blanding av sukker og HOFF Potetmel. Sukkeret tilfører sødme, mens potetmelet trekker til seg noe av væsken i bærene slik at galetten ikke blir vassen, men fin og sprø også på undersiden. HOFF Potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt med mange gode egenskaper. Prøv det du også neste gang du skal lage galette eller pai med bær eller frukt.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TERTEDEIG

175 g hvetemel
25 g melis
1/4 ts flaksalt
150 g smør , i terninger
1-2 ss kaldt vann

FYLL

300 g bringebær (ca.)
200 g blåbær (ca.)
75-100 g sukker
3 ss HOFF Potetmel

TILBEHØR

1 egg til pensling
1/2-1 ts perlesukker (kan sløyfes)
melisdryss
vaniljeiskrem eller stivpisket kremfløte

SLIK GJØR DU

Galette med bringebær og blåbær

Ha hvetemel, melis og salt i en bolle, og bland godt sammen. Ha i smøret og smuldre det hele sammen til du har en smulete deig. Tilsett kaldt vann til du har en jevn og fin deig som samler seg. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men ikke kjør deigen mer enn nødvendig. Legg deigen i kjøleskapet i minst en time, eller gjerne over natten.

Ha bærene i en bolle. Dersom du benytter frosne bær er det viktig å tine bærene først, og deretter la dem renne av litt. Rør sammen sukker og HOFF Potetmel, og ha det over bærene. Vend forsiktig sammen slik at sukker- og potetmelblandingen fordeler seg over det hele.

Galette med bringebær og blåbær

Finn frem et bakepapirkledd bakebrett. Ha mørdeigen på melet bakebord og kjevle den ut. Pass på at du benytter nok hvetemel slik at deigen ikke klistrer seg fast. Rull deigen over på kjevlet og løft den forsiktig over på bakepapiret. Det gjør ikke noe om den blir ujevn i kantene, sluttresultatet blir bra likevel.

Galette med bringebær og blåbær

Fordel bærblandingen over mørdeigen, men la det være igjen en kant på 3-4 cm rundt hele leiven. Når bærblandingen er jevnt fordelt bretter du den rene kanten over fyllet. Sett gjerne galetten i fryseren i ca. 15 minutter (mens du forvarmer ovnen til 200 grader, over- og undervarme), så vil den holde fasongen bedre. Dersom du ikke har muligheten til å putte den i fryseren er det viktig at du steker den umiddelbart, så da må du sette på stekeovnen noe tidligere. Pensle paikanten med sammenvispet egg og strø gjerne over litt perlesukker. Stekes på midterste rille i 30-35 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Følg med mot slutten av steketiden.

La galetten avkjøles helt før du skal servere den. Gi den gjerne et lite melisdryss umiddelbart før servering. Serveres med ønsket tilbehør, for eksempel en kule vaniljeis eller litt stivpisket kremfløte.

Galette med bringebær og blåbær

TIPS

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med HOFF Potetmel. HOFF Potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt med mange gode egenskaper. HOFF Potetmel er merket med NytNorge. Les mer om HOFF Potetmel her

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste