PANNA COTTA MED LIMEMARINERTE BLÅBÆR

Panna cotta er en enkel og velsmakende dessert, som kan varieres i det uendelige. Panna cotta betyr ”kokt fløte”, og det er nemlig det en gjør; koker opp fløte smaksatt med vaniljestang og sukker, og rører deretter inn gelatinplater for at den skal få den særegne ”puddingkonsistensen”. Enkelt og greit.

Panna cotta er ypperlig gjestedessert også i den forstand at den fint kan gjøres ferdig på forhånd, gjerne dagen før. Denne desserten laget jeg en torsdag kveld før vi fikk hyggelig besøk fredag kveld. Som tilbehør til panna cottaen kan du servere friske bær, frukt eller lage en bærsaus (coulis). Jeg valgte limemarinerte blåbær denne gangen, og det kommer jeg garantert til å gjøre igjen! Til 4 trenger du omtrent:

 • 1 vaniljestang
 • 4 dl kremfløte
 • ca 2 ss sukker
 • 1,5 gelatinplater

 • ca 150 gram blåbær, frosne eller friske
 • 1 lime, skall og saft
 • ca 3 ss sukker

Del vaniljestangen på langs, skarp ut frøene med en kniv. Ha frøene og vaniljestangen oppi en liten kjele sammen med fløte, og varm opp til kokepunktet. Pass på,  fløteblandingen må ikke koke! Smak til med sukker. Ta kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 10-15 minutter. Fjern vaniljestangen og varm opp fløteblandingen. I mellomtiden har du lagt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene,  og rør de godt inn i fløteblandingen.

Ha fløteblandingen i 4 porsjonsformer eller glass, og avkjøl. Sett de avkjølte formene i kjøleskapet i minst 3-4 timer, men gjerne over natten.

Riv det grønne skallet av limen og press saften ut av limen. Ha skall og limesaft i en liten bolle og smak til med sukker. Hell limeblandingen over blåbærene og la det marinere noen minutter.

Fordel de limemarinerte blåbærene oppå panna cottaen og server. Enjoy!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

,

12 Kommentarer

 1. Line 10. mars 2011 at 10:42 #

  Dette såg verkeleg godt ut, Trine:o)
  Eg er stor fan av pannacotta, nettopp pga at den kan varierast i det uendelege…den syrlege pannacottaen din har blitt ein stor hit i vennekretsen!!
  Litt tidleg ute, men ynskjer deg likevel ei strålande helg.

 2. Grethe 10. mars 2011 at 13:21 #

  Det så nydelig ut!
  Jeg syntes av en eller annen grunn at det er så vanskelig å finne på dessert når vi skal ha gjester, men, denne desserten så kjempegod ut så den skal jeg jammen prøve. Pannacotta er utrolig godt, og med disse blåbærene på toppen vil jeg tro at det smaker ekstra godt.
  Takk for nok et fantastisk tips!
  Ha en fin dag!

 3. Magne D. Antonsen 10. mars 2011 at 16:06 #

  Hei Trine, Magne fra VG Nett her igjen. Nå ligger innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.

  • Trine 10. mars 2011 at 18:34 #

   Så fiiint! 😉

 4. Lars Solem 10. mars 2011 at 17:24 #

  Begynnte nesten åsikle da jeg leste oppskriften, denne skal prøves til helga!
  Takk for at du finns og gir del av oppskriftene dine!

  • Trine 10. mars 2011 at 18:35 #

   Lykke til, det blir garantert vellykket! 😉

 5. Totte 17. mars 2011 at 11:20 #

  Jeg lagde denne desserten til en venninne middag og det ble stor suksess, nydelig med blåbærene til! 🙂

 6. Linda 1. april 2011 at 14:01 #

  Limemarinerte blåbær var utrolig godt! Nam, nam 🙂

 7. Helen dahl 12. april 2012 at 12:40 #

  Helt faaantastisk godt! Og overraskende når du ser blåbær og smaker lime 😉 anbefales…….

 8. Hilde 20. mars 2013 at 23:26 #

  Den ser kjempegod ut. Veldig lenge siden jeg lagret denne oppskriften, og i morgen skal jeg endelig teste den – til selskap fredag kveld. 🙂

  • Trine ;) 20. mars 2013 at 23:53 #

   Lykke til! Jeg har imidlertid utviklet oppskriften litt den siste tiden og anbefaler deg å heller prøve denne panne cotta-oppskriften (http://trinesmatblogg.no/2013/01/26/luftig-panna-cotta-med-grand-mariner-og-pasjonsfrukt/) eller den fra august. De er også gode med blåbærene til. Uansett hva du velger, lykke til!

   • Hilde 25. mars 2013 at 22:32 #

    Gjett om det ble suksess! Vanvittig godt! Eneste endringen jeg gjorde var å bruke brunt sukker til limesafta for marinering av blåbærene. Skal lage den senere i påsken også.

Legg igjen en kommentar