Panna cotta er en enkel og velsmakende dessert, som kan varieres i det uendelige. Panna cotta betyr ”kokt fløte”, og det er nemlig det en gjør; koker opp fløte smaksatt med vaniljestang og sukker, og rører deretter inn gelatinplater for at den skal få den særegne ”puddingkonsistensen”. Enkelt og greit.
Panna cotta er ypperlig gjestedessert også i den forstand at den fint kan gjøres ferdig på forhånd, gjerne dagen før. Denne desserten laget jeg en torsdag kveld før vi fikk hyggelig besøk fredag kveld. Som tilbehør til panna cottaen kan du servere friske bær, frukt eller lage en bærsaus (coulis). Jeg valgte limemarinerte blåbær denne gangen, og det kommer jeg garantert til å gjøre igjen! Til 4 trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 vaniljestang
4 dl kremfløte
2 ss sukker (ca.)
1,5 plater gelatin
150 g blåbær, frosne eller friske (ca.)
1 lime , skall og saft
3 ss sukker (ca.)

SLIK GJØR DU

Del vaniljestangen på langs, skarp ut frøene med en kniv. Ha frøene og vaniljestangen oppi en liten kjele sammen med fløte, og varm opp til kokepunktet. Pass på,  fløteblandingen må ikke koke! Smak til med sukker. Ta kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 10-15 minutter. Fjern vaniljestangen og varm opp fløteblandingen. I mellomtiden har du lagt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene,  og rør de godt inn i fløteblandingen.

Ha fløteblandingen i 4 porsjonsformer eller glass, og avkjøl. Sett de avkjølte formene i kjøleskapet i minst 3-4 timer, men gjerne over natten.

Riv det grønne skallet av limen og press saften ut av limen. Ha skall og limesaft i en liten bolle og smak til med sukker. Hell limeblandingen over blåbærene og la det marinere noen minutter.

Fordel de limemarinerte blåbærene oppå panna cottaen og server. Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette såg verkeleg godt ut, Trine:o)
  Eg er stor fan av pannacotta, nettopp pga at den kan varierast i det uendelege…den syrlege pannacottaen din har blitt ein stor hit i vennekretsen!!
  Litt tidleg ute, men ynskjer deg likevel ei strålande helg.

 2. Det så nydelig ut!
  Jeg syntes av en eller annen grunn at det er så vanskelig å finne på dessert når vi skal ha gjester, men, denne desserten så kjempegod ut så den skal jeg jammen prøve. Pannacotta er utrolig godt, og med disse blåbærene på toppen vil jeg tro at det smaker ekstra godt.
  Takk for nok et fantastisk tips!
  Ha en fin dag!

 3. Begynnte nesten åsikle da jeg leste oppskriften, denne skal prøves til helga!
  Takk for at du finns og gir del av oppskriftene dine!

 4. Jeg lagde denne desserten til en venninne middag og det ble stor suksess, nydelig med blåbærene til! 🙂

 5. Helt faaantastisk godt! Og overraskende når du ser blåbær og smaker lime 😉 anbefales…….

 6. Den ser kjempegod ut. Veldig lenge siden jeg lagret denne oppskriften, og i morgen skal jeg endelig teste den – til selskap fredag kveld. 🙂

   1. Gjett om det ble suksess! Vanvittig godt! Eneste endringen jeg gjorde var å bruke brunt sukker til limesafta for marinering av blåbærene. Skal lage den senere i påsken også.

 7. Hvor langt i forveien kan man lage de limemarinerte blåbærene og når kan man legge de på panna cottaen?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste