Snøfriskparfait med bringebærsaus og pasjonsfrukt

Helga står for dør, og byr på flere anledninger til å overraske familie og venner med en frisk og enkel parfait som alltid blir vellykket! Snøfriskosten gir den en nydelig syrlighet, som passer bra sammen med den friske bringebærsausen. En ypperlig dessert hvis du skal ha gjester, da alt kan gjøres i stand på forhånd. Til ca 4 porsjoner trenger du:

1 pakke Snøfrisk ost naturell
1 liten boks kremfløte
1-2 ss sitronsaft
1-2 ss vaniljesukker
1-2 ss sukker
*
150 gram bringebær
sukker
sitronsaft
*
2-4 pasjonsfrukt

Rør osten jevn sammen med litt av sitronsaften og sukkeret. Visp fløten til luftig krem og vend osteblandingen forsiktig inn. Smak eventuelt til med mere sukker, vaniljesukker og sitron. Bruk gjerne hjemmelaget vaniljesukker om du har (smak til).  Hell isblandingen i porsjonsformer eller en liten form, og sett den i fryseren i minst 3 timer.

Lag bringebærsausen ved å presse bærene gjennom en sikt ved hjelp av baksiden på en skje eller lignende. Du kan fint benytte frosne (opptinte) bringebær. Smak til bærsausen med sukker og sitronsaft, og sett kjølig til desserten er klar for servering.

Ta opp isen fra fryseren ca 30 minutter før servering. Ta den ut av porsjonsformen eller del opp i biter og fordel på tallerkener. Fordel sausen over og server med halve pasjonsfrukt eller annen frukt/bær du har tilgjengelig.

Enjoy!


,

4 Kommentarer

 1. Irene 5. februar 2011 at 13:32 #

  Da er denne laget og lagt i fryseren. Spennende 🙂

 2. Ingrid 16. mars 2016 at 21:25 #

  Dette ble en hit i foreningen! Skikkelig god!! Den lager jeg garantert igjen!

 3. Veronica 2. januar 2017 at 21:01 #

  Hei.
  En liten boks kremfløte… mener du da den vanlige på 3dl er finnes det mindre?

Tilbaketråkk/Pingbacks

 1. Ostekake med pasjonsfrukt og jordbærsaus | TRINEs MATblogg - 8. juli 2011

  […] ostekaken sammen med jordbærsaus (alternativt bringebærsaus) og friske bær, og gjerne med halve pasjonsfrukt til pynt. Ostekaken kan fint fryses, og tines opp […]

Legg igjen en kommentar