Gulrotsuppe med ingefær, krepsehaler og ostetortillas

Hot gulrotsuppe med krepsehaler og ostetortillas

I dag kan jeg friste med en deilig gulrotsuppe, hvor gulroten har fått kledelig selskap av ingefær og tabasco, som gjør sitt til at dette er en skikkelig høydare. Jeg serverte krepsehaler som garnityr denne gangen, men de kan eventuelt erstattes av kamskjell eller chorizo, eller rett og slett servere den slik den er. Til 4 trenger du:

  • 8 gulrøtter, skrelt og i biter
  • 1 løk, i biter
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss smør
  • 1-2 ss frisk ingefær, revet
  • 12 dl grønnsaksbuljong/kraft
  • 2 dl creme fraiche
  • 4-5 dråper tabasco
  • litt salt
  • 1 liten boks krepsehaler
  • litt frisk koriander til dekor (hvis du har)

  • 4-6 tortillalefser
  • litt revet ost, feks cheddar

Surr grønnsakene i litt smør noen minutter på middels varme, men uten at de tar farge. Tilsett ingefær og la det surre litt til. Tilsett grønnsaksbuljongen. Du kan her benytte grønnsakskraft, grønnsaksbuljongterninger eller grønnsaksfond. Ta det du har for hånden. Selv tilsatte jeg vannet i suppa + to små «beger» med grønnsaksfond. Benytter du buljongterninger trenger du kanskje 2,5 terninger. Smak deg frem. La suppen koke under lokk til gulrøttene er møre.

Bruk stavmikser eller foodprosessor og kjør suppen slik at grønnsakene blir jevnet i suppa. Tilsett creme fraiche, og smak til med tabasco og salt, og la suppen få et oppkok. Rett før servering tilsetter du krepsehalene, som bare skal trekke med suppen et par minutter, til de er gjennomvarme. Pass på at de ikke koker! Krepsehalene kan du eventuelt erstatte med sprøstekt chorizo eller stekte kamskjell.

Hot gulrotsuppe med krepsehaler og ostetortillas

Serveres med brød eller for eksempel hjemmelagede ostetortillas. Legg en tortilla i tørr stekepanne på middels varme. Fordel revet hvitost over og legg en tortilla oppå. La tortillaen steke et par minutter til den nederste lefsen begynner å få litt farge og osten begynner å smelte. Snu og stek på samme måte på den andre siden. Skjær ostetortillaene i snipper og server som tilbehør til suppen.

Enjoy!


,

21 Kommentarer

  1. Christin 1. februar 2011 at 10:41 #

    Jeg synes denne var spennende og god, men barna var ikke like begeistret dessverre.

    • Trine 1. februar 2011 at 10:50 #

      Det var nok samme reaksjon hjemme hos oss. Jeg pleier å koke opp litt pasta el som jeg tilsetter i supper til junior. Da går det meste likevel ned. Ostetortillaen falt imidlertid veldig i smak også for toåringen!

  2. Kari 3. februar 2011 at 17:18 #

    Her hos oss likte både store og små denne retten kjempegodt….denne suppen blir nok laget flere ganger hos oss……:) Takk for god inspirasjon:)

  3. Berit 9. februar 2011 at 06:54 #

    Åh denne var veldig god! Smakte til med ganske mye mer ingefær og hakket fersk koriander, samt scampi OG chorizo. namnamnam. Fantastisk idé med de tortillaene også! Denne skal lages mange ganger!

    PS: Litt flisespikkeri; men det er nå vel ikke dill du har pyntet denne herlige suppa med…? (i hvertfall på bildet)

  4. sissel 1. september 2011 at 20:16 #

    Laget denne til personalmøtet i dag. Kjempesuksess 🙂

  5. Trine Beate 18. mai 2012 at 19:44 #

    Suppa var nydelig. Ikke siste gangen vi lager den:)

    • Trine ;) 20. mai 2012 at 00:30 #

      🙂

  6. Lillian 29. november 2012 at 16:55 #

    Suppa har blitt en favoritt, som hverdagsmat steker jeg en bit torskefile og legger oppi og litt bacon. Da blir det fullverdig middag. Fikk ikke torsk idag , men prøvde isgaltfile, en ny positiv erfaring.

  7. Totte :) 17. februar 2013 at 23:03 #

    Dette er en av favorittsuppene mine, den er fantastisk god 🙂

  8. Mimi 27. mars 2013 at 18:07 #

    Du er suppedronning! Har prøvd alle suppe oppskriftene og gulrotsuppen ble som forventet- nydelig 🙂

    • Trine ;) 27. mars 2013 at 18:14 #

      Så bra at den falt i smak! Eh, og takk for tittelen! 🙂

  9. Maylen 9. september 2013 at 20:41 #

    Dette var en utrolig god og enkel suppe å lage 🙂

  10. Ingunn 27. oktober 2013 at 09:26 #

    Denne ble stor suksess til lørdagsmiddag! Gleder meg til å prøve flere favoritter:-)

  11. Trine M. 7. januar 2014 at 17:41 #

    Lagde suppen idag og hele familien var begeistret. Ostetortillaen var super. Flott oppskrift!

  12. Kristin H 22. april 2014 at 18:37 #

    Dette var en knallgod suppe som nok kommer på bordet her flere ganger 🙂

  13. Marianne 6. august 2014 at 13:23 #

    Kjempegod og mektig suppe 🙂 Hadde litt gresskar oppi, og brukte Chorizo og Koriander. Stor suksess både hos treåringen og oss voksne! takk for en kjempefin blogg, Trine.

  14. Thomas 25. februar 2015 at 15:26 #

    Hei. Matlei og lite kreative som vi er her i huset setter vi svært stor pris på bloggen din Trine. Gulrotsuppen (med chorizo istedet for krepsehaler) er husets favoritt for store og små. Når vi lager mat med dine oppskrifter er det hverdagsfest her:) Tusen takk for en glimrende blogg, og fantastiske oppskrifter!!!

  15. Greta 29. mars 2015 at 20:43 #

    Kan suppen fryses?

  16. Inger Helene 14. februar 2016 at 18:03 #

    Hei Trine
    Hvordan er det å lage denne Spicy Gulrotsuppe med ingefær dagen før. Eller bør den lages samme dagen ?
    Inger Helene

    • Trine ;) 14. februar 2016 at 19:15 #

      Supen kan gjerne lages dagen før, men du bør vente med å tilsette krepsehalene til rett før servering. Lykke til!

  17. Kari 28. april 2016 at 08:54 #

    Hei. Kan man bytte ut creme fraiche med noe med magert? 🙂

Legg igjen en kommentar