Gulrotsuppe med ingefær, krepsehaler og ostetortillas

I dag kan jeg friste med en deilig gulrotsuppe, hvor gulroten har fått kledelig selskap av ingefær og tabasco, som gjør sitt til at dette er en skikkelig høydare. Jeg serverte krepsehaler som garnityr denne gangen, men de kan eventuelt erstattes av kamskjell eller chorizo, eller rett og slett servere den slik den er. Til 4 trenger du:

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4
Annonse

Ingredienser

8 gulrøtter , skrelt og i biter
1 løk , i biter
2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss smør
1-2 ss frisk ingefær , revet
12 dl grønnsaksbuljong/kraft
2 dl creme fraiche
4-5 dråper tabasco
salt litt
1 boks krepsehaler
frisk koriander , litt (hvis du har)
4-6 lefser tortilla
ost revet, feks cheddar

SLIK GJØR DU

Surr grønnsakene i litt smør noen minutter på middels varme, men uten at de tar farge. Tilsett ingefær og la det surre litt til. Tilsett grønnsaksbuljongen. Du kan her benytte grønnsakskraft, grønnsaksbuljongterninger eller grønnsaksfond. Ta det du har for hånden. Selv tilsatte jeg vannet i suppa + to små “beger” med grønnsaksfond. Benytter du buljongterninger trenger du kanskje 2,5 terninger. Smak deg frem. La suppen koke under lokk til gulrøttene er møre.

Bruk stavmikser eller foodprosessor og kjør suppen slik at grønnsakene blir jevnet i suppa. Tilsett creme fraiche, og smak til med tabasco og salt, og la suppen få et oppkok. Rett før servering tilsetter du krepsehalene, som bare skal trekke med suppen et par minutter, til de er gjennomvarme. Pass på at de ikke koker! Krepsehalene kan du eventuelt erstatte med sprøstekt chorizo eller stekte kamskjell.

Hot gulrotsuppe med krepsehaler og ostetortillas

Serveres med brød eller for eksempel hjemmelagede ostetortillas. Legg en tortilla i tørr stekepanne på middels varme. Fordel revet hvitost over og legg en tortilla oppå. La tortillaen steke et par minutter til den nederste lefsen begynner å få litt farge og osten begynner å smelte. Snu og stek på samme måte på den andre siden. Skjær ostetortillaene i snipper og server som tilbehør til suppen.

Enjoy!

    1. Det var nok samme reaksjon hjemme hos oss. Jeg pleier å koke opp litt pasta el som jeg tilsetter i supper til junior. Da går det meste likevel ned. Ostetortillaen falt imidlertid veldig i smak også for toåringen!

  1. Her hos oss likte både store og små denne retten kjempegodt….denne suppen blir nok laget flere ganger hos oss……:) Takk for god inspirasjon:)

  2. Åh denne var veldig god! Smakte til med ganske mye mer ingefær og hakket fersk koriander, samt scampi OG chorizo. namnamnam. Fantastisk idé med de tortillaene også! Denne skal lages mange ganger!

    PS: Litt flisespikkeri; men det er nå vel ikke dill du har pyntet denne herlige suppa med…? (i hvertfall på bildet)

  3. Suppa har blitt en favoritt, som hverdagsmat steker jeg en bit torskefile og legger oppi og litt bacon. Da blir det fullverdig middag. Fikk ikke torsk idag , men prøvde isgaltfile, en ny positiv erfaring.

  4. Kjempegod og mektig suppe 🙂 Hadde litt gresskar oppi, og brukte Chorizo og Koriander. Stor suksess både hos treåringen og oss voksne! takk for en kjempefin blogg, Trine.

  5. Hei. Matlei og lite kreative som vi er her i huset setter vi svært stor pris på bloggen din Trine. Gulrotsuppen (med chorizo istedet for krepsehaler) er husets favoritt for store og små. Når vi lager mat med dine oppskrifter er det hverdagsfest her:) Tusen takk for en glimrende blogg, og fantastiske oppskrifter!!!

  6. Hei Trine
    Hvordan er det å lage denne Spicy Gulrotsuppe med ingefær dagen før. Eller bør den lages samme dagen ?
    Inger Helene

    1. Supen kan gjerne lages dagen før, men du bør vente med å tilsette krepsehalene til rett før servering. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits