I dag kan jeg friste med en fargerik gryterett med blant annet marinerte argentinske villreker. Argentinske villreker fanges i iskaldt vann utenfor kysten av Argentina, og fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker. Villrekene får her kose seg i en deilig chilimarinade, og serveres sammen med blant annet paprika, løk, koriander og risnudler.

Ingredienser

REKER & MARINADE

500 g villreker (renset mengde)
4 fedd hvitløk , finhakket
1 1/2 ss ingefær , finrevet
1/2 - 1 rød chili , finhakket
4 ss oystersauce
1/2-3/4 ts gurkemeie
1/4 ts salt

GRØNNSAKER & TILBEHØR

1-2 rødløk , i tynne båter
1-2 paprika , i strimler
2-3 vårløk , finsnittet
2 1/2 dl kokosmelk (ikke lettutgaven) eller kremfløte/matfløte
nøytral olje til steking
2 ss frisk koriander , hakket
salt og pepper
4 porsjoner risnudler eller ris
4 båter lime

SLIK GJØR DU

Chilimarinerte villreker med paprika og koriander

Rør sammen ingrediensene til marinaden og tilsett de rensede rekene. Vend sammen, slik at alle rekene er dekket med marinade. La det marinere i 10-15 minutter.

Skjær opp grønnsakene som angitt. Finn frem en stekepanne med høye kanter (eller en vid gryte) og stek løk og paprika på middels varme, til løken er blank og myk. La vårløken steke med de siste minuttene. Legg til side.

Kok risnudler eller ris etter anvisningen på pakken.

Ha litt nøytral olje i stekepannen og stek halvparten av rekene på middels varme et par minutter på hver side. Legg til side og stek resten av rekene på samme måte. Ha reker og grønnsaker, kokosmelk og eventuelle rester av marinaden i stekepannen/gryta og rør sammen. La det stå å putre på lav varme et par minutter til rekene er gjennomkokte. Smak eventuelt til med mer gurkemeie, salt og pepper.

Chilimarinerte villreker med paprika og koriander

Gi retten et dryss med hakket koriander, og server umiddelbart med risnudler eller ris som tilbehør.

Chilimarinerte villreker med paprika og koriander

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. En helgefavorit
    Byttet ut kokosmelk med fløte da mannen i huset ikke liker kokosmelk. Smaker helt nydelig. Også bruker jeg scampi når jeg ikke får tak i villrede.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste