Torsk og feta på grønnsaksseng

Det er mandag, kjøleskapet er slunkent etter helgas utskeielser og i fryseren ligger det en 400 grams blokk med frossen torskefilet fra forrige Findus-skred i nærbutikken. Jeg samler sammen restene i grønnsaksskuffen – og sammen med litt fetaost og litt villris, blir det en smakfull og enkel torskerett som virkelig kan anbefales! Og som kan varieres i det uendelige, alt etter hva du har i kjøleskapet.

Til to porsjoner brukte jeg omtrent:
400 gram torskefilet
rucculasalat (eller spinat)
babyasparges, forvellet
1 paprika, i strimler
fetaost, i terninger
litt soltørket tomat, grovt hakket
1 liten løk, grovt hakket
2 ss sitronsaft
salt og pepper
 

Bland fetaosten med rucculasalat/spinat, løk, salt og pepper og ha det i en smurt ildfast form. Fordel paprika og babyasparges over og legg torskefileten delt i passe biter oppå. Dytt filetene litt ned i blandingen. Hell sitronsaft over fisken, og krydre med salt og pepper. Legg aluminiumsfolie over formen og stek på 225 grader til fisken er ferdig og faller litt fra hverandre når du pirker i den, etter ca 30-40 minutter.

Serveres med villris eller kokte poteter.

, ,

Ingen kommentarer ennå.

Legg igjen en kommentar