OREOKAKE

Oreokake har etterhvert blitt fast dessert på barseltreffene på Cafe Barista på Strømmen. Alle «må» liksom ha et stykke når vi er der, gode nyttårsforsetter eller ikke. Da jeg skulle ha barseltreff her hjemme for første gang, var derfor Oreokake et naturlig valg til kaffen. Oreokake er en enkel kake å lage, men oppvasken etterpå er formidabel – men verdt det!

En viktig ingrediens i Oreokaken er de berømte amerikanske Oreokjeksene, som nå er tilgjengelig i de fleste matvareforretningene. Du trenger ca 450 gram til hele kaken. Jeg pleier å kjøpe 3 pakker og bruker derfor litt mer enn hva som står i oppskriften. I tillegg består kaken av en ostekrem og sjokolademousse.

Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram mykt smør
 
 
Ostekrem:
200 gram kremost
2,5 dl melis
1 boks kremfløte
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

 

Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk
ca 50 gram Oreokjeks, grovt hakket

 

Pynt:
Oreokjeks
Smeltet mørk kokesjokolade
*
Bunnen: Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med smøret. Kjør til en jevn masse og ha den i en kakering (24 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat. Trykk massen godt ned og sett bunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
*
Ostekremen: Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. Pisk kremfløten til krem og vend forsiktig inn osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
*
Sjokolademoussen: Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Smør forsiktig sjokolademoussen over ostekremen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
*
Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over biter med grovt hakket Oreokjeks til pynt. Settes i kjøleskap minst en time. Smelt litt mørk kokesjokolade og ringle denne lett over kaken, eventuelt kan du ringle over litt sjokoladesaus rett før servering. Serveres med god kaffe!
*

 

  


,

56 Kommentarer

  1. Lyst på livet 22. januar 2009 at 21:52 #

    >Nam, dette er bare SÅ godt :-).Ser du har en litt annen oppskrift enn meg, så neste gang skal jeg prøve din!God helg!Klem Torunn

    • Herman Emil Aultun 16. februar 2013 at 21:35 #

      Sykt godt :) Lager det til bursdag i morgen!!!

  2. Midnight 10. februar 2009 at 15:42 #

    >Denne MÅ prøves! =)

  3. Trine 21. mars 2009 at 09:52 #

    >Denne er kjempegod!Går det ann og bruke Philadelphia ost naturell isteden for Kremost?

  4. Trine ;) 21. mars 2009 at 12:24 #

    >Ja, dette er en kjempegod kake som alltid slår an! Trine; du kan fint bruke Philadelphia naturell, eller hvilken som helst annen naturell kremost. Lykke til! :-) Trine

  5. Hanne 16. april 2009 at 07:55 #

    >Ai. Riktig en lekkerbisken! Ligner denne på Oreo-kaka de har på Peppes, eller?Har uansett printet oppskriften, og kommer til å testbake.Takk for at du deler – du har så ufattelig mye fristende i den flotte bloggen din!

  6. Trine ;) 13. mai 2009 at 06:31 #

    >Hei Hanne! Hyggelig at du liker bloggen min! ;) Jeg har ikke smakt på Peppes` Oreokake, men jeg har hørt via andre at den er noe annerledes, uten at jeg vet hva som evt er forskjellen. Lykke til med testbakingen! Her blir det Oreokake til helga, alltid stor stas når jentene mine med kjærester kommer hjemom på besøk!

  7. Ønskedrøm 17. august 2009 at 13:22 #

    >Jeg prøvde denne oppskriften din i hlegen. Den var kjempe god:) Resultatet kan du se på bloggen min. Ikke like bra som din, men er alikevel fornøyd:) la ut link til bloggen din på sida mi. Håper det er i orden, hvis ikke får du si i fra. Ha en fin dag!Klem Silje

  8. Trine ;) 17. august 2009 at 20:50 #

    >Hei Ønskedrøm! Så morsomt at du også fikk vellykket resultat! Selvfølgelig er det i orden at du linker til oppskriften! Ha en fin dag du også! Trine ;)

  9. Anonymous 19. september 2009 at 14:00 #

    >olløøøø,Den var veldig god! walla koran. drit god, men verste kalori bomben Evah yo'doog.-From dah yelloh'chinks <3<3<3

  10. Nina 23. oktober 2009 at 11:20 #

    >Oioioi….Her inne var det fristelser!!er første gangen jeg er inne på bloggen din og jeg ble litt fortryllet må jeg si! Denne kaken din så så utrolig god ut at jeg tenkte jeg skulle prøve å lage den! Jeg la en link til bloggen din på min side og kopierte oppskriften,hvis du vil jeg skal fjerne den, må du bare gi en lyd,så gjør jeg det med en gang!Hadde bare lyst til å dele denne herligheten mend flere!Ha en fin dag videre! Hilsen Nina

  11. Preben 5. november 2009 at 18:22 #

    >Kan denne lages en eller to dager på forhånd, eller er den best samme dag?

  12. Trine ;) 5. november 2009 at 19:21 #

    >Hei Preben,Jeg pleier å lage denne kaken dagen før, og det går helt fint! Hvordan den er på dag 2 vet jeg ikke, for Oreokake blir ikke gammel her i huset… Det går sikkert bra, men jeg ville ha laget den dagen før, hvis det går. Pass da på å oppbevare den under et kakelokk el, da holder den seg best. Et annet tips kan være å vente med å ha på smeltet sjokolade et par timer før servering. Lykke til! Trine ;)

  13. Anonymous 3. februar 2010 at 20:47 #

    >Har laga denne kaka nå og den står til kjøling! Gleder meg til å smake nå ja! Tror den er kjempe god!:) Takk for at jeg fikk stjele oppskrifta di, hehe:)

  14. Anonymous 21. februar 2010 at 14:06 #

    >NAM…NAMElsker oreokake:D Mamma maser hele tiden om at jeg skal lage den så da må jeg jo :) mmmmmmmm :Dwww.vvms.blogg.no- vilde

  15. ruth anna 21. mars 2010 at 16:57 #

    >jeg elsker oreo-kake!!

  16. Monica 10. april 2010 at 18:32 #

    >Hei Trine.Lagde denne nylig og den smakte godt!! Eneste var at bunnen var veldig vanskelig å få med når man serverte stykkene. Den hang helt fast. Noen tips her?Monica

  17. Lilibeth 21. september 2010 at 08:47 #

    >Tusen takk at du delte denne oppskriften… jeg prøvde denne kaken igår for første gang og serverte den til kaffen på bursdag feiringen min… og….nammmmmmm…alle var enige at det var veldig godt!!!!

  18. Monica J. 4. oktober 2010 at 21:06 #

    >Denne kaken så helt fantastisk ut!Skal lage den til min og kjærestens 1`års dag :)Har laget oreokake før, men med en annen oppskrift. Så dette blir spennende!

  19. Beate 12. desember 2010 at 11:11 #

    >Denne oppskriften var fantastisk god! Fant denne siden ved en tilfeldighet, og har etter det spredd linken til fjern og nær. Jeg brukte Dots-kjeks i mangel på Oreo, og det funket kjempefint.

  20. Anonymous 2. januar 2011 at 20:57 #

    >Hei!Oreokake er kjempegodt, men kan muligens være litt kvalmende søt når det blir litt mengder av den. Jeg prøvde derfor å gjøre den litt mer syrlig ved å bruke halvparten fløte og halvparten creme fraiche lett i ostekremen. Dette gjorde susen! Kaken ble friskere i smaken og jeg har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger på dette. Bare prøv!

  21. kristine 14. februar 2011 at 21:17 #

    Hei! Tror du Oreokaken vil holde seg mer «fast» lenger, hvis man putter 1 plate gelatin i ostekremen?

  22. Mille 4. mars 2011 at 13:07 #

    Hei, takk for flott blogg med masse gode tips!

    Denne skal jeg lage til helgen, men du… lages den i en rund smørt form frem til den «stivner» eller, hvordan?
    :)

    • Trine 4. mars 2011 at 13:54 #

      Lages i rund springform, og ringen fjernes når kaken skal serveres. Det er ikke nødvendig å smøre den. Lykke til! ;)

  23. Anette 19. april 2011 at 09:22 #

    Har prøvd oreokoken din et par ganger nå, og den er fantastisk! Blir oreo cupcakes neste gang! :)

  24. Renate 15. mai 2011 at 08:23 #

    Denne skal jeg jammen meg lage til 17. mai!! Har aldri smakt, men jeg elsker oreo kjeks & sjokolade mousse så da blir nok dette bra :D Ser flott ut :D

  25. Lizzy 16. mai 2011 at 23:53 #

    En takk til detsoteliv.no og deres Oreo Dream Cake er vel på sin plass? :)

  26. siw 15. juni 2011 at 09:48 #

    Hei,
    Denne kaken ble superpopulær på sommeravslutning for barna. Forsvant på et blunk:) Den eneste forskjellen jeg gjør fra de fleste oppskrifter er å lage moussen selv fra bunnen. Er ikke så glad i «posemat» i det store og hele. Om moussen er supergod og enkel å lage. Starter med den.
    Smelt 250 gr. mørk sjokolade med en skvett fløte på svak varme
    Pisk 2 eggeplommer sammen med 3 ss. sukker
    Pisk 2 eggehvitter stive
    Pisk ca. 2,5 dl fløte
    Hell sjokoladen i kremen, bland eggedosis i sjokoladekremen og vend til slutt inn eggehvitter i blandingen og sett kaldt. :) Bare tips.

  27. Kristin 16. juni 2011 at 21:41 #

    Jeg hadde lagret den forrige siden din i favoritter, og fikk litt sjokk når jeg ikke fant igjen Oreokake oppskriften, men heldigvis hadde du bare flytta litt på deg! :-) Jeg elsker denne oreokaka, og jeg MÅ bake den til bursdager osv. Til helga skal jeg lage den til en dåp, spesial bestilt av min svigersøster. Jeg kan ikke bake, men oreokake er lett å lage! Første gang jeg lagde den fikk jeg høre at det kunne ikke være jeg som hadde laga den. Også kommer det fra stefaren min: Heldig med den. Haha. Så jeg er familiens oreokake baker ;) Super oppskrift!

  28. Mari 23. oktober 2011 at 16:10 #

    Hei! Denne kaka er den beste jeg noen sinne har smakt! :) Jeg og en venninne bakte den igår kveld, den var bare helt fantastisk. Tusen takk for at du la ut denne oppskrifta! :P

  29. js 24. oktober 2011 at 21:45 #

    Hei:)

    er det steikesmør du bruker i bunn, eller f.eks brelett?

    • Trine ;) 24. oktober 2011 at 22:51 #

      Jeg bruker kun meierismør (gjerne usaltet, hvis jeg har) eller bremyk. Når du skal benytte meierismør er det viktig at det er mykt før du setter i gang. Lykke til!

  30. Gudny 30. november 2011 at 09:10 #

    Lagde denne kaken i går etter din oppskrift da det er super bra forklart hvordan den skal lages. En stor suksess for min sønn som ble 15 år i dag. Var enkel å lage så det blir nok flere forsøk på denne kan jeg tro :) Eneste minuset var at han startet dagen med kake før han forsvant på skolen :) Kommer nok til å prøve flere av dine oppskrifter da du har masse spennende :)

  31. linn=D 18. juni 2012 at 18:21 #

    mmmmmmmmmmmmmmmmm jeg fikk lyst på kakke

  32. Marit figenschou 24. juli 2012 at 21:21 #

    Heihei:-) jeg bruker bloggen din ved enhver anledning som passer til å prøve en ny rett/ny kakeoppskrift. Og det er jo ganske ofte:-) har laget flere av kyllingoppskriftene dine, den fantastiske cæsarsalaten, torsk og senest grillmat. Av kake-og søtsakoppskriftene dine er havre og rosin kjeksene, jordbærdesserter, gulrotkaken med eple og sjokoladebiter, og selfølgelig oreo kaken din utprøvd. Aahhhh så godt det er, og så fantastisk lett og følge oppskriftene dine. Du er super flink. Nå skal jeg lage oreo kake til 5 årsdag i huset, og tenkte på hvor fantastisk det hadde vært om jeg med et tastetrykk kunne sende handlelisten til min i-phone…. Er det mulig å få til med tidog stunder tror du? Mvh Marit

    • Trine ;) 25. juli 2012 at 00:32 #

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Så gøy at du har funnet så mye inspirasjon på bloggen min og at det har falt i smak. En slik utskriftsfunksjon er det flere som har etterspurt tidligere. Det vil nok kreve litt mer enn hva jeg har mulighet til å legge i dette hobbyprosjektet mitt for tiden, i tillegg til full jobb og familie. ;)

  33. Ylva-Christine 28. juli 2012 at 19:58 #

    Hei! :) Har du noen tips til oreokake Uten Sjokolademousse? Evt med sjokoladekake ? :) Fikk det på barsel og har ikke greid å finne noen oppskrift :p

  34. Kristine 24. oktober 2012 at 19:17 #

    Hei Trine! :-) Oreo-kaken ser helt vidunderlig ut! Og for en fantastisk blogg du har ;-) Jeg kommer til å følge deg fremover ;-)

  35. Torill 19. november 2012 at 08:23 #

    Denne kaken er en superhit her i familien, store og små. I dag fyller mannen min år, og da blir det denne kaken ..da han ikke er noen kakemann, men liker dessert..og denne kaka er jo mer dessert skjult i kakeform ;-) !! Må bare ellers takke deg for en topp blogg, finner alltid masse spennende her og har prøvd ut både middager og kaker. Har alltid kjøpt pepperkake deig, men i år skal jeg prøve din ..da du reklamerer med » verdens beste pepperkaker» og etter resten av bloggen din å dømmer så må jeg jo tro det…

    • Trine ;) 24. november 2012 at 00:53 #

      Denne er nok en hit i mange familier. Og pepperkakene er gode!

  36. Britt 12. januar 2013 at 16:59 #

    Herlig, gøyal kake, lett å lage og populær. Men jeg skjønner hva du mener med oppvasken – du store allverden! :-)

  37. Solvor 27. februar 2013 at 22:15 #

    Oreokaken var verdt oppvasken. (den ble forresten tatt av ungene:-))

    Har nå prøvd mange av dine oppskrifter og disse er blitt en god hjelp i planleggingen av middagene. Ungene spør alltid nå om det er ei oppskrift fra trinesmatblogg.

  38. Kappa 17. april 2013 at 21:51 #

    Hei , hvor stor er den kaken der ?
    Må jeg dobble oppskriften, hvis jeg skal lage samme kake for 30 stk ?

    • Trine ;) 18. april 2013 at 22:24 #

      Ja, du må doble oppskriften. Da blir det et stykke på hver, men er litt usikker på om det kan bli litt knapt hvis det er eneste kake du skal servere?

  39. månebedotten 1. juli 2013 at 20:38 #

    Hei, bare lurer på – går det an å fryse denne kaken om man ikke spiser alt med en gang?

  40. Helene 1. oktober 2013 at 23:19 #

    Hei, kan kaken fryses? Skal ha navnefest for 40stk og må gjøre mest mulig ferdig i forveien.

  41. Iselin 13. november 2013 at 13:19 #

    Supergod kake! Forsvant fort gitt! Lurer på én ting, har du prøvd å lage sjokolademoussen selv? Ser du har en egen oppskrift for det også her inne, er det noen spesiell grunn til at du har brukt posemousse i denne oppskriften? Bortsett fra det åpenbare da, at man selvsagt sparer masse tid:) Bare nysgjerrig, lurer på om jeg skal lage kaka på nytt, men denne gangen med sjokolademous fra din oppskrift….

    • Trine ;) 13. november 2013 at 20:58 #

      Denne oppskriften ble lagt ut for snart 5 år siden, og jeg lager den ikke selv lengre (foretrekker heller denne varianten el: http://trinesmatblogg.no/2013/10/25/brownie-med-oreokrem/) Dersom jeg skulle legge ut oppskriften i dag ville jeg ha laget også sjokolademousseen fra bunnen av. Vet at mange benytter denne oppskriften, og jeg lar den derfor ligge som den er, selv om den inneholder posemoussè. :)

  42. Linda Kübar 26. januar 2014 at 19:18 #

    Jeg bare lurer på hvor mange den metter,den oppskriften som du har her :)
    Mvh : )

  43. Henniie 6. mai 2014 at 09:47 #

    Hei!

    Jeg har en treåring som skal feires på søndag, og lurer på når jeg kan lage kaka ? Jeg skal ha selskap på søndag :) Når er den best? :p

    • Trine ;) 6. mai 2014 at 12:20 #

      Jeg ville ha laget den på lørdag. Lykke til!

  44. Nicoline 16. mai 2014 at 22:51 #

    En farlig god oppskrift.

  45. Mona 29. mai 2014 at 21:41 #

    Hei :)
    Kan jeg bruke 26cm springform til denne kaken? :)

    • Trine ;) 29. mai 2014 at 22:12 #

      Ja, det kan du, men kaken din blir litt lavere da.

Tilbaketråkk/Pingbacks

  1. Oreo cake « Anne blabbers… - 23. juni 2011

    [...] The recipe was found at Trines Matblogg, which is unfortunately not in English. This is the cake and the recipe in [...]

  2. allkristin.com » Oreokake oppskrift - 26. juni 2011

    [...] å dele verdens beste oppskrift på Oreokake med dere. Oppskriften har jeg tatt herfra. Oreokake er min yndlingskake. Veldig lett å lage, bare masse oppvask etterpå. Kos dere [...]

Legg igjen en kommentar