
Oreokake er et populært innslag på kakebordet, spesielt med den yngre garde til bords. Oreokakeoppskriften fra 2009 er blant de mest populære oppskriftene på bloggen. Her kommer en oppdatert versjon, slik jeg lager den nå - og med nye bilder.
Ingredienser
KAKEBUNN
300 g | Oreokjeks , knust |
100 g | smør , smeltet |
OSTEKREM
200 g | kremost , nøytral |
100 g | melis |
3 1/2 dl | kremfløte |
1-2 ts | sitronsaft |
6 | Oreokjeks (ca.) |
SJOKOLADEMOUSSE
1 pakke | lys sjokolademousse (feks. Freia) |
2 dl | lettmelk |
5 | Oreokjeks (ca.) |
TOPPING
2 ss | kremfløte |
50 g | mørk sjokolade , grovt hakket |
5 | Oreokjeks , grovt hakket (resten av pakken) |
SLIK GJØR DU
KAKEBUNN
Smelt smøret og la det avkjøles noe. Ha kjeksen i en kjøkkenmaskin med kniver og knus dem. Alternativt kan du ha kjeksene i en plastpose og knuse dem ved å slå på posen med et kjevle eller lignende. Bland sammen de knuste kjeksene og det smeltede smøret, og fordel massen i en kakering (22-23 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat (eller bruk «Bake-it-easy-form»). Trykk kjeksmassen jevnt utover og sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
OSTEKREM
Ha kremost og melis i en bolle, og rør det sammen. Tilsett deretter kremfløten mens du visper hele tiden, til du har en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper. Smak til med nypresset sitronsaft, vend inn grovt hakkede Oreokjeks og fordel ca. 3/4 av kremen over kakebunnen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet. Oppbevar resten av ostekremen i kjøleskapet, den skal benyttes som topping.
SJOKOLADEMOUSSE
Lag sjokolademousse etter anvisningen på emballasjen, og rør inn grovt hakket Oreokjeks. Dersom du ønsker å lage hjemmelaget sjokolademousse kan du benytte denne oppskriften.
Fordel sjokolademousseblandingen forsiktig oppå ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet noe.
TOPPING
Fordel resten av ostekremen forsiktig oppå sjokolademoussen.
Varm forsiktig opp fløten mot kokepunktet og tilsett finhakket sjokolade. Ta kjelen av koketoppen og rør til sjokoladen er oppløst. Fordel sjokoladen oppå ostekremen (bruk gjerne sprøytepose) og dryss resten av Oreokjeksen oppå.
Bruk en ren kniv og skjær langs kanten av kakeringen, før du løsner den forsiktig. Server kaken umiddelbart, gjerne sammen med en god kopp kaffe.
Så utrolig gøy. Jeg går inn på bloggen din i går for å sjekke om du har tips til annen sjokolademousse og fordi den utskrevne versjonen jeg har fra 2009 nesten er uleselig. Så ligger det «ny» oppskrift, rett på forsiden.
Ser at bunnen har blitt mindre. Blir ikke det en litt tynn bunn?
My bad! Min uleselige versjon som lurer meg. Bunnen er den samme ♀️