Waldorfsalat er en klassisk kremet salat med blant annet druer og epler som passer godt til julefrokosten, julebuffeten eller jule- og nyttårsmiddagen. Nydelig som tilbehør til for eksempel kalkun og juleskinke.
Ingredienser
SALAT
| 3 stilker | stangselleri , i biter |
| 150 g | hermetisk ananas , i biter |
| 175 g | blå druer , delt i to + noen til pynt |
| 3 | syrlige epler , i terninger |
| 1 neve | valnøtter , grovt hakket |
| frisk persille , finhakket (kan sløyfes) |
DRESSING
| 1 1/2 dl | kremfløte |
| 1 ts | sukker |
| 1 1/2 dl | majones |
| 1 1/2 ss | sennep |
| sitronsaft |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsaker og frukt og ha alt i en bolle.
Pisk kremfløte og sukker til en myk krem, og vend forsiktig inn majones, sennep og sitronsaft (smak til). Vend dressingen inn i fruktblandingen, og tilsett grovt hakkede valnøtter. Oppbevar salaten i kjøleskap frem til den skal serveres. Pynt med friske druer, valnøttkjerner og persille før servering.
Server den gjerne på julebuffeten eller jule- og nyttårsmiddagen. Waldorfsalat er også nydelig tilbehør til for eksempel kalkun og røkt juleskinke.

TIPS
- Waldorfsalat kan gjerne lages dagen før og oppbevares tildekket i kjøleskapet.
VELBEKOMME!
Denne har jeg laget i dag Veldig god!Serverte den til kalkunstek