Waldorfsalat er en klassisk kremet salat med blant annet druer og epler som passer godt til julefrokosten, julebuffeten eller jule- og nyttårsmiddagen. Nydelig som tilbehør til for eksempel kalkun og juleskinke.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
SALAT
3 stilker | stangselleri , i biter |
150 g | hermetisk ananas , i biter |
175 g | blå druer , delt i to + noen til pynt |
3 | syrlige epler , i terninger |
1 neve | valnøtter , grovt hakket |
frisk persille , finhakket (kan sløyfes) |
DRESSING
1 1/2 dl | kremfløte |
1 ts | sukker |
1 1/2 dl | majones |
1 1/2 ss | sennep |
sitronsaft |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsaker og frukt og ha alt i en bolle.
Pisk kremfløte og sukker til en myk krem, og vend forsiktig inn majones, sennep og sitronsaft (smak til). Vend dressingen inn i fruktblandingen, og tilsett grovt hakkede valnøtter. Oppbevar salaten i kjøleskap frem til den skal serveres. Pynt med friske druer, valnøttkjerner og persille før servering.
Server den gjerne på julebuffeten eller jule- og nyttårsmiddagen. Waldorfsalat er også nydelig tilbehør til for eksempel kalkun og røkt juleskinke.
TIPS
- Waldorfsalat kan gjerne lages dagen før og oppbevares tildekket i kjøleskapet.
VELBEKOMME!
Publisert 21. 12. 2024