Waldorfsalat er en klassisk kremet salat med blant annet druer og epler som passer godt til julefrokosten, julebuffeten eller jule- og nyttårsmiddagen. Nydelig som tilbehør til for eksempel kalkun og juleskinke.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SALAT

3 stilker stangselleri , i biter
150 g hermetisk ananas , i biter
175 g blå druer , delt i to + noen til pynt
3 syrlige epler , i terninger
1 neve valnøtter , grovt hakket
frisk persille , finhakket (kan sløyfes)

DRESSING

1 1/2 dl kremfløte
1 ts sukker
1 1/2 dl majones
1 1/2 ss sennep
sitronsaft

SLIK GJØR DU

Waldorfsalat

Skjær opp grønnsaker og frukt og ha alt i en bolle.

Pisk kremfløte og sukker til en myk krem, og vend forsiktig inn majones, sennep og sitronsaft (smak til). Vend dressingen inn i fruktblandingen, og tilsett grovt hakkede valnøtter. Oppbevar salaten i kjøleskap frem til den skal serveres. Pynt med friske druer, valnøttkjerner og persille før servering.

Server den gjerne på julebuffeten eller jule- og nyttårsmiddagen. Waldorfsalat er også nydelig tilbehør til for eksempel kalkun og røkt juleskinke.

Waldorfsalat

TIPS

  • Waldorfsalat kan gjerne lages dagen før og oppbevares tildekket i kjøleskapet.

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste