Mange har ønsket oppskrifter på "one pot" og andre kjappe og enkle middagsretter for travle dager. Her kommer derfor enda en one pot - en smakfull vegetarrett som er ferdig på under en halvtime dersom du er litt rask på labben (eller får hjelp til å skjære opp ingrediensene). I gryta har du blant annet pasta, grønnsaker, tomater, kraft og urter, koker opp, lar det småkoke i ca. 20 minutter - før du setter gryta på bordet. Kjapp, enkel og veldig god rustikk mat, som alle klarer å lage!

Annonse

Ingredienser

350 g pasta
1 rødløk , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
2 gulrøtter , i små terninger
2 stilker stangselleri , i små terninger
1/2 squash , i små terninger
250 g røde linser , ferdig kokt
100 g cherrytomater , delt i to
6 soltørkede tomater , i biter
400 g hermetiske tomater , hakket
2 ss tomatpuré
10 dl grønnsakskraft
1 dl melk eller fløte
1 ts oregano , tørket
2-3 klyper chiliflak , smak til
2 ts balsamicoeddik , smak til
1/2-1 ts sukker , smak til
salt og pepper , smak til
parmesan eller annen ost
basilikum eller andre urter

SLIK GJØR DU

One pot-pasta vegetar

Skjær opp grønnsaker og tomater som angitt og ha dem i en gryte. Tilsett deretter pasta, hermetiske tomater, linser, tomatpuré, grønnsakskraft, melk/fløte, balsamicoeddik og krydder, og kok opp. Sett på lokk og la det koke til pastaen er al dente, etter 20-25 minutter. Rør av og til. Mot slutten av koketiden smaker du til retten med sukker, salt og pepper, og eventuelt litt mer oregano og chiliflak.

Servér retten umiddelbart, med frisk basilikum, revet parmesan og godt brød som tilbehør.

One pot-pasta vegetar

TIPS

  • Bruk gjerne en type pasta som trenger litt lengre koketid enn for eksempel spagetti.
  • Isteden for grønnsakskraft kan du benytte utblandet grønnsaksfond eller buljongterninger. Bland ut fonden/buljongen etter anvisningen på emballasjen, eller etter smak.
  • Dersom du ønsker litt tyggemotstand i linsene kan du vente med å tilsette dem mot slutten av koketiden.
  • Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.

One pot-pasta vegetar

VELBEKOMME!

Følg meg gjerne på Instagram også (@trinesmatblogg), hvor jeg blant annet deler “trinn-for-trinn”-bilder/videoer og litt om hva som skjer “behind the scenes”, som for eksempel da jeg laget og fotograferte denne retten.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei:) Siden det når er sånn at pasta ikke er så bra å spise dagen etter… har jeg lest. Går det an å lage denne med hvite bønner feks? Når man lager for en person så er det ofte greit å lage så man har dagen etterpå.

    1. Du mener nok ris! Pasta er ikke noe problem å spise dagen etterpå, kanskje ikke llike godt da! Men det er risrester man ikke skal ta vare på pga baketrievekst.

  2. Denne var helt snadder. Jeg presterte å glemme å ha i linsene, men det gjorde ingenting, den var kjempegod uansett, gikk ned på høykant. Anbefales!

Legg igjen en kommentar til Marianne Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.