ANNONSE - HELLMANN´S

Det er sommer, det er sol og det er grillsesong! Like viktig som grillmaten er tilbehøret, som for eksempel en god salat. Her er en ny variant av den populære brokkolisalaten, en kremet variant hvor brokkolien blant annet får selskap av eple, agurk og granateplekjerner. Det som er så fint med slike salater er at du ikke trenger en oppskrift, ta det du har i kjøleskapet og smak deg frem til en god kombinasjon.

I dressingen benytter jeg Hellmann´s majones som smaksettes med litt bringebæreddik, kjapt, enkelt og veldig godt! Hellmann´s majones har en god og fyldig smak, og er faktisk verdens mest solgte majones! Majonesen lages av egg fra frittgående høner, og i den grad det er mulig benyttes det råvarer som fremmer en bærekraftig utvikling. Hellmann´s majones har mange bruksområder, og er super å benytte i dressinger. Ta en titt i grønnsaksskuffen og forvandle innholdet til noe godt med Hellmann´s majones du også!

Ta vare på eventuelle rester av brokkolisalaten, og topp den eventuelt med sprøstekte kikerter - oppskriften finner du nedenfor.

Ingredienser

SALAT

1 brokkoli (eller blomkål), i små buketter
1/2 rødløk , i små terninger
1/2 agurk , i små terninger
1 grønt eple , i små terninger
1 neve tørkede tranebær eller rosiner
2-3 ss pinjekjerner eller nøtter
1/2 granateple , kjernene
persille , finhakket

DRESSING

200 g Hellmann´s majones
1 ss bringebæreddik eller eplesidereddik
1-2 ts sukker
salt og pepper

GRILLMAT & TILBEHØR

800 g svinenakke eller annen grillmat
barbequesaus el.
8-12 asparges
4 tomater , delt i to
4 porsjoner poteter , brød eller annet tilbehør

SPRØ KIKERTER

1 boks kikerter (ca. 200 gram, ferdig kokt)
1 ss olivenolje el.
1/2 ts flaksalt
1/2 ts malt paprika
1/2 ts malt spisskummin
1/4 ts chilipulver
1/8 ts kajennepepper (ca.)

SLIK GJØR DU

Kremet brokkolisalat

Rens brokkolien og del den i minibuketter. Skrell gjerne brokkolistilken og skjær den i små terninger. Skjær også opp løk, agurk og eple som angitt. Ha grønnsaker, frukt og tranebær i en bolle og vend sammen. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge. Legg til side. Ha Hellmann´s majones i en liten bolle, og smak til med eddik, sukker, salt og pepper. Ha dressingen over grønnsakene og vend forsiktig sammen. Strø pinjekjerner, granateplekjerner og finhakket persille over salaten rett før servering.

Gjør klart eventuelt annet tilbehør, og grill (eller stek) kjøtt og grønnsaker. Lag gjerne hjemmelaget barbequesaus til. Server den kremede brokkolisalaten som tilbehør.

Kremet brokkolisalat

Rester av brokkolisalaten til overs? Salaten kan oppbevares tildekket i kjøleskapet i ca. 3 dager. Spis gjerne restene til lunsj, middag eller kvelds, med for eksempel sprøstekte, krydrede kikerter som topping.

Slik lager du dem: Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Skyll de ferdigkokte kikertene godt i kaldt vann og la dem renne av. Ha dem i en bolle og drypp olivenoljen over. Rør sammen krydderet og vend det inn i kikertene. Fordel kikertene på et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter. Rør av og til. Steketiden vil variere etter type kikerter, så følg med mot slutten av steketiden. Bruk se sprø kikertene som topping på salater, supper, i wraps eller som snacks.

Kremet brokkolisalat

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Hellmann´s. Hellmann´s majones får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Hellmann´s har også en vegansk majones. Les mer og få flere oppskrifter her

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste