Denne sjokoladekaken laget jeg til bursdagsselskapet mitt i forrige uke, og etter at jeg delte den på Instagram har jeg fått flere titalls spørsmål om "når kommer oppskriften?" Her er den - en smakfull og mektig sjokoladekake, som du kan pynte etter smak og behag. Jeg pyntet kaken med Smarties og fargerikt strøssel denne gangen, og ble ekstra populær hos barnebarna.

Ingredienser

KAKEBUNNER

200 g smør
200 g kokesjokolade (ca. 55% kakaoinnhold)
4 egg
175 g sukker
200 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
1 ts bakepulver
4 ss appelsinjuice eller melk
200 g seterrømme eller creme fraiche
2 kakeformer ca. 22 cm i diameter

SJOKOLADEKREM + DEKOR

350 g kokesjokolade (ca. 55% kakaoinnhold)
250 g smør , romtemperert
250 g melis
Smarties
kakestrøssel

SLIK GJØR DU

Sjokoladekake med Smarties

KAKEBUNNENE

Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme). Finn frem to runde kakeformer som er ca. 22 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen, og smør og strø formene. Mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart før du setter i gang. Hakk opp sjokoladen i jevnstore biter.

Smelt smøret over svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør sammen. Det er viktig at smørblandingen ikke er for varm, for da kan sjokoladen korne seg.

Visp sammen egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn hvetemel og tilsett resten av de tørre ingrediensene vekselsvis med appelsinjuice/melk og rømme. Rør til slutt inn sjokoladeblandingen, slik at alt er godt blandet.

Fordel kakerøren i de to formene og stek dem på midterste rille i ca. 25 minutter, til kakene er gjennomstekte. Sjekk gjerne med en kakenål eller fyrstikk. Stikk den ned i den ene bunnen, midt på. Dersom det ikke henger kakerøre igjen er kakene ferdig stekt. Kaken kan gjerne tas ut av ovnen litt før de er helt gjennomstekt. Da blir den ekstra saftig. Avkjøles på rist. Sett gjerne kakebunnene i kjøleskapet før de skal pyntes. Da blir de enklere å dele når du skal pynte kaken.

Sjokoladekake med Smarties

SJOKOLADEKREMEN

La smøret hvile på kjøkkenbenken i minst en time, slik at det er romtemperert og mykt. (Hvis smøret kommer rett fra kjøleskapet og er hardt, kan du skjære det i skiver med en ostehøvel. Da blir det mykt raskere.)

Hakk sjokoladen i jevnstore biter og smelt den på lav varme i en liten tykkbunnet kjele eller i mikrobølgeovnen. Sett til side. Kjør romtemperert smør og melis i en kjøkkenmaskin med K-spade, til blandingen er lys og luftig (etter ca. 5 minutter). Ha i den smeltede sjokoladen litt etter litt, og pisker videre til du har en myk og jevn sjokoladekrem. Kremen bør påføres kaken ganske umiddelbart etter at den er ferdig.

MONTERING OG DEKOR

Dersom kakebunnene er ujevne på toppen kan du eventuelt skjære bort ujevnhetene. Del de avkjølte kakebunnene i to på langs. Legg en av kakebunnene på et kakefat og smør sjokoladekrem på bunnen, og legg en ny kakebunn oppå. Gjenta til du har et jevnt lag mellom alle de fire kakebunnene. Smør også sjokoladekrem på toppen og sidene, og dekorer eventuelt med små «dotter» el. slik jeg har gjort her (bruk en sprøytepose). Dekorer kaken umiddelbart med smarties og strøssel (eller annen dekor). Oppbevar kaken kjølig.

SERVERING

Kaken smaker best når den er romtemperert, så ta den ut av kjøleskapet minst 1 time før du skal servere den. Dette er en holdbar kake som kan lages flere dager før den skal serveres. Kaken kan fryses.

Sjokoladekake med Smarties

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Det er tynne lag med sjokoladekrem inni kaken, så man må holde tunga rett i munnen når man fordeler kremen. Har nå oppjustert oppskriften på kremen noe.

  1. Oj oj oj, denne gleder jeg meg til å lage. Har handlet inn ingredienser til å bake. Ser det blir 16 kakestykker så da har jeg til 8 dager siden jeg er alene. Plutselig er ensomhet bra.
    Hva betyr «montering» av kaken?

    1. Jeg har endret setningen til «Da blir de enklere å dele når du skal pynte kaken.» Håper det er lettere å forstå.

  2. Nydelig kake! Kan man fryse ned hele kaken med kremen utenpå også eller fryser man evt bare ned bunnene (og lager kremen senere)?

    1. Det går fint an å fryse ned kaken med kremen utenpå, men da må du droppe Smarties eller tilsvarende pynt da denne vil bli misfarget etter en tur i fryseboksen. Personlig fryser jeg ned bunnene og pynter kaken før servering. Nypyntede kaker ser stort sett alltid mye bedre ut enn de som har vært en runde i fryseren med krem + dekor på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste