Tilslørte bondepiker, eller sprø trønderpiker som jeg kaller dem her, er en populær dessert nå på høsten når epletrærne bugner av friske og fine epler. Her legges eplekompotten lagvis med sprøstekte brødsmuler og en myk fløtekrem, og det hele toppes med en litt syrlig eplesirup.

Pass på at eplekompotten, smulene og kremen ikke blir for søt, så hold gjerne igjen litt på sukkeret og smak til etter hvert. Eplesirupen kan gjerne droppes hvis du ønsker en mere tradisjonell dessert.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

EPLESIRUP

3 ss sukker
2 dl eplemost

EPLEKOMPOTT

4 epler , i terninger
1/2 dl eplemost , eplejuice eller vann

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste