ANNONSE - BREMYKT

Pannekaker slår alltid an hos den yngre garde, og det er ikke fritt for at de fremkaller gode barndomsminner hos oss voksne også. Og kanskje også noen litt mindre hyggelige minner, fra en gang vi har svettet over stekepannen og stekt pannekaker til mann brann, høne pøne, hane pane, ande vande - som kona med sju sultne unger i det gamle norske folkeeventyret. Joda, det tar litt tid å steke pannekaker, men det går faktisk dobbelt så raskt unna dersom du steker i to stekepanner, hvis du har det.

Til hverdags foretrekker jeg å tilsette litt sammalt mel i røra, slik at pannekakene metter litt mer. I pannekakene benytter jeg også Bremykt Flytende, som er en blanding av meierismør og rapsolje og fri for tilsetningsstoffer. Produktet kan benyttes til både steking, baking og som smaksetter, og er det eneste flytende produktet på markedet som inneholder ekte meierismør. Her benytter jeg det både i røra og når jeg steker pannekakene. I tillegg til at det bidrar til at pannekakene ikke setter seg fast i stekepannen, gir produktet også pannekakene en gyllen stekeskorpe og en god smørsmak.

Annonse

Ingredienser

2 1/2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete fin
1/2 ts salt
7 1/2 dl melk
6 egg
1/2 dl Bremykt Flytende + ekstra til steking
blåbærsyltetøy , sukker, bacon el. etter smak

SLIK GJØR DU

Pannekaker med blåbær

Rør sammen mel og salt. Ha i ca. halvparten av melken og rør til du får en jevn røre. Spe deretter med resten av melken. Tilsett til slutt Bremykt Flytende og eggene, og rør til alt er godt blandet. La pannekakerøra stå å hvile i minst 30 minutter.

Ha litt Bremykt Flytende i en middels varm stekepanne (gjerne teflonbelagt) og ha i en øse pannekakerøre. Drei litt på pannen slik at røra fordeler seg jevnt utover. Snu pannekaken når undersiden er gyllenbrun, og stek den ferdig på den andre siden også. Jeg pleier å tilsette Bremykt Flytende i stekepannen ved ca. annenhver pannekake, men det vil kunne variere etter stekeegenskapene til stekepannen din. Stek gjerne i to stekepanner, hvis du har, så går det dobbelt så raskt!

Server pannekakene med ønsket tilbehør, for eksempel sprøstekt bacon og blåbærsyltetøy.

Pannekaker med blåbær

TIPS

  • Dersom du har rester av syrnet eller vanlig melk er det ypperlig å ha i pannekakerøre. Dersom du benytter syrnet melk bør du holde igjen litt på melet eller tilsette litt mer melk.
  • En populær middagskombinasjon er hjemmelaget tomatsuppe og deretter pannekaker.
  • Pannekakerester kan gjerne fylles med ost, skinke og litt salat, og nytes i matpakken dagen etter.
  • Pannekaker kan gjerne også nytes som dessert. Erstatt det sammalte hvetemelet med siktet hvetemel, tilsett gjerne litt ekstra Bremykt Flytende og stek tynne pannekaker som du for eksempel serverer med iskrem eller stivpisket kremfløte/creme fraiche og frukt og/eller bær.

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Fjordland, som blant annet forhandler Bremykt Flytende. Bremykt Flytende finner du i kjøledisken sammen med annet smør. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.