Lyst på et supperåd? Ja, da bør du prøve denne smakfulle og mettende suppen med søtpotet, gulrot og eple - som har fått selskap av blant annet spicy smaker som chili, ingefær og hvitløk.
Ingredienser
SØTPOTETSUPPE
500 g | søtpotet , i terninger |
150 g | gulrot , i biter |
1 | syrlig eple , i biter |
1 | rødløk , i terninger |
3 fedd | hvitløk , hakket |
2 ts | frisk ingefær , revet |
1 | rød chili , hakket |
1 ts | korianderfrø , knust i morter |
1/2 ts | malt spisskummen |
6 dl | grønnsakskraft |
4 dl | kokosmelk |
1/2 | lime , saften |
kajennepepper , smak til | |
salt , smak til |
TILBEHØR
4 ss | yoghurt (gjerne gresk) |
frisk koriander | |
godt brød , for eksempel nan |
SLIK GJØR DU
Skrell søtpotet og gulrøtter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk, chili og ingefær også. Skrell eplet, fjern kjernehuset og skjær det opp i jevnstore biter. Finn frem en morter og knus korianderfrøene.
Ha 2 ss nøytral olje i en liten gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og krydder. La det surre i et par minutter og tilsett deretter grønnsakskraft (eventuelt utblandet fond), kokosmelk, søtpoteter, gulrøtter og eplebiter. La grønnsakene koke i 20-25 minutter, til de er møre og fine.
Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med spisskummen, limesaft, salt og kajennepepper.
Server suppen rykende varm, gjerne med en liten klatt gresk yoghurt (rømme, creme fraiche el.) og et lite dryss med frisk koriander over, og med nan som tilbehør.
TIPS
- Tilsett gjerne litt «krønsj» i suppen, for eksempel hvitløkskrutonger, ristede gresskarkjerner eller ristede kikerter (oppskrift kommer).
- Ønsker du at suppen skal mette litt mer kan du tilsette litt sprøstekt bacon eller chorizo. Grønnsakskraften kan eventuelt erstattes med kyllingkraft.
VELBEKOMME!
Hei. Kortid skal kokosmelka tilsettes?
Den skal tilsettes samtidig som kraften. Har oppdatert oppskriften nå. Takk for at du sa ifra, og lykke til med suppen! 🙂
Denne suppa er helt fantastisk! Er både laktosefri og vegetar. Skal lages igjen.
Veldig smakfull og enkel suppe skal lages igjen.
LAGES NÅ AV PAPPA I PAPPAPERM 🙂 SPENT PÅ RESULTATET OM IKKE SÅ LENGE! TAKK FOR OPPSKRIFTEN!!
Håper suppen falt i smak!
Egner suppaseg frysing?
Ja, det går bra.
Nydelig suppe
Så hyggelig å høre at den falt i smak!
Hei.
Kan suppa lages uten løk og hvitløk ? Eller hva kan erstatte det ? Skal lage til en som ammer.
Du kan droppe løk og hvitløk. Du må da evt. tilsette mer av de øvrige ingrediensene som tilfører smak (chili, ingefær, krydder osv.) – smak deg frem. Lykke til!
Fantastisk suppe! Kan man bruke annet enn grønnsakskraft? kylling/kjøtt kraft eller fond?
Hei, lurer på hvordan det vil fungere uten yoghurt (da jeg ikke har det i huset)? 🙂
Det går fint. Du kan eventuelt erstatte yoghurten med rømme eller creme fraiche, hvis du har det.
Vi planlegger å servere suppen til 10 personer. Kan du gi meg tips om hvordan jeg skal tilpasse oppskriften fra 4 porsjoner til 10-12.
Jeg har skrevet litt om det her, se under avsnittet «hvor mye?»: https://trinesmatblogg.no/2019/11/mat-til-mange-hva-skal-jeg-servere-og-hvor-mye/
Nydelig søtpotet- suppe for noen dager siden! I dag:Torskeform med paprika og chilisaus! Blir ikke siste gangen! Utrolig god og lettvint rett, selv om Shriracha og hvitløk ble erstattet av sweet chilisaus og sennep.
Så hyggelig å høre at det falt i smak! 🙂
Hei – 4 porsjoner er det ment som hovedrett? Jeg skal ha suppen som forrett til 8 personer, bør jeg doble eller?
Vår families favorittsuppe! Tilsetter ofte en pakke kikerter for at den skal mette mer, eller serverer litt torsk til. Takk for mange gode oppskrifter, Trine, og for stadig inspirasjon til hverdag og fest!
Jeg leter etter oppskrift på gresskarsuppe. Det fant jeg ikke på bloggen din, Trine, men tenkte å jeg kunne ta utgangspunkt i denne suppen, og erstatte søtpotet med gresskar. Hva tror du om det? Ser i andre oppsrifter at gresskaret skal bakes i ovnen og moses, så mulig den går i oppløsning ved koking.