Lyst på et supperåd? Ja, da bør du prøve denne smakfulle og mettende suppen med søtpotet, gulrot og eple - som har fått selskap av blant annet spicy smaker som chili, ingefær og hvitløk.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SØTPOTETSUPPE

500 g søtpotet , i terninger
150 g gulrot , i biter
1 syrlig eple , i biter
1 rødløk , i terninger
3 fedd hvitløk , hakket
2 ts frisk ingefær , revet
1 rød chili , hakket
1 ts korianderfrø , knust i morter
1/2 ts malt spisskummen
6 dl grønnsakskraft
4 dl kokosmelk
1/2 lime , saften
kajennepepper , smak til
salt , smak til

TILBEHØR

4 ss yoghurt (gjerne gresk)
frisk koriander
godt brød , for eksempel nan

SLIK GJØR DU

Skrell søtpotet og gulrøtter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk, chili og ingefær også. Skrell eplet, fjern kjernehuset og skjær det opp i jevnstore biter. Finn frem en morter og knus korianderfrøene.

Ha 2 ss nøytral olje i en liten gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili, ingefær og krydder. La det surre i et par minutter og tilsett deretter grønnsakskraft (eventuelt utblandet fond), kokosmelk, søtpoteter, gulrøtter og eplebiter. La grønnsakene koke i 20-25 minutter, til de er møre og fine.

Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med spisskummen, limesaft, salt og kajennepepper.

Server suppen rykende varm, gjerne med en liten klatt gresk yoghurt (rømme, creme fraiche el.) og et lite dryss med frisk koriander over, og med nan som tilbehør.

TIPS

 • Tilsett gjerne litt «krønsj» i suppen, for eksempel hvitløkskrutonger, ristede gresskarkjerner eller ristede kikerter (oppskrift kommer).
 • Ønsker du at suppen skal mette litt mer kan du tilsette litt sprøstekt bacon eller chorizo. Grønnsakskraften kan eventuelt erstattes med kyllingkraft.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Den skal tilsettes samtidig som kraften. Har oppdatert oppskriften nå. Takk for at du sa ifra, og lykke til med suppen! 🙂

 1. Denne suppa er helt fantastisk! Er både laktosefri og vegetar. Skal lages igjen.

 2. LAGES NÅ AV PAPPA I PAPPAPERM 🙂 SPENT PÅ RESULTATET OM IKKE SÅ LENGE! TAKK FOR OPPSKRIFTEN!!

  1. Du kan droppe løk og hvitløk. Du må da evt. tilsette mer av de øvrige ingrediensene som tilfører smak (chili, ingefær, krydder osv.) – smak deg frem. Lykke til!

 3. Vi planlegger å servere suppen til 10 personer. Kan du gi meg tips om hvordan jeg skal tilpasse oppskriften fra 4 porsjoner til 10-12.

 4. Nydelig søtpotet- suppe for noen dager siden! I dag:Torskeform med paprika og chilisaus! Blir ikke siste gangen! Utrolig god og lettvint rett, selv om Shriracha og hvitløk ble erstattet av sweet chilisaus og sennep.

 5. Hei – 4 porsjoner er det ment som hovedrett? Jeg skal ha suppen som forrett til 8 personer, bør jeg doble eller?

 6. Vår families favorittsuppe! Tilsetter ofte en pakke kikerter for at den skal mette mer, eller serverer litt torsk til. Takk for mange gode oppskrifter, Trine, og for stadig inspirasjon til hverdag og fest!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste