Hvem klarer vel å motstå lune, saftige sjokoladeboller? Ikke jeg, i alle fall!
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
Bolledeig
900 g | hvetemel (ca.) |
5 dl | melk |
25 g | fersk gjær eller 1/2-1 pose tørrgjær |
125-150 g | sukker |
1 ts | malt kardemomme |
1/4-1/2 ts | salt |
1 | egg |
150 g | smør , i terninger |
150 g | mørk sjokolade i biter (sjokoladeknapper eller hakket sjokolade) |
Til pensling
1 | egg , sammenvispet |
SLIK GJØR DU
Lag gjærdeigen etter denne oppskriften og tilsett sjokoladen helt til slutt, og kjør deigen noen sekunder ekstra, til sjokoladen er jevnt fordelt i deigen. La deigen deretter heve i ca. en time, til den har dobbel størrelse.
Ha deigen på melet underlag og del den opp i ca. 24 jevnstore biter. Trill til runde boller og fordel dem på 2-3 bakepapirkledde bakebrett. La dem heve under klede i ca. 45 minutter.
Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), på midterste rille, i 10-12 minutter. Avkjøles på rist. Nytes gjerne lunkne, sammen med en god kopp kaffe eller et glass melk.
VELBEKOMME!
Publisert 17. 9. 2015
mmm… ser super gode ut 🙂
Hei.
Kan sjoko bollene fryses eller går det utover sjoko bitene?
Dette var gode boller. Hadde i melkesjokolade istedenfor kokesjokolade, da ble de farlig gode! brannt meg litt på å elte sjokoladen inn med kjøkkenmaskinen, da sjokoladebitene smeltet og fordelte seg jevnt i deigen. Så den safe måten har blitt å ha i sjokoladebitene i når man triller bollene, 2 -3 biter i hver bolle:)
Jeg ser flere og flere bytter ut sukker med melis i gjærbakst. Vet du hvorfor, og har du selv noe erfaring med dette?
Jeg har laget denne sjokolade boller idag – og de ble så gode! Beste sjokolade boller jeg har smakt! Tusen takk!
Skal bake til stort barneselskap, og der er det en som ikke tåler egg. Penslinga er jo ok å finne alternativ til, men har du (eller noen andre) tips til om jeg kan kutte ut egget eller bytte det ut med noe?
Du kan bare droppe eggene til både deig og pensling. Du kan justere deigen ved å holde igjen litt på hvetemelet eller tilsette mer melk. 🙂
Veldig gode boller
Så gøy å høre at de falt i smak! 🙂