Poké (uttales poh kay) har sitt opphav fra Hawaii, hvor fiskere spiste fiskeavskjæret fra dagens fangst som mellommåltid, sammen med litt ris. I ettertid har man hentet inspirasjon fra Japan og andre asiatiske land og marinert fisken i blant annet soyasaus.
Den råmarinerte fiskesalaten poké passer like godt til hverdags som til fest. Du kan bruke fisk, frukt og grønnsaker etter smak og behag, og hva du har tilgjengelig. Sett gjerne frem små boller med de ulike ingrediensene slik at gjestene kan sette sammen sin egen poké - den nye "fredagstacoen", bare mye bedre og sunnere! Jeg har her laget en pokébolle med sushiris, mango, avokado, reddiker, laks og reker. Sjømaten er marinert i en smaksrik soyasaus, som setter en ekstra spiss på det hele. Prøv det du også, og lag din egen pokébolle etter din smak.
Ingredienser
MARINADE/SAUS
1 dl | soyasaus |
2 ss | vann |
Bli medlem for å lese videre
Som medlem får du blant annet:
- Tilgang til alle oppskrifter og artikler
- Tilgang til alle uke- og festmenyer
- Svarprioritet i kommentarfeltet
Allerede medlem? Logg inn her