I dag kan jeg friste med en lekker pastasalat a la capresesalat - med søte cherrytomater, kremet mozzarella og en smakfull dressing. Salaten kan for eksempel serveres som tilbehør til grillmat, til stekt kylling eller som en måltidsalat med eller uten kjøtt. Restene av salaten er ypperlig i matboksen dagen etter, hvis det mot formodning skulle bli noe igjen ...
Ingredienser
SALAT & TILBEHØR
300-400 g | pastaskruer el. |
50 g | blandet salat , ruccula el. |
250 g | cherrytomater , delt i to |
100-150 g | mozzarella |
1/2 potte | basilikumblader |
parmesan , i flak | |
godt brød |
DRESSING
75 g | majones |
2-3 ss | extra vigin olivenolje |
1-2 ss | sitronjuice |
1-2 ts | dijonsennep |
1-2 ts | Worcestersaus |
25 g | parmesan , finrevet |
1 fedd | hvitløk , knust |
salt og pepper | |
chiliflak |
SLIK GJØR DU
Kok pastaen etter anvisningen, til den er al dente. Hell av kokevannet og skyll pastaen raskt i litt kaldt vann. Ha pastaen (lun eller avkjølt) i en stor salatbolle.
Skjær opp tomater og mozzarella og tilsett i salatbollen sammen med salat og basilikumblader.
Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak deg frem til en god balanse mellom de ulike smakene. Hell dressingen over salaten og vend forsiktig sammen. Ha gjerne over parmesanflak og noen friske basilikumblader, og server, gjerne med godt brød som tilbehør.
Dersom du ønsker at retten skal mette litt mer kan du tilsette 1-2 avokado, noen skiver god spekeskinke eller kyllingrester.
Salaten kan gjerne lages noen timer før servering og oppbevares kaldt. La den gjerne stå i romtemperatur 30-60 minutter før servering (hvis den har vært oppbevart kaldt før servering).
Alle salatene på bloggen finner du samlet her. Hva er din favorittsalat?
VELBEKOMME!
Denne var så lettvint og så god. Jeg tilførte både Spekeskinke og avocado. Restene ble til lunch idag, og dressingen var da enda bedre
Takk!
Kan jegbruke grov sennep i stedet for Dijon?