Nok en pastafavoritt, med deilige kjøttboller.

Ingredienser

Kjøttboller

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1-2 sjalottløk , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
20 g parmesan finrevet (ca.)
salt og pepper

Saus

2 fedd hvitløk , i tynne skiver
chiliflak (smak til) en klype
1/2 ts fennikelfrø , knuste
1 boks hermetiske tomater
0,75 dl rødvin
1/2 ts sukker
1 ss kapers
1 neve sorte oliven

*

Pasta penne
persille , finhakket
parmesan

SLIK GJØR DU

Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle og smak til med salt og pepper. Form kjøttboller i ønsket størrelse. Stek kjøttbollene i smør i to omganger, til de har fått en fin stekeskorpe over det hele. Legg til side.

Fres hvitløken et par minutter og tilsett deretter chiliflak og fennikelfrø, og la det surre med i et par minutter. Tilsett hermetiske tomater, rødvin og sukker. Rødvinen kan eventuelt erstattes med 1-2 ts rødvinseddik og 0,75 dl vann. La sausen putre i ca 10 minutter uten lokk. Tilsett kapers, oliven og kjøttbollene, og la det trekke med 8-10 minutter, til kjøttbollene er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper, og gi gjerne retten et lite persilledryss ved servering.

Kok pastaen til den blir al dente. Tips til koking av pasta finner du her.

Serveres med godt brød og fersk parmesan.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette fikk jeg lyst på. Har “dessverre” en suppekjele fra i går, men tror jeg bytter ut morgendagens middag med denne 🙂

    1. Huffda, slike middagsrester er bare gode å ha av og til… ;). Denne pastaretten kan fint gjemmes til i morgen eller en annen dag… Lykke til! 🙂

  2. Lagde denne retten i dag – dog saus uten fennikelfrø som jeg ikke fikk tak i. Var uansett kjempegodt og lettvint så skal gjenta denne 🙂

  3. Denne ble dagens middag hos oss. Nok en suksess middag fra dine opskrifter 🙂 Jeg fikk heller ikke tak i fenikkelfrø 🙁

Leave a Reply to Kjersti Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste