Parmaskinke, frisk ruccula, fiken, parmesan og en smakfull balsamicodressing lager sammen skikkelig feststemning på tallerkenen! Dette er kjapp, enkel og smakfull smårett/forrett/aperitif som du fikser på under 10 minutter!
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
PARMASKINKE & SALAT
12 skiver | parmaskinke eller annen god spekeskinke |
75 g | ruccula |
3 | fiken , delt i 4 |
3 ss | pinjekjerner , ristet |
parmesan , i flak | |
godt brød |
VINAIGRETTE
5 ss | ekstra virgin olivenolje |
2 ss | balsamicoeddik (vellagret type) |
1 ts | flytende honning |
salt | |
pepper , nykvernet |
SLIK GJØR DU
Rør sammen ingrediensene til vinaigretten, og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og syrlige. Ha i rikelig med grovmalt pepper.
Finn frem et stort serveringsfat eller 2-4 porsjonstallerkener og fordel rucculaen utover. Legg parmaskinken oppå salaten, sammen med fiken og ristede pinjekjerner. Drypp over dressingen og høvle litt parmesan over.
Serveres og nytes umiddelbart, og gjerne med noe godt i glasset.
Flere tips om hva du kan servere sammen med parmaskinken finner du her.
VELBEKOMME!
Publisert 20. 4. 2021