ANNONSE - PROSCIUTTO DI PARMA

Dersom du har en pakke Prosciutto di Parma på lur har du et godt grunnlag for å kunne trylle frem noe skikkelig godt på kort tid. Prosciutto di Parma (eller parmaskinke som vi kaller den) er en tradisjonsrik lagret spekeskinke av svin fra Parmadistriktet nord i Italia. Parmaskinke er et smakfullt og naturlig produkt av høy kvalitet, og er ikke tilsatt nitritt.

Parmaskinken tas rett fra pakken og kan kjapt og enkelt kombineres med for eksempel brød, ost, frukt eller grønnsaker. Mulighetene er mange - gjør gjerne som meg og server parmaskinken på en seng av frisk ruccula, sammen med fiken, parmesan og en smakfull balsamicodressing. Dette er kjapp, enkel og smakfull kosemat som du fikser på under 10 minutter!

Annonse

Ingredienser

PARMASKINKE & SALAT

12 skiver Prosciutto di Parma
75 g ruccula
3 fiken , delt i 4
3 ss pinjekjerner , ristet
parmesan , i flak
godt brød

VINAIGRETTE

5 ss ekstra virgin olivenolje
2 ss balsamicoeddik (vellagret type)
1 ts flytende Akasiehonning
salt
pepper , nykvernet

SLIK GJØR DU

Parmaskinke ret

Rør sammen ingrediensene til vinaigretten, og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og syrlige. Ha i rikelig med grovmalt pepper.

Finn frem et stort serveringsfat eller 2-4 porsjonstallerkener og fordel rucculaen utover. Legg parmaskinken oppå salaten, sammen med fiken og ristede pinjekjerner. Drypp over dressingen og høvle litt parmesan over.

Serveres og nytes umiddelbart, og gjerne med noe godt i glasset.

Flere tips om hva du kan servere sammen med parmaskinken finner du her.

Parmaskinke med ruccula, fiken og parmesan

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Prosciutto di Parma. Parmaskinken får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Du kan også legge oppskriften i handlekurven og få alle ingrediensene levert på døra fra meny.no.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.